21. kesäkuuta 2012

Lego-kopterista osa 2

Liittyen tähän juttuun Legoista.

Eilen olin jo päiväkodin pihalla, kun kännykkään tuli puhelu UK:n countrycodella. En viitsinyt vastata, ajattelin sen olevan kuitenkin joku hankala työjuttu ja yksi lapsi oli jo puntissa kiinni. Tänään tuli puhelu samasta numerosta - se olikin Legolta. Legon asiakaspalvelu halusi keskustella kanssani syistä, miksi olen tyytymätön Ninjago-kopteriin. Pitkät pätkät keskustelimme lego-kopterista ja kerrottuani kokemuksista muihin Legon-tuotteisiin verratuna, asiakaspalvelu toivoi, että voisin lähettää kopterin heille ja osoittaa herkimmät hajoamiskohdat. He haluaisivat nähdä juuri kyseisen kappaleen ja verrata sitä heidän kappaleeseensa. He lähettävät meille tilalle uuden kopterin ja korvaavat postikulut.

Laiskottaa, en jaksaisi pakata ja postittaa. Mutta eihän sitä tässä vaiheessa enää kehtaa todeta, että antaa olla, ostan kauppareissulla jonkun uuden paketin.

Näin vakavasti tuotteisiinsa suhtautuva asiakaspalvelu on niin harvinaista, että eihän tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin postittaa kopteri UK:hon ensi viikolla. Näinä päivinä tämä tuntuu ihan käsittämättömältä: kansainvälinen yritys vastaa nopeasti reklamaatioon, soittaa omalla äidinkielellä, pahoittelee pettymystä, haluaa aidosti selvittää asiakkaan tyytymättömyyden sekä korvata tuotteen uudella. Hyvä Lego!

Tuossa kun pyörittelin kopteria kädessäni tänään myöhemmin katsellekseni, että mistä kohtaa se oikein hajoaa niin heti tuli demo. Riuhtaisin kuljettajan koppia ja se irtosi, samalla putosi nokka irti kopterista ja joudun odottamaan, että hra Kepponen saapuu korjaamaan sen. Toivottavasti saan kuulla, että onko paloissa joku vika vai johtuukohan designista.


Hyvää ja aurinkoista juhannusta!

10 kommenttia:

 1. Hienoa asiakaspalvelua kyllä Legolta! Toivottavasti uusi kopteri on parempi! :) *ja tulee pian!*

  VastaaPoista
 2. Miima:
  Harvinaisen hyvää asiakaspalvelua. Aika usein tuo nettipalaute tuntuu menevän ihan suoraan mappi Ö:hön .

  Pahoin pelkään, että kopterissa on suunnitteluvirhe. Tarkastin hajoamiskohdat ja palat vaikuttavat aivan virheettömiltä. Olisihan se kiva saada kasassa pysyvä lelu.

  VastaaPoista
 3. Oho! Pisteet Legolle. Mielenkiinnolla odottelen kolmatta osaa kopteri-caseen. :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos näistä hyödyllisistä lego-postauksista. Meilläkin pojat ovat hirmu innoissaan tästä sarjasta, mutta ainakin samurai-tyyppi tuntuu kanssa leikeissä menevän vartalon keskiosasta kokoajan kahtia, joten mielenkiinnolla odotamme lopullista tuomiota ennenkuin enempää näitä meille hankitaan.

  VastaaPoista
 5. No oho! Olipa kaiken lisäksi vielä vauhdikasta toimintaa, kun noin nopeasti soittivat perään!

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan, että kuinka tässä käy, kun juuri hommattiin veljen pojalle tuon sarjan kulkuneuvoja lahjaksi.

  Ja O-U N-O-U tuota alempaa tukkaepisodia! Meilläkin kohdattiin tuo, mutta onneksi tytöltä lähti vain lettien päät. Hurmaavat olivat kyllä kiekurat, mutta ei tuo lyhyt ainakaan noissa kuvissa pahalta näyttänyt.

  Toivotaan teille siis leppoisaa juhannusta ilman mitään isompia yllätyksiä! :-D

  VastaaPoista
 6. zirk: raportoin sitten, kun kuulen Legolta lisää.

