8. maaliskuuta 2015

Askartelua alakoulutyyliin

Viime sunnuntaina meillä oli Kätevien Emäntien askartelupäivä. Heti kättelyssä puolet emännistä jäivät jumiin muihin puuhiin, mutta minä ja Anna lähdimme kohti Haltiakummin kotia. Poimin Annan matkalta kyytiini ja runsaan 3km ajomatkan jälkeen meidän pitikin heti pysähtyä tankkaamaan. Ei autoa vaan matkustajia :) Jätimme kermamunkit huoltsikan vitriiniin ja valitsimme suolaista. Hyvä me! Aina ei tarvitse mättää sokeria ainakaan heti aamusta.

No mikäs se siinä?? Sehän on matkamunkki.
Varmuuden vuoksi ostimme munkit evääksi loppumatkaa varten :D
Picture by Anna, epäilen huoltsikan pihalla kuvatuksi ja haukatuksi ;)

Minulle meinasi iskeä jo etukäteen paha askartelujumi. Olin koko viikon potenut keuhkoputkentulehdusta, päässäni ei ollut yhtään ideaa ja tarvikkeenikin olivat hujan hajan. Selailin Taikalehteä ja päädyin helppoon alakoulutyyliseen askarteluun lehden ohjeilla.

Ensimmäisenä päällystin kaksi säilykepurkkia kivalla pilkkupaperilla. Terävät reunat naksuttelin pihdeillä lituskoiksi. Kolmas ananaspurkki odottelee vielä syöjäänsä, jotta pääsisin päällystämään senkin. Sen jälkeen istutan purkkeihin rairuohoa.

Tämä sopii hyvin tehtäväksi pientenkin lasten kanssa. Kaksipuoleisen teipin avulla paperit saa hetkessä purkkien ympärille. Olen varma, että purkit näyttävät kivalta rairuohon kanssa.

Ananaspurkin uusi look

Seuraavaksi tein kreppipaperista narsisseja. Ne odottavat vielä lehtiä ja lisää vihreää varteensa. Sitten niille pitäisi löytää joku kiva purkki. Tämäkin on sen verran helppo, että varmasti onnistuu alakoululaisen kanssa.

Kreppipaperinarsissit

Olennainen osa tapaamisiamme on ruoka. Nautimme Haltiakummin herkullisista tarjoiluista: kahta erilaista suolaista piirakkaa ruispohjaan tehtynä ja salaattia.Jälkiruuaksi oli maidoton, gluteiiniton ja vähäsokerinen suklaaleivos ja mustikoita. Matkamunkkinaiset laittoivat päälle sekä kinuskikastiketta että kermavaahtoa, jolloin annoksesta katosi kaikki edellä mainitut ominaisuudet, mutta maku sen kun parani :)

Jälkkäriä

Kiva päivä huipentui jäätelöjälkkäriin :)

Pääsiäiskoristeiden askartelu jatkuu kotona poikien kanssa. Se jatkuu samalla helpolla tyylillä. Keskimmäisen kanssa bongasimme valmiin setin Tigerista.


12 kommenttia:

 1. Oi että, mitä herkkuja teillä tarjolla!

  Mä luin otsikosta nopeasti, että "askartelua alatyyliin" ja ehdin jo hetken pohtia, että mitäköhän ihmeen askartelua siellä on tullut harrastettua....? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sitähän ei ikinä tiedä, että milloin homma lipsahtaa alatyylin puolelle :D :D

   Poista
 2. Bongasin jostain muualtakin tuon ananaspurkki-idean, pitäisi ehdttomasti toteuttaa. Todella kivan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä bongasin nuo purkit Taikalehdestä. Ajattelin, että nuo olisi kivat pääsiäisenä ja kun teen jokaiselle oman, niin vältymme suurilta näkemyseroilta, että tuleeko rairuohoon tipu, höyhen vai ei mitään koristeeksi :) Jokainen poika voi laittaa omaan purkkiinsa haluamansa koristeen.

   Poista
 3. Ihanat treffit teillä, te luovuuden kuningattaret! Ihailuni!

  Ja nuo lukuisat herkut, tuli ihan vesi kielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöminen on meillä erittäin oleellinen osa askartelua :)

   Poista
 4. Voi kuinka söpöt purkit!! Mistä noita suloisia tarroja saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tarrat olen ostanut useita kuukausia sitten Tigerista. Harmittaa, että en ostanut kuin yhden liuskan. Toiveikkaana olen jokaisella Tigerreissulla katsonut, että olisiko niitä taas, mutta ei ole tullut vastaan.

   Poista
 5. Kauhean kivoja askarteluja! Ja tehän olette hyvissä ajoin aloittaneet :) Meidän perhe on parina vuonna osallistunut kansalaisopiston askartelupajaan. Kotona kun ei jotenkin ikinä ole sellaista sopivaa saumaa kaikkien kotitöiden ja harrastusten ja muiden puuhien keskellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Askartelu on yksi minun suosikkiharrastuksiani, vaikka todella vähän ehdin tekemään mitään. Jouluksi ja pääsiäiseksi sentään aina tehdään jotain pientä.

   Poista
 6. Läähpuuh mitä herkkuja ja munkki! Täällä ikuinen askartelujumi, mikä on viheliästä, sillä tytöt aina vääntämässä jotain. Onneksi kolmen vuoden askartelukerho on tehnyt heistä huomattavasti taitavimpia kuin äitinsä, jo kerhon alkumetreillä, joten enää eivät juuri apua pyydä. ;)

  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelukerhot ovat ihania! Rakastin niitä lapsena. Saisvat järjestää aikuisillekin niitä :) Tai tavallaanhan työväenopisto järjestääkin, mutta siellä keskitytään aina yhteen tekemiseen.

   Poista