11. syyskuuta 2014

Koruinnostus taisi tulla jäädäkseen

Vajaa pari vuotta sitten päätin alkaa käyttämään koruja. Kuvittelin jaksavani ehkä pari viikkoa. Mutta koruinnostus taisi tulla jäädäkseen :)

Käytän koruja nykyisin useamman kerran viikossa. Useimpina työpäivinä minulla on jokin koru. Ostan säännöllisen epäsäännöllisesti uusia koruja ja aloin jopa tekemään niitä itse. Kesän hankinnat ovat:



Nämä korut ostin pienestä putiikista Porvoosta. Harmi, että unohdin kotimaisen suunnittelijan nimen ja vielä kaupankin nimen. Pidän koruista todella paljon ja olen alkanut miettimään, että saisinko täydennettyä settiä vielä kaulakorulla.


Turkoosin setin on suunnitellut ja valmistanut koruja harrastava työkaverini. Tykkään :)

Ehdin jo ajatella, että korujen hankintainnostus on pysynyt hyvin kurissa kesän aikana, kunnes muistin:

Tämän ihanan kevyen korun sain lahjaksi

Tämän muhkean rannekorun sain myös lahjaksi

Nämä rannekorut tein itse

Nämäkin tein itse ja laitoin hyvään talteen eli kadotin

Tilanne on sellainen, että olisi pakko kehitellä kaikille koruilleni joku hyvä säilytysjärjestelmä. Etenkin nuo pitkät kaulakorut ovat hankalat säilyttää muutamissa laatikoissa, koska ne ovat aina aivan solmussa :( 

Seuraavaksi alkaa nettisurffailu aiheen tiimoilta. Hyvät neuvot ovat erittäin tervetulleita. Päätin nimittäin, että minulle ei tule uusia koruja, ennenkuin säilytys on ratkaistu.

16 kommenttia:

  1. Kauniita koruja olet hankkinut! Ja tuo kevyt kaulakoru turkoosin puseron kanssa on soma (sana, joka tuli ensimmäiseksi mieleen siitä). Nuo mustavalkoiset korut ovat myös kiehtovia. Tykkään kovasti katsella koruja toisilla, itse tulen käyttäneeksi aina samoja koruja. Enpä osaa neuvoa sinua, miten noita pitkiä säilyttäisit... minulla ne ovat vessan nurkassa ripustimessa.
    Mukavaa torstai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo kevyt kaulakoru on ihana siinäkin mielessä, että sain sen ystävältäni lahjaksi. Hän on sitä tehdessään miettinyt, että mikä sopisi erityisesti minulle :)

      Mukavaa torstaita sinullekin. Meillä täällä podetaan flunssaa ja pahasti näyttää siltä, että viikonloppu menee samoissa merkeissä :(

      Poista
  2. No on kyllä ihania koruja! Minä olen kauhean huono käyttämään koruja - päivittäin on vaan kello ja sormus. Korviaksiakin käytän äärimmäisen harvoin. Koruja mulla kyllä on, että siitä se ei ole kiinni, mutta jotenkin on epäkotoisa olo, jos on edes korvikset korvissa. Taidan olla sellainen poikatyttö - vai mitäköhän tällaisesta vähän vanhemmasta poikatytöstä sanottaisiin. Miesnainen? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minäkin olin vielä pari vuotta sitten huono käyttämään koruja, mutta niin vaan sekin homma muuttui ja nyt olen melkein korujen aktiivikäyttäjä :) Korvikset ovat minullakin heikoin lenkki, käytän niin vähän, että korviksia saa välillä runnoa voimalla sisään.

      Heh, miesnainen :D Ehkä kuitenkin mieluummin poikatyttö :)

      Poista
  3. Mä rakastan turkoosia - sen vuoksi silmäni kiinnittyivät noihin sun turkooseihin koruihin - NIIn kauniita!!

    Liian harvoin käytän koruja....pitäisi ryhdistäytyä aiheessa. Kello ja muutama hopeasormus on maksimi - niin harmillista, haluisin olla korukkaampi ihminen.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ei muuta kuin korut käyttöön Elisa. Minäkään en tosiaan ennen ollut koruihminen, en juuri omistanut enkä käyttänyt. Nyt niitä on niin paljon, että on jo säilytysongelmia. Olen liian laiska uusimaan vaatekaappiani, yritän piristää vaatteita koruilla.

      Poista
  4. Minä käytän vain vihkisormusta ja yhtä korvakorua, toiseen korvaan kun ei ole koskaan tehty reikää.
    Pitkiä koruja varten laittaisin naulakon pukeutumishuoneen oven sisäpuolelle (ellei siellä ole seinätilaa), tai tiedäthän sen Pentikin poron? Semmoisen tai vastaavan pöydällä seisovan kapineen sarviin korut voisi myös järjestää. Kerrothan sitten, millaiseen säilytyssysteemiin päädyt?

