5. syyskuuta 2014

Matkahaave lähellä toteutumista

Minulla on paljon erilaisia matkahaaveita. Suurin osa niistä suuntautuu kauas pois. Suurin osa niistä myös varmaan pysyy ikuisina haaveina. Onneksi on niitä helpommin saavutettavia kohteita, niitä pienempiä haaveita.

Yhden matkahaaveen toteutuminen on jo lähellä. Perjantai-iltapäivänä suuntaan ystäväni kanssa kohti Islantia. Reissun odottaminen on ollut aika jännittävää. Purkautuuko tulivuori vai ei. Nyt näyttää kovasti siltä, että suoriudumme reissuun. Sitten jännitetäänkin kotipaluuta. Että purkautuuko se tulivuori vai ei :) Ja kuinka kallis reissu tuleekaan, jos jäämmekin vaikka viikoksi mottiin Islantiin...

Täysin onnellisten tähtien alla ei ole matkaan valmistautuminen sujunut. Sekä minulla että ystävälläni on molemmilla paha flunssa. Kevättalven vatsavaivani ovat taas aktivoituneet, joten flunssaa en pysty douppaamaan oikein millään, en edes teellä (sekin närästää). Olen jopa yrittänyt olla sairauslomalla, tosin heikolla menestyksellä. Pakkaaminen on aloittamatta, ellei osittain jopa kamat pesemättäkin. Valitettavasti sääennuste lupaa koko reissuksi vesisadetta, joten harkinnassa on pakata sadetakki ja kumisaappaat. Matkavalmistelut ovat muutenkin ihan retuperällä, mutta niitä varmaan voi sumplia sitten perilläkin. Ehkä olisi syytä pian päättää, että vuokrataanko auto vai ostetaanko valmisretkiä :)

Mieli alkaa kuitenkin kääntyä jo kutkuttavan odotuksen puolelle.

Suunnitelmissa olisi nähdä päänähtävyyksiin kuuluva geysir ja vesiputous.


Kuvat lainattu http://www.isango.com/

Kolmas ihan must-see juttu on Blue Lagoon. Siellä ei haittaa, vaikka sataisikin.

Kuva lainattu http://www.isango.com/

Loppu jääkin sitten nähtäväksi, että mihin sitä päädymme. Vitsillä olemme heittäneet, että paljonkohan mahtaisi maksaa retki sinne purkautuvan tulivuoren luokse :) Ehkä kuitenkin istumme jossain paikallisessa kahvilassa herkuttelemassa, pitämässä sadetta ja parantamassa maailmaa.

Viimehetken matkavinkit ovat tervetulleita!

Ihanaa perjantaita!

17 kommenttia:

 1. Kaikesta huolimatta ihanaa reissua! Islantiin halajaa minunkin mieleni.

  VastaaPoista
 2. Voi ei miten huono tuuri tuon flunssan suhteen. Nyt KAIKKI mahdolliset tropit peliin, että saatte nauttia matkasta!

  Rentoa, maailmaaparantavaa ja tervehenkistä reissua kultainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Vatsa mokoma ei kestä troppeja, mutta nuhasuihketta ajattelin kaataa sieraimiin ja vetää pullaa ja kakkua urakalla :)

   Poista
 3. mahtavaa matkaa!
  Lapsukainen oli ollut kesällä bluelagoonissa ja tykkäsi. Sai kuulemma mutakasvohoidon ja tuntui hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Laitan mutanaamion ehdottomasti harkintaan. Mutanaamio, hartiahieronta ja jalkahoito kuulostaisivat juurikin sopivalta hoidolta tähän olotilaan :)

   Poista
 4. Varmasti ihana matka ja erilaista nähtävää. Lämmitelkää flunssanne pois kuumissa lähteissä. Hyvää reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Testaamme kyllä kuumia kylpyjä flunssanhoitona. Toivottovasti toimii.

   Poista
 5. Mukavaa matkaa! Kuvat näyttävät ihanilta.

  VastaaPoista
 6. Meidän reissusta on jo useampi vuosi, mutta muutama viime hetken vinkki:
  - Blue lagoon on lähellä lentokenttää ja lentokenttäbusseilla oli ainakin ennen kuljetus kentältä/kentälle sen kautta ja yhdistimme siis sen siihen
  - Noi päänähtävyydet me kierrettiin sellaisella 8 hengen autolla,ostettiin tour paikan päällä jostain turismitoimistosta ja oltiin lopulta matkaseuralaiseni kanssa ainoat matkustajat. Sai siis kuljettaja/oppaalta paljon ylimääräistä tietoa (mitä vain mieleen tuli kysyä) Islannista ja kohteissa saattoi viipyä juuri itselleen sopivan ajan. Täydellistä verrattuna ilman opasta omalla autolla menoon tai isoon turistibussiin. Tää oli joku active resor tms. ja siihen kuului yksi vapaavalintainen aktiviteettikin (moottorikelkkailu/melonta tms)
  - islanninhepparatsastuksia on ihan aloittelijoille ja lyhyellä reissulla voi ottaa vaan sellaisen muutaman tunnin maastoratsastuksen
  - vaellusmahdollisuuksia paikallisbussimatkan päässä, jos kiinnostaa.

  Hieno paikka ja viikonlopun iltoina myös vilkas ja hauska baarielämä! Suosittelen,oltiin itsekin noin 35v, ettei sentään ihan nuorisoa, kun siellä oltiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä.
   Blue lagooniin ajattelimme mennä sekä kylpemään, että kävelemään ympäristöön. Päädyimme kuitenkin vuokraamaan auton kentältä. Mieli tekisi vielä ottaa kuitenkin joku retki juurikin niiden opastusten takia.
   Olen kuullut, että islantilaiset ovat kovia juhlimaan ja juomaan :) En sitten tiedä, että mihin verrattuna. Täytyy yrittää kunnon puisteissa käydä edes vilkaisemassa baarielämää :)

   Poista
  2. Heh, olen kirjoittanut ennakoivalla tekstinsyötöllä ja nyt ihmetyttää itseänikin tuo kunnon puisteissa. What??? :)

   Poista
 7. Aaaaah, tonne mun mieleni haikailee! Mulla on vuosia ollut haaveena päästä Islantiin! Ehkä vielä joskus =) Oikein hyvää reissua, ja kansa vaatii reissukuvia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tulee varmasti. Ehkä jopa kyllästymiseen saakka ;)
   Täytyy kokeilla, että jos saisin jo reissun päältä jotain laitettua Instaan

   Poista
 8. Voi mahottomuus, oikein hyvää reissua teille! :)

  VastaaPoista