  HeliK:
  Meillä on siitä samuraista haaveiltu myöskin. Ei kuulosta kovin lupaavalta, että sekin menee helposti rikki. Toivottavasti sen saa helposti uudestaan kasaan.

  Meillä ainakin suurin osa valmiista rakennelmista menee aina jossain vaiheessa rikki, mutta yleensä ne on ollut helppo kasata ja ovat menneet aina suurin paloihin. Kiva kuulla, että koet tämän Lego-
  postailun hyödyllisenä :)

  -Jassu-
  Oli kyllä erittäin ripee toimintaa Legolta. Toivottavasti veljenpojan lahjat ovat paremmin kasassa pysyvää mallia.

  Muistinkin, että teidän Nelli jossain vaiheessa vähän kokeili kampaajantaitojaan omiin hiuksiinsa. Hyvä, että oli lettien loppupää eikä alkupää :) Nellin letit taitavat ollan niin paksut, että niitä on alkupäästä hankala nyrhiä.

  Juhannuksen menosta vastaa uusi trampoliini. Joku perheessä ei osaa mitata että paljonko se 4m halkaisijaltaan oleva tramppa vie tilaa ja toinen ei saa lukea molempia ohjeita :) että hyvä tulee...

  VastaaPoista
 7. Terveiset läheltä pääkallopaikkaa eli Tanskan Legolandista. Pari päivää meni taas iloisesti hurahtaen Lego-puistossa ja vajaa pari viikkoa koko reissulla. Tanska oli kyllä tosi miellyttävä matkailukohde lapsiperheelle. Tekemistä riitti pojille kovasti myös länsirannikon leirintäalueilla, joista oltiin vuokrattu mökkimajoitus. Toisella leirintäalueella oli jopa sisäleikkipuisto HopLopin tapaan sekä oma pieni kylpylä.
  Tykättiin myös Egeskovista, jossa on paitsi historiallinen pieni linna myös pensaslabyrintteja, leikkipaikkoja, usean riippusillan muodostama reitti lintukorkeudella eli n. 10-15 m korkeudella ja lukuisia museoitakin.
  Sää ei ollut kummoinen, mutta eipä tuo kovin paljon haitannut. Jouduttiin sen takia käymään myös Lalandiassa, joka on iso sisävesipuisto ihan Legolandin vieressä. Pojat tykkäsivät kovasti, minusta siellä oli melkoinen hälinä. Mutta selvisin sieltä, joskaan en kyllä kyllä uskaltautunut kaikkiin hurjiin liukuihin vaan pysyttelin juniorin kanssa pienempien puolella.
  S. muuten tiesi tuosta Ninjago-kopterista sen verran, että siitä on maristu useammalla nettipalstalla eli tuskin tosiaan on maanantaikappale vaan ehkä kuitenkin design-ongelma.
  Terkkuja pojille ja palaillaan, kunhan saadaan arki rullaamaan ja mies työmatkalle.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti kohta kuulen, enemmän teidän reissustanne.

  Mäkin epäiletn design vikaa tuossa kopterissa. Tehtiin kaverin kanssa aika hyvä analyysi siitä, että mikä siinä on pielessä, vaikka meistä ei kumpikaan ole insinööri :) Sinänsä sitten harmi saada toinen palasiksi menevä huudon lisääjä tilalle.

  Tarvitsenkin tietoa että missä keskustelupalstalla puhutaan legoista, voisin välttää tulevat harhasotokset.

  VastaaPoista
 9. Legofanaatikkona näitä on mukava lukea. Legoissa on todellakin suunnittelukukkasia aina välillä. Ei olisi oikeasti ensimmäinen kerta, mutta mukava kuulla että palaute on otettu vakavasti. (esimerkkejä olkoon matkustajalentokoneen moottorit, muutama nosturi ja kaivuri ja myös parin muun lentokoneen rakenne on todella herkkä). Usein näissä on moduulirakenne ja moduulien liitoskohdat eivät toimi.

  VastaaPoista
 10. Puuhis:
  Vähän tuollaiselta moduulin liitoskohtavialta tämäkin mielestä vaikuttaa. Tosin hankalaa on se, että moduuli menee rikki eikä sitä saa kasaan enää :(

  VastaaPoista