4. elokuuta 2022

Huumaavan kaunis Riva del Garda

Matka Gardajärvelle on ollut haaveissani hyvin pitkään ja vihdoinkin se toteutui. Vietimme helteisen viikon Gardajärven aivan pohjoispäässä Riva del Gardassa koko perheen voimin. Loma oli onnistunut, päälimmäiseksi paikasta jäi mieleen sen kauneus, mutta myös kuumuus. Rivan lämpötila oli melkein 10 astetta tavanomaista kuumempi, onneksi järveltä kävi joka päivä vilvoittava tuuli.

Kuumuus hillitsi retkeily- ja kävelyintoamme. Teimme retken lähikylään Malcesineen sekä pitkän kokopäiväretken Venetsiaan. Hra Kepponen kävi lautalla keskimmäisen kanssa myös Limonessa. 

Hotellistamme oli muutaman minuutin kävelymatka rauhalliselle ja kauniille rannalle. Gardajärveen laskee monet vuoristopurot ja vesi on vielä alkukesästä aivan jäätävää. Helteet olivat tehneet tehtävänsä ja Gardan vesi oli uimalämpöistä, mutta edelleen sellaista raikasta.

Lähiranta




Upeita vuoria pystyi ihailemaan myös uima-altaasta

Lomapäivät kuluivat siis retkeillessä ja uidessa. Muutaman päivän tuulien kyttäyksen avulla esikoinen pääsi suppailemaan. Lautavuokraamoon piti suunnata aika aikaisin aamulla, koska viimeistään puolilta päivin tuuli haittasi suppailua.


Maisemat kohdillaan suppailuun. Meidän esikoinen on kuin syntynyt suppilaudalle.

Pakollinen oma uintikuva

Hotelliltamme oli noin kaksi kilometriä Rivan vanhaan kaupunkiin. Pojat halusivat yleensä sinne illalliselle. Iltaohjelma olikin sitten rantareitin kulkemista. Kun varasin matkaa, en todellakaan osannut arvata, että polveni on niin huonossa kunnossa, että tuollainen 5km "illallislenkki" olisikin välillä hyvin vaikea. Harmillisesti matkallemme usein taksilakkokin. Yhtenä iltana hotellin työntekijä ajoi meidät vanhaan kaupunkiin.

Rantareitti vanhaan kaupunkiin on kaunis


Rivan vanha kaupunki oli myöskin hyvin kaunis. Ja todella siisti. Ensimmäiset kuvat sillä kerralla, kun saavuimme Rivaan lautalla.






Riva on yksi kauneimmista paikoista, joissa olen käynyt. Sellainen helpoista helpoin kohde se ei ole, koska useimmista uima-allashotelleista tulee matkaa ruokapaikkoihin. Alueella voi liikkua vuokrapyörillä, rannalla kulkee pyörätiet. Muualla pyöräilijöiden pitää liikkua vilkkaan liikenteen joukossa, joka olisi ollut liikaa meidän pojillekin. Vielä heinäkuun alussa matkailijamäärät olivat kohtuullisen, mutta sesonkina varmastikin monessa paikassa on jonottelua ja tungosta.

Italialaiset hotellit ovat yleensä esimerkiksi uusiin kreikkalaisiin "maaseudulle" rakennettuihin isoihin komplekseihin verrattuna vaatimattomampia. Valitsemamme hotelli oli mukana ja toimiva. Oli ilmastointi, kunnon sängyt ja toimiva kylpyhuone. Aamiainen oli ihan hyvä, samoin uima-allas. Hotelli ei ollut mitenkään hieno, mutta ei siitä mitään valittamista löytynyt. Paitsi etäisyys vanhaan kaupunkiin.

Riva sopii hyvin kaupunkimaisemmasta lomailusta pitävälle, kauneutta arvostavalle, pyöräilijälle, patikoijalle tai surffarille. Hra Kepposen kanssa puhuimme, että Riva olisi ihana kohde vaikka kesäkuussa kahdestaan. Rauhallisia (ja vilpoisempia) kävelyretkiä ja päiväkahveja tai -viinejä maisemapaikoissa. Mielelläni palaisin.

Juttuja reissusta tulee vielä lisää. Parhaat kuvat Venetsiasta ja Malcesinestä sekä tietysti vähän ruuastakin.



