8. helmikuuta 2014

Ristoa, drinkkiä, taidetta ja katolla juoksija

Perjantaina vein kaikki pikkumarakattini kaverisynttäreille. Synttäreitä vietettiin elokuvateatterissa, pojat pääsivät katsomaan Risto Räppääjä ja liukas Lennart elokuvan. Pieni paniikki iski ennen synttäreitä kahdesti. Ensin ei meinannut löytyä lelukaupasta Monster High nukkeja ja sitten oli esikoinenkin hukassa. Mutta olimme ajoissa paikalla lahjan kanssa :)


Pojat tykkäsivät leffasta. Heillä on leffaputki päällä. Joulun välipäivinä kävimme katsomassa Frozen animaation ja nyt pojat odottavat innokkaina ensi perjantaina ensi-iltaan tulevaa legoelokuvaa.

Olisin mennyt katsomaan itsekin Risto Räppääjää ellei minulla olisi ollut sovittuna illallistreffit Hupulaisten Äiteen kanssa. Olipas kiva nähdä ja jutella!

Riennot jatkuivat lauantaina. Lähdimme miehen kanssa Ateneumiin. Ennen sinne pääsyä näimme mielenkiintoisen "näytöksen". Joku oli saanut kuningasajatuksen kiivetä rakennustelineitä pitkin aseman katolle juoksentelemaan. Paikalla oli palokunta tikasautoineen ja poliisit.


Kotiin palatessamme luimme metron näytöltä, että palokunta sai miehen turvallisesti katolta alas.

Kävimme katsomassa Ateneumissa Järven lumo näyttelyn. Se esittelee Tuusulanjärven taitelijoiden Pekka Halosen, Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin töitä. Me molemmat pidimme näyttelystä. Omat suosikkini olivat Halosen talvimaisemat ja Järnefeltin maalamat muotokuvat lapsistaan ulkona.



Pidin näyttelyn ympärille kerätyistä tavaroista kuten taiteilijaperheiden lasten kotikoulumateriaalista ja heidän toimittamistaan lehdistä. Näyttely päättyy huomenna 9.2. Tavoitteena on mennä uudestaan tänä vuonna Ateneumiin, koska maaliskuun puolessa välissä aukeaa Tove Jansson näyttely.

Kävimme pitkästä aikaa Santa Fessä drinkeillä ja syömässä. Olen syönyt yleensä saman burriton 90-luvun alusta lähtien :) Ensimmäistä kertaa maistoin heidän pannukakkujaan ja nyt iski himo tuollaisiin pieniin, kuohkeisiin, amerikkalaistyylisiin pannareihin.


Oli muuten aika luksusta tulla kotiin, kun superbabysitterimme oli poikien kanssa järjestänyt alakerran paljon siistimmäksi. Lisäksi esikoinen oli valmistanut jauhelihakastikkeen babysitterimme ohjeilla. Kunhan lapset nukahtavat, niin vuorossa on vielä elokuva ja iso kasa irtokarkkeja. 

Tässähän tuntee olonsa kohta suorastaan rentoutuneeksi. Hyvä niin, koska sunnuntaina jatkuu tavaroiden järjestely ja vihdoin haemme kilpikonnamme Nopan kotiin.

Mukavaa viikonloppua!

28 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Oli kyllä kiva 24+ tuntia. Tämän voimalla jaksaa sitten huomenna raivata ja järjestää kotia.

      Poista
  2. Mahtavalta kuullostaa teidän viikonloppu! Puhtia huomiselle! :)

    VastaaPoista
  3. Täälläkin suunnitellaan josko huomenna lähtisimme katsomaan Räppääjän :) Frozen oli kyllä hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koko perhe tykkäsi Frozenista. Oli niin musikaalimainen, että varmaan muutaman vuoden päästä sitä voi ihailla teatterissa.

      Poista
  4. Kiitos tästä hyvän mielen blogista.
    Anonyymi vakkarilukija Kati

    VastaaPoista
  5. Teillä on ollut ihan mahtava vilo! Santa Fehen pitäsikin mennä pitkästä aikaa, ruoka on siellä loistavaa!

