17. maaliskuuta 2015

Hetkessä: Cirque du Soleil

Viime viikon loman loppuhuipentumana oli Cirque du Soleil. Minähän olisin missannut koko homman, mutta Haltiakummi oli huomannut lippujen tulleen myyntiin ja päätimme tehdä sinne aikuisten naisten visiitin.

Olen joskus vuosia sitten katsonut televisiosta Cirque du Soleilin esitystä ja se oli television välitykselläkin huikea. Paikan päällä katsottuna se tuntui vielä huikeammalta. Välillä en meinannut uskaltaa hengittää ja välillä numeroiden visuaalisuus meinasi salvata hengityksen. Happivajeilta :)


Mietin etukäteen, että miten esitys toimii Hartwall areenan kaltaisessa isossa tilassa. Katsomosta oli käytössä ehkä vajaa 2/3, mikä toivottavasti takasi suurimmalla osalla hyvän näkyyvyden. Tosin epäilen, että yläkatsomon paikat olivat liian kaukana. Meillä oli paikat alakatsomossa 116 ja näkyvyys oli erinomainen. Paikalla oli yllättävän paljon pieniäkin lapsia.

Laitan Cirque du Soleilin toivelistalla asioista, joihin haluaisin viedä lapseni. Show oli kertakaikkiaan huikean taidokas ja mukaansatempaava.

On vaikea sanoa, että mikä esityksistä oli paras. Yritin valita top-3

Aerial Hoops

German Wheel

The Statue


Haltiakummi

Olen pitänyt itseäni monessa käytännön tekemisessä aika näppäränä ja tekniset laitteet eivät yleensä ole minulle kompastuskivi. Mutta selfieiden ottaminen on aivan mahdoton tehtävä meikäläiselle. Ajattelin ikuistaa meidät katsomossa. Alla paras kuva :D

Ehkä kännykässäni on ilmanmeikkiä-suodatin, joka sallii näyttää vain osan lärvästäni

10 kommenttia:

 1. Minä kävin lasten kanssa katsomassa samaisen esityksen lauantaina. Ja olimme muuten juuri tuossa samaisessa katsomossa. Hyvin näki ja esitys oli hieno. Erityisesti meitä nauratti se osuus, jossa yleisöstä haettiin neljä ihmistä lavalle esittämään "mustasukkaisuusdraamaa". Liput olivat aika hintavat, mutta olihan se hieno esitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua arvelutti, että olivatko yleisöstä haetut neljä henkilöä aivan oikeasti yleisöä :) Pärjäsivät nimittäin niin hyvin, että epäilin kyseessä olevan ammattilaisia. Haltiakummi tosin näki, kuinka staff-merkitty kaveri kiersi permantokatsomossa ennen esityksen alkua juttelemassa katsojien kanssa. "Mustasukkaisuusdraama" oli kyllä hauska.

   Minusta liput olivat kalliit. En ollut aivan varma, että mikä on näkyvyys ja miten lapset jaksaisivat esityksen, niin siksi tein tiedusteluretken itsekseni. Toivottavasti Cirque du Soleil tulee pian uudestaan Suomeen ja olemme sen verran varoissamme, että voidaan ostaa liput koko perheelle.

   Poista
 2. Hiukan kateellisena luen blogistasi näistä ihanistä elämyksistä ja matkoista. Tykkään lukea, koska teette niin paljon asioita koko perheen voimin. Oman perheeni rahatilanne lomautuksen vuoksi ei mahdollista juuri mitään extraa. Kesäkuussa tulemme Helsinkiin joka tapauksessa, onko sinulla vinkkejä todella pienen budjetin huveihin kahdelle alakoululaiselle pojalle? Aikaa on 1-2 päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että teidän perheeseenne on iskenyt lomautus. Toivottavasti työt jatkuvat pian!

   Meillä on ollut onnea matkassa, että olemme pysyneet molemmat työllistettyinä. Itse tykkään eniten satsata elämyksiin, tingimme sitten muista jutuista. Tällä hetkellähän meillä on ilmeisesti menossa halvimmat lapsiperheen vuodet. Alakoululaisten tarpeet ovat kuulemma pienet teinien menoihin nähden ja toisaalta meitä ei enää rasita kolmen lapsen päivähoitomaksut.

