12. huhtikuuta 2015

Kevättä ja minecraftia

Huh, miten nopeasti viime viikko hurahti ohitse. Tiistai meni rämpiessä, keskiviikkona alkoi arki sujumaan. Niin nopeasti päivät kiisivät ohitse, etten ehtinyt edes bloggaamaan. Aika outo viikko, koska viikolla ei varsinaisesti tapahtunut mitään ja silti oli aikapula :)

Lauantaina lähdin merenrannalle ulkoilemaan. Sää oli han mielettömän hieno ja keväinen. Voi, kuinka tuntui ihanalta tuntea merituuli ja aurinko kasvoilla! Kevät tule jo jäädäksesi!

Kyllä alla näkyvissä merimaisemissa kelpaa lenkkeillä. Oli muuten aikamoinen määrä siikaonkijoita liikkeellä.

Mä niin haluaisin tämän talon, josta on merinäköala kahteen suuntaan

Meillä on pyörinyt perheessä pieni kevätflunssa. Itse olen yskinyt öisin niin, että viikolla unet jäivät liian vähäisiksi. Lapset ovat köhineet ja niiskuttaneet ja nyt keskimmäinen on pienessä kuumeessa. Saisi jo tämä flunssasesonki päättyä!

Muu perhe vieraili sunnuntaina mummilassa ja me keskimmäisen jäimme kotiin. Lohdutukseksi vuokrasimme leffan ja askartelimme taas kerran minecraft-hahmoja paperista. Ensin väkersimme tuollaisen isokoisen skeleton-ukkelin. Meinasi lipsahtaa pari kirosanaa, koska ohjeessa oli joku virhe, mutta soveltamalla tuli jonkinlainen ukkeli kasaan.

Päiväsi ovat luetut! Olen näivettäjäluuranko ja minulla on timanttimiekka!

Keskimmäinen oli pitkään toivonut Herobrinea ja leikkelikin sitä antaumuksella. Lupasin liimata sen kasaan. Poika oli kovin onnellinen ukkelistaan, mutta homma ei auennut minulle lainkaan. Herobrine on täsmälleen muuten identtinen Steven kanssa, mutta sillä on valkoiset silmät. How stupid is that? Kannattiko värkätä?


Minecraft on muutenkin saanut minut tuntemaan oloni kivikautiseksi vanhukseksi, joka ei ymmärrä edes lastensa puheita. Kävimme keskimmäisen kanssa seuraavanlaisen keskustelun:

poika: Äiti, haluan kusta mappiin
minä: Älä nyt höpsi. Käyt tietenkin tavallisesti vessassa!
poika: Ei mulla ole vessahätä, haluan kusto mapin.
minä: Sanos vielä, että mitä haluat.
poika: Kusto mapin tänne minecraftiin
Aivot surisevat tyhjää, kunnes välähtää! Custom map :D
Tietenkin joudumme odottamaan, että Hra Kepponen tuli pelastamaan tilanteen :)

22 kommenttia:

 1. Hei tosi hienot merimaisemat. Mutta tuon dialogin kohdalla repesin täysin. Että sellaista! :D Sä olet kyllä upein tuntemani Minecraft-fanin äiti. En minä vaan jaksaisi paperiaskarrella hahmoja. Pinnistelen, että jaksan kiinnostua pelimaailmoista, joita pojat rakentavat. Olen se nyökyttelijä-äiti, jonka ajatukset karkaavat jo muualle ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat ovat usein pyytämässä, että tehdään jotain yhdessä. Yleensä vaihtoehdoiksi valikoituu askartelu, piilosen leikkiminen, ruuanlaitto tai jos aikaa on enemmän niin joku retki. Minusta ei enää ole moneenkaan pihaleikkiin. Se on jo ihan vitsi, että äiti olisi fudiksessa maalissa. Minähän joudun väistämään niitä kovia tykkejä :D Hipastakin olen kuullut kritiikkiä huonosta kuntokestävyydestäni:D Siksi olen päättänyt keskittyä näihin vahvoihin alueisiini :D

   Poista
 2. Mää oisin rääkässy jo heti alkuunsa, että ton ikäset käy vielä pissalla :D :D

  Suosittelen rosvoo ja poliisia, ihan mahtavaa! Samoin piste! Tosin pakko alkaa myöntään, että 11-12-vuotiaat juoksee kovempaa :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä sprinttikykyä sillä lailla, että voin just hätäseen saada jonkun kiinni, mutta kunto loppuu nopeasti. Viimeksi kun uimme kilpaa esikoisen kanssa, niin nippa nappa voitin. Minusta on tulossa hidas ja penskoista nopeita. Ei auta muu kuin vääntää minecraft-ukkeleita, kun niitä voi tehdä istualtaan ja pojilla on vielä matkaa meikäläisen leikkaus- ja liimausnopeuteen :D

