12. syyskuuta 2010

Tuunatut farkut

Alkaa vähitellen helpottamaan perhettämme vaivannut sitkeä flunssa. On kyllä ollut ihan junan alle jäänyt olo, vaikkei ollut edes kuumetta. Lapset alkoivat syömään tänään, joten huomenna saatetaan palata normaaliin päiväjärjestykseen ja töihin/päiväkotiin. Aika hyvin tässä onkin mennyt kaksi viikonloppua "hukkaan".

Olen pidemmän aikaa halunnut tehdä lapsille vanhoista farkuista tuunatut resorifarkut. Olen niitä monissa blogeissa ihaillut. Mutta meillä ei ole yhtään paria ylimääräisiä aikuisten farkkuja. Niinpä tuunasin kuopuksella hänen omat farkkunsa. Farkkuja on pidetty, mutta haalarin alla ne ovat kurjat, kun vyötärölle kertyy kauheasti ryppyä ja kangasta. Farkkujen lahkeensuutkin olivat ihan rispaantuneet. Muuten farkut ovat jo kuluneet ihanan pehmeiksi ja sävy niissä on mielestäni vielä kiva.

Leikkelin vyötärökaistaleen, niitit ja lahkeiden päärmeet pois. Vetoketjun leikkelin myös irti. Sitten vaan resoria vyötärölle ja lahkeisiin. Vyötäröllä on resorin sisällä leveä kuminauha. Sepalus olisi kannattanut harsia tai tikata kiinni ennen resorin laittamista. Alkavan reiän päälle silityskuva ja valmista tuli. Itse tykkään noista pöksyistä, erityisesti siitä, että kaikki taskut ovat kuin oikeissa farkuissa.


Meidän kuopus on aurinkoinen pikkuvelmuilja 
ja ilmeet ovat sen muikaisia. Housut sujahtivat 
jalkaan sukkelaan, keskimmäinen halusi 
heti samanlaiset,  mutta Salaman kuvalla.
Paita Lindexiltä.


Kuopus on nyt 1v 10kk. Vähän jännittää, että mitenkä kuopuksen puheenoppiminen lähtee käyntiin. Keskimmäinen puhui vastaavan ikäisenä kunnon lauseita. Esikoisella oli viivästynyt puheenkehitys. Se haittasi arkielämää, koska poika turhautui ja suuttui, kun hän ei tullut ymmäretyksi. Pari vuotiaana esikoisella oli noin 5 sanaa. Toistaiseksi kuopuksen sanavarasto on anna, auto, äiti, namnam ja GOGO. Saimme pussillisen gogoja ja niistä on ollut aikamoisia omistustaistoja meillä. Kuopus haluaa aina osallistua ja saada samaa kuin isommat, joten hänellä on ollut tarve oppia huutamaan gogoa.

Kuopus on kova poika halittelemaan ja pussailemaan. Äiti vaan ei arvosta uutta pussaustyyliä: kuopus pussaa suu auki suoraan suulle ja yrittää kielaria ;)

5 kommenttia:

 1. Tulipas hienot farkut. Ja ihastuttava nuori mies. =)

  VastaaPoista
 2. Kivat farkut! Ja varmasti mukavat jalassa myös haalarin alle puettuna.

  VastaaPoista
 3. Miten sait niitit irti? Haluaisin irroittaa niitilliset takataskut.

  VastaaPoista
 4. Anonyymille: Valitettavasti en osaa auttaa tuossa niittien irrotusasiassa. En saanut niitä irti, joten leikkasin kankaan siltä kohdalta. Ei ole optimaalinen ratkaisu :)

  Toivottavasti joku lukijoista osaa neuvoa.

  VastaaPoista
 5. Onpa suloinen pieni mies! Ja kivat farkut, varmasti mukavat, mikä on mielestäni pienten vaatteissa tärkeintä!

  VastaaPoista