   Helsinki on siitä kiva kaupunki, että täällä voi tehdä kivoja juttuja pienelläkin budjetilla. Toki jos ei pidä kukkaron nyöreistä kiinni, saa kaupungissa kulumaan helposti hurjan summan rahaa. En tiedä, mistä lapsesi pitävät, niin on vaikea antaa täsmävinkkejä. Mutta tässä on muutama:
   -Suomenlinna eväiden kanssa. Aivan huippupaikka seikkailla tunneleissa ja katsella ohi lipuvia laivoja. HSL lipulla pääsee lautalla.
   -Uiminen. Hyvällä säällä Stadionin maauimala on minusta elämys. Huonolla säällä vaikka Itäkeskuksen uimahalli, jossa on pari kivaa vesiliukumäkeä käytettävissä uimalipun hinnalla (reilu 5€ per aikuinen, lapset puoleen hintaan, molemmissa paikoissa samat hinnat).
   -Ilmaiset museot: lasten museo keskustassa (kiva), Päivälehden museo (vaihtuvat näyttelyt) ja ratikkamuseo (kiva, mutta pieni)
   -luonnontieteelliseen museo (muistaakseni lapset ilmaiseksi, aikuinen taisi olla S-etukortilla 8€). Ihan huippupaikka
   -Lasten liikennekaupunki. Siellä voi ajella polkuautoilla liikennekaupungissa. Pojat ovat tehneet sinne eskarista retkiä ja tykänneet paljon. ilmainen.

   Kesäisin Helsingissä on paljon ilmaisia tapahtumia. Ainakin Helsinki-päivänä 12.6 kaupunki pullistee mahdollisuuksista ilmaisiin elämyksiin, tuolloin on yleensä ollut myös jonkun radiokanavan sponsoroima ilmainen rock-konsertti.

   Ainakin osa tapahtumista löytyy www.visithelsinki.fi kautta. Sieltä voi hakea pelkkiä ilmaistapahtumiakin.

   Toivottavasti näistä löytyi vinkkiä sinulle ja kysy lisää, jos jokin askarruttaa. Pihin naisen blogista voi myös löytyä kivoja vinkkejä, siellä on esitelty paljon ilmaiskohteita:
   http://pihinnaisenelamaa.blogspot.fi/

   Poista
 3. Varmasti upea show ja hei selfietä voi harjoitella vaikka kotona ;)!
  Upeat kuvat - kaikki - joka tapauksessa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pitänee vissiin ottaa tulevaisuutta varten kotona selfietreeniä :) Mä en ymmärrä miten nuoriso saa koko naamansa kuvaan ja onnistuu vielä näyttämään normaalilta :D

   Poista
 4. Hih ihana tuo alin kuva. <3 Haluaisin nähdä, mies on nähnyt ja ymmärsin, että on vaikuttava show.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä katsomaan Cirque du Soleilin näytöksen, jos mahdollisuus osuu kohdalle. Oli se hieno :)

   Poista
 5. Mä oon miettinyt nyt paljon tuota CdS:n näkemistä. Ollaan mahdollisesti menossa kesällä Las Vegasin ja siellähän olisi mahkut valita useammastakin esityksestä, ja kovasti pohditaan, että raaskisko sitä mennä. Mutta näyttää kyllä upealta ja olen kaikilta sen nähneiltä kuullut, että olisi (korkeankin) hintansa arvoinen, eli ehkä pitää vaan löysätä kukkaronnyörejä...
  Ihana selfie :) Mä en myöskään osaa noita, ehkä se on se harjoituksen puute?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vegasissa ongelmana on, että minka shown valitsisi siitä hurjasta tarjonnasta. Joskus viime vuosituhannella näin kaksi esitystä Vegasissa ja molemmat olivat upeita. Minä menisin ehdottomasti katsomaan jotain. Minusta Cirque du Soleil oli kyllä todllea hyvä.

   Ihan käsittämättömän vaikeaa on tuo selfien ottaminen :)

   Poista