    Mä mietin tota uusinta Ristoa, se sai aina ankeat arvostelut, 2 tähteä monessa lehdessä, mutta lasten vuoksi varmasti must leffa! Ehkä hiihtoloman ohjelmassa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tuo Santa Fe on paikka, jossa usein käydään leffan yhteydessä. SIis max kerran vuodessa :) Ruoka on hyvää, paikka sopivan rento ja ruokalistalta löytyy moneen makuun ja hintaryhmään ruokaa.

      Synttärit järjestänyt aikuinen oli arvioinut leffan arvosanalla 6/10. Uudet aikuisnäyttelijät olivat olleet pliisuja. Lapsinäyttelijät hyviä kuten aina. Lapsivieraat tykkäsit leffasta ihan täysillä.

      Poista
  6. Monipuolinen viikonloppu teillä.
    Meilläkin on ajatuksena käydä katsomassa tuo Räppääjä lähiaikoina, mutta hitsi kun ei meinaa sopivaa väliä löytyä.

    Santa Fessä ei olekaan tullut käytyä moneen vuoteen, voisikin jossain vaiheessa mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sunnuntaikin on lähtenyt mukavasti käyntiin, pojat ovat kerrankin leikkineet kaikki yhdessä ja melkein sovussa pitkän aikaa :) Minun tekisi mieli viedä pojat katsomaan Onnelia ja Annelia, jotta pääsisin itse katsomaan sen. Toistaiseksi pojat ovat olleet tyttöjen elokuvalle tosi nahkeita ;)

      Poista
    2. Näin Onnelin ja Annelin kun S halusi kovasti sen nähdä. Trailerin perusteella odotin enemmän (vaikka toki tiesin, että traileriin on kerätty kaikki parhaimmat kohtaukset...) mutta S tykkäsi kovasti, myös poppareista ;) Nyt olisi kova halu neidillä lähteä Ristoakin katsomaan. Veikkaisin myös, että "edellinen Rauha-täti" oli tempperamenttisempi. Meillä on nimittäin tehty näytelmää useaan otteeseen, jossa S on aina tosi kiukkuinen Rauha-täti joka komentelee muita ja hakkaa kattilankansia yhteen jotta asia menisi Ristolle (pikkuveljelle) ja muille paremmin perille ;)

      Kivat viikonlopputouhut teillä on ollut ja tsemiä järjestelyihin!

      terkuin serkun vaimo :)

      Poista
    3. Minua kiinnostaisi sen hempeän värikylläinen visuaalinen ilme Onnelissa ja Annelissa, mutta ehkä odotellaan se videovuokraamoon.

      Ihana tuo teidän Risto Räppääjä kotiteatteri :) Saako siihen tilausnäytäntöjä?

      Mukavaa sunnuntaita ja terkkuja kotiväelle!

      Poista
    4. Täytyy kyllä sanoa, että ihanan kesäisen, kepeän ja huolettoman olotilan Onneli ja Anneli-leffa sai (hetkeksi) aikaan keskelle kiireistä talviarkea.

      Ja tuo räyhäävä täti RR-leffassahan ei tietenkään ollut Rauha-täti vaan tietysti Pakastaja-Elvi...

      Oletkos ihan varma että haluaisit kuulla kattilankansien kolinaa ja kovaa huutoa? (se kun tuntuu olevan kovin tärkeä asia näytöksissä) ;)

      Terkkuja myös sinne pikkukepposille ja P. Kalloselle myös!

      S

      Poista
    5. Ehkä mä jätän haaveet tilausnäytännöstä, jos se on kovin meluinen. On kuulo vaarassa jo kotioloissa ;)

      Poista
  7. Ihana viikonloppu teillä! Tuli tosi hyvä mieli ja piristyinkin, kun olen yksin kököttänyt täällä koko viikonlopun lähes koko ajan maaten.