13 kommenttia:

  1. Oih, matkapostauksiin ei kyllästy koskaan ja kun ne on höystetty näin upein kuvin (sinulla on todella hyvä kuvasilmä!!), niin aamukaffekin maistui paremmalta.
    Samasta järvestä ja muiltakin pohjois-Italian pieniltä upeilta ja vilvoittavilta järviltä on tänä kesänä saanut kuvia myös työkeverilta ja ystäviltämme, jotka asuntoauton kera liikkuivat samoissa maisemissa. Omasta seikkailusta on jo aikaa, vuonna 1998 - mutta aina ne palaa, eli lisää täällä odotellaan "kaffen makeuttajaa"
    Mutta polvesi sun on saatava kyllä kuntoon HETImiten... tiedän tunteen,
    sillä omaani on opereoitu yhteensä 5kertaa (+pari muuta jalkafiksausta trauman vuoksi) Aina se uudelleen kävelemään opettelu on ollut oma hommansa, mutta kannattanut... varaosin ja vahvennuksin elämä palaa taas sellaiseksi kuin sen haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🌸 Jäi kyllä kytemään himo nähdä ja kokea lisää Italian järvi seutua. Toisaalta himo on myös aika moneen muuhun paikkaan 😆

      Polven suhteen saattaa olla edessä polviproteesi. Alan olla henkisesti valmis siihen. Vähän olen saanut polvea kuntoutettua vesijuoksulla ja fysioterapialla. Tuli taas sellainen lasku fyssarilta että sillä olisi tehnyt kivan matkankin. Mutta kävelykykyäkin arvostan.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Ihan postaus ♥ Vaikka siitä on pari kymmentä vuotta aikaa kun olen ollut Rivassa niin tuttuja maisemia. Garda järven ympäristö on mielenkiintoista ja ennen kaikkea kaunista seutua. Juuri vuorien läheisyys ja se, että ollaan ison järven rannalla tekee kohteesta erilaisen verrattuna moniin muihin Italian rantakohteisiin. Rivan vanhakaupunki kuului minun suosikkeihin. Kävimme myös Limonessa, Malcesinessa sekä Sirmionessa, joka oli jännä pitkä niemi järven eteläpäässä. Scaligeron linnoitus Sirmionessa oli myös upea. Gardalle alkoi tehdä nyt mieli kun edellisestä vierailusta on jo kulunut aikaa. Ihania kuvia Rva Kepponen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että Garda tekee sellaisen vaikutuksen kauneudellaan, että se jää muistiin. Meillä oli tarkoitus kierrellä enemmänkin Gardaa, mutta kuumuus verotti intoa ja oli kivempi keskittyä enemmän uimiseen. Tekisi mieli palata, koko eteläinen Garda jäi kokematta.

      Poista
  3. Upeita maisemia! Odottelen lisäkuvia 😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat oli niin ihania ❤️ Lisää kuvia kyllä pukkaa.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Vitsi miten upeat maisemat! Mä olen käynyt Gardajärvellä lapsena muistaakseni kaksi kertaa, mutta en muistanut, että siellä on noin upeaa. Onkohan nuo vuoret kasvaneet järven ympärille mun käyntini jälkeen? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet todennäköisesti käynyt eteläisessä osassa Gardaa, vuoret ovat pohjoisessa. Aikamoinen maisemien muutos yhden järven kohdalla. Luulen, että nuo maisemat olisivat jääneet mieleen. Tai sitten olette kiertäneet muita vuoristojärvimaisemia ja olet vaan todennut ai tälläistä taas 😆 Olen minäkin nähnyt vuoria ja vettä aikaisemmin, mutta olin silti tosi haltioitunut kauneudesta.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Voi taivas, että on kaunista. Itse en ole koskaan käynyt Gardalla, mutta pian pitää päästä. Toisaalta Kroatia on ensi vuoden matkailulistalla ekana, matka on ollut monivuotinen haaveeni. Iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Pohjois-Gardalla on todella kaunista. Eteläinen Garda jäi meiltä kokonaan tsekkaamatta.Onpahan hyvä syy palata :)

      Kroatiassakin on paljon todella kauniita paikkoja

      Poista
    2. Pitää kysellä sulta tarkemmin kun nähdään!

      Poista
  6. Gardajärven seutu,Ihanin paikka,jossa olen käynyt 💖 Riva aivan omaa luokkaansa ✨

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gardan alue on todella kaunista! Ehdottomasti sellainen paikka, johon haluaisin palata.

      Poista