   Poista
 3. Ihana dialogi! :D Kelpaisi muuten mullekin tuollainen huvila, jossa on parilta talon sivulta merinäköala, wau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuollainen huvila kelpaisi minullekin. Olen niitä kesäisin kateellisena kuolannut ja haaveillut, että saisinpa asua alueella. Sitä pitää kyllä sinänsä olla varovainen, että mitä toivoo. Tammikuussa 2014 asuimme lyhyen aikaa alueella. Meillä oli kotona vesivahinkoremontti ja saimme paikallisesta kurssikeskuksesta vuokrattua huoneiston. Olimme sitä ennen asuneet mummolassa, käyneet lomamatkalla ja taas asuneet mummolassa. Niin olimme kypsiä evakkoasumiseen, että ainoa toive oli päästä pian kotiin :)

   Poista
 4. Kiitos tästä - tuo teidän keskustelu oli kyllä päivän paras :D Minäkin olen välillä ihan hukassa, kun lapset puhuvat vaan stevestä, endermanista jne. jne. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ei meinaa minullakaan pysyä minecraftiin liittyvät nimet päässä. Sitä ei yhtään helpota se, että nimen ääntämys saattaa olla meillä varsin erikoinen :) Creeperistä voi tulla zeeper :)

   Poista
 5. Aaahahha :) "älä nyt höpsi, käyt tietenkin tavallisesti vessassa" :DD

  Eihän sitä enää nykyään noista tajua mitään. Onneksi sentään edes turtlesit on tehneet pienen comebackin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ottaa ihan oikeasti päähän olla pihalla kaikesta. Pojat ovat vielä onneksi siinä iässä, että mielellään selittävän kuitenkin mistä on kysymys. Muutama vuosi lisää ja heidän mielestään, ei varmaan kannata tällaiselle muinaisjäänteelle edes vaivautua mitään selittämään ;)

   Poista
 6. *tirsk* Mä unohdin kaiken muun kun hihitän mappikusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt heti tajuta, että kyseessä oli joku muu juttu, koska eihän meidän penskat edes tiedä, mikä on mappi. Heidän kielellään se on kansio ja joku tosi harvoin käytetty säilytysjutska.

   Poista
 7. Kääks että mua nauratti. Sähköpostiini tuli juuri viikonloppuna kun olin Helsingissä että olin taas joku hahmo tai joku skin. En edes tajua tuosta minecraftista mitään, mutta kova sana täälläkin.

  Ah meri ah tuo talo <3

  Aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo talo on niin ihana. Onneksi merta pääsee ihailemaan, vaikka ei taloa tuolta saakkaan. Ja ihan liikaa siinä olisi kuitenkin ylläpidettävää ;)

   Samoin sinne - aurinkoista viikkoa!

   Poista
 8. Voi apua, että repesin tuolle viimeiselle. :-DD

  Onpa ihanat lenkkeilymaastot. Onneksi tässä lähistöllä on aika samanlaisia. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli sellainen elinvoimaisen minecraft-fanin ja dinosauruksen kohtaaminen :D

   Ei ainakaan voi tylsiä maisemia syyttää siitä, että ulkoilu/liikunta jää liian vähäiseksi ;) Ihan noin komeat eivät aukea tästä kotiovelta, vaikka ei näissäkään ole mitään vikaa.

   Poista
 9. Kyllä tuo talo kelpaisi minullekin :D
  Minä meinasin ihan itse ja housuun...nauratti niin mahdottomasti ;-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se talo on niin ihana :)
   Hyvä ettet sentään mappiin aikoinut :D :D

   Poista
 10. Ihanat lenkkeilymaastot! Ja ihan parhaat naurut sain Custom mapista. Oli pakko kertoa pojillekin tuo juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa painottaa pojille oikean ääntämyksen tärkeyttä :D Ei riitä, että enkun tunnilla osaa kirjoittaa, pitää oppia myös ääntämään ;)

   Poista
 11. Luin tän postauksen heti seuraavana aamuna aikaisin, kun se oli ilmestynyt ja meinasin tukehtua aamupalaani :D Ei ollut aikaa kommentoida silloin, mutta jep, Minecraft on meilläkin nyt tapetilla aika vahvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minecraft on meillä päivän sana. Mine tätä ja mine tota. Hra Kepponen on tosi hyvin kartalla. Meikäläinen puolestaan aika kehnosti :D siitä huolimatta, että joka viikko joudun katselemaan, kun joku pojista esittelee minejuttujaan.

   Poista