2. huhtikuuta 2015

Helppoa pikainspiraatiota pääsiäiseen

Kyllä se pääsiäinen pääsi taas yllättämään. Ylimääräiset vapaapäivät tulevat tarpeeseen ja niistä olisi kiva nauttia pääsiäistunnelmassa, mutta mahdollisimman vähällä vaivalla. Tässä on minun helpot pikavinkkini pääsiäisfiiliksen luomiseen.

Koristelut
Maljakollinen oksia käy pääsiäiskoristeesta. Laita sinne virpojilta saamasi oksat tai käy keräämässä koivunoksia. Lämpimässä ja vedessä koivunoksiin tulee nopeasti hiirenkorvat. Tai osta ruokakaupasta iso kasa tulppaaneja.

Koristelu valmis.
Muista myös pyyhkiä pöytä :)

Ruoka
Lammas kuuluu perinteisesti pääsiäispöytään. Sen voi valmistaa hyvin helposti ja nopeasti. Osta kaupasta lammasfilettä, pakastekin käy. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Sekoita marinadi, sen voi hyvin tehdä näppituntumalla esim. näin reilu 1dl oliiviöljyä, 0,25dl soijaa, loraus sitruunamehua, valkosipulia puserrettuna, sipulihakkelusta, timjamia ja rosmariinia. Yrttejä voi laittaa reippaasti. Helppouden vuoksi käytän kuivattuja ja laitan niitä n. 2 tl kumpaakin. Parasta tulee, jos liha saa olla marinadissa yön ylitse.

Laiska laittaa kaveriksi kaupan pakastealtaan valkosipuliperunat ja salaattia. Ota lihat ajoissa lämpenemään ennen paistamista. Paista voissa pannulla maun mukaan muutama minuutti per puoli.

Jos mämmi ei maistu, niin tekaise helppo kakku kääretorttupohjasta tai oikaise vielä enemmän, kuten minä. Koristele mikä tahansa jälkiruoka pääsiäiskarkeilla, minä tein pääsiäistiramisun.

Tiramisu Stockmannin valmisruokatiskistä. Piti tehdä tälläinen koeannos :)

Siivous
Ratkea kaupassa ostamaan kaikkia uutuussuklaamunia tai muuten vaan hyväksi havaittuja. Kerro lapsillesi, että pääsiäsimunavarastoon voi kajota vasta, kun koti on imuroitu. Saatat yllättyä siivousmotivaatiosta. Mikäli joudut käyttämään miestyövoimaa, kokeile samaa erikoisoluilla tai punaviinillä. Helpointa on teeskennellä, että koti on jo siivottu :)



Musiikki
Pääsiäiseen liittyy uskomattoman kaunista klassista musiikkia. Pidän todella paljon Bachin Matteus-passion kuorokohtauksista ja baritoniosuuksista. Kotisohvalla onkin helppo valita parhaimmat pätkät pitkästä teoksesta.



Viihde
Lastenleffojen tarjonta on juuri nyt erinomainen. Siellä menee ainakin Me Rosvolat, ihan uusi Asterix-piirretty ja Tuhkimo käy ainakin kouluikäisille.

Pääkaupunkiseutulaiset pääsevät ihailemaan maksutta pääsiäiskukkia Talvipuutarhaan, jossa on myös ilmaisia nukketeatteriesityksiä lapsille, katso lisää.

Fallkullassa pääsee ihailemaan karitsoja ja odotettavissa on tipuja ja ankapoikiakin pääsiäiseksi, katso lisää.

Ajattelin, että meidän ohjelmamme olisi leffa ja ehkäpä Fallkulla, sillä kuka voisi vastustaa tipuja pääsiäisenä :)


Mitkä ovat sinun helpot vinkkisi rentoon pääsiäiseen?

16 kommenttia:

  1. Kiitos, ihania vinkkejä! Erityisesti tuo siivousosio :)

    Meillä on ohjelmassa 1 juttu korkeintaan per päivä. Huomenna ulkoilua ja herkkuja, la leffa/kaverointia, su esikoisen turnaus, ma sukulaissyömistä....

    Leppoisaa pääsiäisen aikaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa pääsiäistä! Tuo korkeintaan yksi juttu per päivä kuulostaa juuri sopivalta. Tuskin meilläkään sen enempää mitään tehdään.

      Poista
  2. Ihana siivousvinkki! Mukavaa pääsiäistä :)

    VastaaPoista
  3. Tää on hyvä suunnitelma: mulla kolme iltavuoroa ja miehellä ja tytöllä kolme yötä;) ei tarvi paljon suunnitella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hitsit, nämä juhlapyhät eivät vuorotyöläistä samalla lailla ilahduta lainkaan :( Jaksamista työvuoroihin ja mukavaa vapaata sitten, kun se koittaa.

      Poista
  4. Meillä mennään sillä koristelulla jota lapset innostuivat laittamaan, ja ehkä siivoillaan vähän jos jaksetaan. Jouluvalot ajattelin ottaa pihapuista pois. ;)
    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  5. Oi juuri alan hieman googlailemaan reseptejä, mitähän sitä pääsiäisen laittaisi ja jotain uutta ja erilaista. <3

    Kiitos vinkeistä ja mukavaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
  6. Laiskasti ja nopsasti on täällä laiteltu...siivoominen skipattu kokonaan :P
    Tunnelmaa piisaa silti :)
    Mukavaa pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä koristeiden määrä kasvoi, kun keskimmäinen muisti purkaa reppunsa :D Hän oli askarrellut vaikka mitä koulussa.
      Mukavaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

      Poista
  7. Minun ainoa vinkkini pääsiäiseen on se, että yritä levätä varastoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki :) Olenkin yrittänyt sitä toteutella nukkumalla aamuisin mahdollisimman pitkään. Menestystäkin on ollut, meikäläinenhän tunnetusti pystyy aamulla nukkumaan, vaikka kaksi lasta istuvat sänkymme jalkopäässä pelaamassa pleikalla, mikä aiheuttaa aika lailla mölyä :D

      Poista
  8. Minä täällä vähän myöhässä innostuin tuosta sinun lammasohjeestasi. Kauanko pidät lammasta uunissa ja missä lämmössä. Ja kyllä muutkin ohjeesi ovat varteenotettavia. Loistavia vinkkejä!
    Minun pääsiäiseni on ollut reissun jälkeen vähän haipakkaa, helpon herne-maissi-paprika-kanalaatikon heitin uuniin ja mämmiä löytyy. Ja tulppaaneja.
    Ihanaista pääsiäisen aikaa Kepposen perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä paistan fileet valurautapannulla. Meillä on paljon mediumin ystäviä, joten sellainen 3-5min per puoli on riittävä, riippuen myös fileen paksuudesta. Eli sellaisessa vartissa on liha pöydässä :) Kun ensin laittaa ne pakastevalkosipuliperunat uuniin ja ottaa samaan aikaan lihat lämpenemään, niin ehtii vielä 45min lukea lehtä ja silti on ruoka valmista tunnissa :D

      Mukavaa pääsiäistä!

      Poista