    Tarmotar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas ei ole edes vihkisormusta, kun käteni eivät kestä sormusten käyttöä. Heti menee sormenvälit auki :(

      Minäkin mietin, että vaatehuoneen ovi olisi erinomainen paikka säilyttää koruja. En ole vaan keksinyt, että mitä siihen kiinnittäisin ja kuinka. Saisi olla sellainen käyttöä kestävä ratkaisu. Yksi kerta nimittäin mietin jo, että ostan Prismasta kasan tarralla kiinnitettäviä pikkukoukkuja ja liimaan ne oven sisäpuolelle. Tälläinen ulkonäöstä viis ratkaisu. Kokemus on tosin osoittanut, että nuo tarrakoukutkin pysyvät huonosti kiinni. Imukuppikoukut olisivat loistavat, mutta ne eivät ole ikin pysyneet meillä seinässä paria tuntia pidempää.

      Pentikin poro olisi kyllä tyylikäs ratkaisu. Se vaatii alleen jonkun tason, mikä onkin sitten seuraava ongelma. Olemme miehen kanssa muuttaneet lastenhuoneeseen, johon ei kyllä juuri mitään kalusteita mahdu, mutta ehkä seinälle joku hylly ja siihen porotokka :)

      Poista
  5. :) Minä himoitsen Stockmannilta Nomess-rasioita. Kirkkaita muovisia kannellisia lokerikkoja.(joilla on hintaa kohtalaisen mukavasti.) Niissä on yksi korurasia ? jossa on aivan ihania erivärisiä pikkurasioita sisällä. En tiedä onko se kovin kätevä tapa säilyttää koruja eikä ole vastaus pitkien korujen säilytyspulmaan. Mutta ovat ainakin tosi söpöjä ja läpinäkyviä, joten korut löytyvät helposti.

    Aktiivikäytössä oleville koruille ajattelisin korupuuta, ehdotettu pentikin porokin siis varmaan toimisi. Hankin vastikää tyttärelle Wieniläis-naulakkoa muistuttavan korutelinehärpätyksen pöydällä pidettäväksi ja se näyttää yllättävän kivalta koruineen :)

    Minuakin kiinnostaa minkälaisen ratkaisun keksit...
    -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nomessin rasiat olivat minulle aivan uusi tuttavuus. Kävin juuri googlailemassa niitä. Söpön näköisiä. Bongasin jotain mikä voisi toimia minulla. So Hooked wallrack. Siihen saisi korut roikkumaan ja firman katalogin mukaan naulakon päälle mahtuu vielä niitä pieniä muovirasioita joihin voisi sujauttaa korviksia. Täytyypäs mennä Stockkalle katselemaan.

      Poista
  6. Kauniita koruja. Itse olen juuri nyt innostunut pienistä ja ohuista koruista. Omat lempparini ovat Pernille Corydonin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Piti tsekata miltä näyttää Pernille Corydonin korut. Kauniita ovat. Itse olen enemmän rouheampien ja suurempien korujen ystävä, mutta tuollaiset kevyet korvikset voisivat olla mukavat niinä päivinä kun käytössä ei ole muita koruja.

      Poista
  7. Onnistuneita hankintoja, kauniita!

    Vinkki säilytykseen: minulla on vaatehuoneessa seinään kiinnitettynä kevytrakenteinen paksusta metallilangasta väännelty naulakko, jossa on kahdessa rivissä koukkuja olisiko yhteensä 20 tms. Ylempiin koukkuihin ripustelen rannekoruja, alempiin kaulakoruja. Toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Säilytysvinkkisi kuulostaa varsin toimivalta, kun siinä on kaksi riviä. Jos ei Nomessin naulakko näytä tarkoitukseen sopivalta, niin sitten ryhdyn vääntelyhommiin :)

      Poista
  8. Tosi kivoja! Nää postaukset inspiroi. Olisko säilytykseen paras jokin korunaulakko? Mitähän ideoita Pinterestistä löytyisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Joku naulakkosysteemi pitää viritellä. Hyvän paikankin keksin. Tosin nyt lisähaastetta tuo se, että pitäisikö vaivautua poistamaan seinästä Ikean puolapuut vai keksiä korunaulakko, jonka saa kiinni niihin :D
      Asumme miehen kanssa keskimmäisen ja kuopuksen vanhaa huonetta, joten meillä on ikkariomat puolapuut, kalatarrat seinillä ja ampparilamppu - tarttis varmaan tehdä joitan :D

      Poista