    Minä toivoisin näkeväni tyttöjen kanssa Onnelin ja Annelin, varmasti tykkäisimme siitä kaikki. Nyt en pysty moneen viikkoon. :( Risto Räppääjänkin varmasti tytöt haluaisivat nähdä, mutta minä olin jo etukäteen pettynyt, kun aikuisnäyttelijätkin oli vaihtuneet. Voi olla, että RR jää väliin tai dvd:lle sitten.

    Olisipa kiva päästä näkemään, mitä Noppa tuumaa kotiinpääsystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti selkäsi paranee pian ja pääset puuhailemaan normiaskareita! Eiköhän joku noista lastenleffoista pysy pidempäänkin ohjelmistossa.

      Minä lähden kohta Nopan noutoon. Saas nähdä mitä se tuumii.

      Poista
  8. Oih, onpas teillä ollut hyvä viikonloppu, mainiota! Oliko Noppa kuin ihmisen miäli, vai vetikö marttyyrimökötykset kehiin? :)

    Hei lähetäänkö joku päivä Leonidan olkkarinlattialle piknikille? Nyt alkava viikko on heikko siskoloisten muuton vuoksi, mutta sen jälkeen vois pyrkiä näkyileen... Mä en nyt yhtään muista, että koska sulla oli systeemejä ja koska ei, mutta vois alkaa suunnitella näkyilyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noppa paineli sillan alle mököttämään heti kotiin päästyään, jätti salaatit syömättä mokoma. Saas nähdä montako päivää menee ennenkuin päästään väleihin.

      Mulla on se systeemi 13.2. Siitä menee varmaan ainakin 2 vkoa ennenkuin kykenen juuri mihinkään. Sitten siinä olisikin pari viikkoa aikaa tehdä jotain piristävää. Leonidan luona piknik kuulostaa hyvältä :)

      Poista
  9. ihana viikonloppu! Olisipa meilläkin tuollainen superbabysitter käytettävissä :) terv.ingrid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän superbabysitter löytyi aikoinaan MLLn kautta. Odotin kuopusta ja keskityin pääosin oksentamiseen ja tarvitsin apua kotiin. Kohta siitä tulee 6 vuotta täyteen, kun babysitterimme tuli meille ensimmäistä kertaa.

      Meillä on aika harva turvaverkko, ja sitä säästämme pääosin työmatkojen varalle, ne kun aina joskus osuvat päällekkäin tai muuten vaan tosi huonoon ajankohtaan. Olen onnellinen, että löysimme erinomaista maksullista apua. Se mahdollistaa sen, että joskus voimme tehdä jotain pariskuntana. Harmi vaan, että babysitterimme viettää osan vuodesta muualla.

      Poista
  10. Ihan huippuviikonloppu teillä ja tehokas! Vielä sunnuntai kaiken tuon jälkeen jäljellä.
    Oli hauska nähdä, rentoutti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva nähdä! Toivottavasti nähdää kesällä uudestaan, jossei Helsingissä niin lähempänä teitä.

      Täytyy sanoa, että babysitterin ja esikoisen tekemä alakerran raivaus oli upea kruunu lauantai-illalle. Paikat eivät todellakaan ole missään edustuskunnossa vieläkään, mutta tämä koti alkaa näyttämään meidän mittapuulla siedettävältä ;)

      Poista
  11. Mukava viikonloppu! Legoelokuva pitää lähteä meidänkin katsomaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että legoelokuva on monen pienen pojan haavelistalla :) Toivottavasti se on hyvin käsikirjoitettu ja toteutettu.

      Poista
  12. Oi teillä on ollut ihana viikonloppu :-))
    Minäkin, ikää 68v, meinaan entisen työtoverini 62v kanssa mennä katsomaan Risto räppääjää ja ihan ilman lapsenlapsia. Kun olen kaikki muutkin nähnyt, jos "Rauha-tätikin" olisi muuttunut :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Hilkka! Asenne kohdillaan :) Toivottavasti pidätte leffasta.

      Poista