6. elokuuta 2021

Kainuulainen luksusmajoitus

Onnistuin houkuttelemaan ystäväni Jonnan kanssani karhujen katselureissulle Kainuuseen, vaikka Jonnalla olikin hyvin kiireinen kesä. Päädyimme tekemään reissun lentäen Helsingistä Kajaaniin. Olisimme voineet lentää Ouluun, mutta Kainuusta löytyi niin kiinnostava majoitus, että valitsimme Kajaanin.

Yövyimme Jättiläisenmaassa. Jättiläisenmaa tarjoaa monenlaista majoitusta hotellihuoneista erilaisiin mökkeihin. Valitsimme Linnunpöntön, vaikka hintaa tuli yölle aamiaisineen noin 300€. Hinta on selvästi ylitse sen, mitä olen valmis paremmastakaan majoituksesta maksamaan. Hyvä, että löysäsin kukkaron nyörejäni. Jättiläisenmaa ja Linnunpönttö olivat upea kokemus.

Edited 7.8 Jättiläisenmaalla on tarjolla erilaisia huonevaihtoehtoja, monesta on hieno näköala. Tämän päivän kesäkauden halvin majoitushinta omilla petivaatteilla ilman aamiaista on 109€. Eli Jättiläisenmaassa on voi yöpyä myös pienemmälläkin budjetilla.


Ylläolevat kaksi kuvaa on lainattu https://arcticgiant.fi/

Kajaanin lentokentältä otimme vuokra-auton alle, illastimme Kajaanissa, koska tällä hetkellä Jättiläisenmaasta ei saa illallista lainkaan. Ostimme pienet herkut illaksi ja ajelimme Jättiläsenmaahan. Saapuessamme alkoi satamaan. Turhaan pelkäsimme menettävämme maisemat, koska ne olivat upeat sateellakin ja taivas kirkastui nopeasti.

Linnunpönttömme kauempaa kuvattuna

Linnunpönttöjä on useampi, autolla pääsee viereen ja yhteen on esteetön käynti

Maisema sateessakin oli näin kaunis, kuin joku hieman kubistinen maalaus.
Juhlakuukauden kunniaksi minulla oli mukana shampanja.
 
Meidän iltaohjelmamme koostui saunasta, shampanjasta ja pikkuherkuista sekä maisemien ihailusta. Shampanjan jälkeen jaksoimme hihitellä paikallisia hyvin maskuliinisiä paikannimiä. Hotelli sijaitsee Kivesvaaralla, alhaalla siintää Kivesjärvi, suuremman alueen nimi on Melalahti ja ajoimme Melalahteen Mieslahden lävitse. Somessa amerikkalainen matkaopastuttavamme ei voinut millään uskoa kainuulaisia paikannimiä :)


Sadekuuron jälkeen sää kirkastui ja maiseman lisäksi saimme ihailla pilvirykelmiä

Kirkas ilta

Sateenkaari


Mökin ovelta kävimme ihailemassa auringonlaskua, se ei ikkunaamme näkynyt

Kainuulaista metsää ja täysi kuu

Aamiainen tuotiin Linnunpönttöön ja se oli erinomainen. Nokkoskinkkupiirakka oli ehkä paras ikinä maistamani piirakka. Aamu oli huikean aurinkoinen ja kaikki oli suorastaan täydellistä.


Mahat pullollaan lähdimme reippailemaan Kivesvaaralle. Melkein olisi jäänyt Kivesvaara kokematta, mutta olin laittanut avantouintiporukalle kuvia ja Helsingistä raportoitiin, että Kivesvaara voitti vuonna 2014 vuoden retkikohteen ykkössijan ja sinne pitää ehdottomasti mennä kävelemään. Hotellilta pääsee suoraan etupihalta kävelyreiteille, joista helpoin on esteetön. Maisemat olivat niin komeat, että mehän myöhästyimme seuraavan majoituksemme lounaalta niitä ihaillessa. 

Kainuulaista maisemaa, alhaalla siintää Kivesjärvi

Kyllä on kaunista Kainuussa

Tämä kuva on esteettömän reitin näköalapaikalta. Upeaa!

Kyllä Suomi on kaunis maa!!!

Me molemmat ihastuimme kovasti Jättiläisenmaahan. Olisi kiva palata sinne jonain toisena vuodenaikana. Kainuun reissu jatkui elämyksellisellä linjalla, seuraavana reissusamme oli vuorossa karhubongausta. Se oli kerrassaan huikea kokemus! 

Kahden yön Kainuun reissussa ehdimme nautiskella luksusmajoituksesta Kivesvaaralla, nähdä luonnonvaraisia karhuja ja tutustua Suomen sotahistoriaan Raatteen tiellä ja pyörähtää Kajaanissa. Enpä tiennyt, että Kainuusta saa paketoitua näin elämyksellisen matkan. Jos olisin tiennyt, olisin käynyt aikaisemmin muuallakin kui Vuokatissa. Siitä olen varma, että vielä palaan Kainuuseen.

21 kommenttia:

  1. Ärsyttää tuollane leveily. Pitää olla luksusmajoitusta ja shampanjaa. Harvalla on varaa heittää 300 yhteen yöhön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on hyvä että ne kenellä on rahaa, käyttävät palveluita ja etenkin kotimaassa. Ja kun näistä kokemuksista kerrotaan eteenpäin, niin joku muukin voi seurata suositusta ja käyttää näitä samoja palveluita. Ei ole mielestäni leveilyä, ei oo pakko lukea jos ahdistaa.

      Poista
    2. Jättiläisenmaasta ajattelen, että se on suomalaista luksusmajoitusta parhaimmillaan. Se on perheomisteinen yritys, jonka valttina on Suomen upea luonto sekä lähi- ja luomutuotteet. Minusta kohdetta on rakennettu luontoarvoja kunnioittaen. Jättiläisenmaa on mm. lintubongareiden suosiossa, koska alueelle on tehty paljon pesintäpaikkoja isoille linnuille. Jättiläisenmaa tarjoaa myös edullisempia huonevaihtoehtoja. Mielelläni haluan tukea tuollaista kotimaista yritystä.

      Olen aiemminkin todennut, että olen tavallinen palkansaaja. Toki teknisen alan asiantuntijapalkat ovat suomalaisia keskipalkkoja hieman korkeammat. Maksan huvitukseni palkkatuloillani. Joskus on varaa laittaa se 300€ yöhön, usein pitää valita jotain edullisempaa. Tästä kokemuksesta sanon, että oli ihan koko rahan arvoinen.

      PS. Kaikki linnunpöntöt olivat kyseisenä yönä varattuna.

      Poista
    3. Kiitos kommentistasi Pauliina :)

      Poista
  2. Voi että ihailen sinua, rva Kepponen, kun jaksat keksiä ja toteuttaa noita ihania retkiä ja reissuja! Ja kun teet niitä vielä muulloinkin kuin kesälomalla. Lyhytkin irtiotto piristäisi hurjasti, tekisin niitä itsekin, jos saisin itseni ylös tästä mökkiin käpertyneestä koronaolotilasta! Hyvää loppukesää! Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan totta, että lyhytkin irtiotto piristää. Eikä sen aina tarvitse suuntautua edes kauhean kauas. Muistan kuinka pelkästään mökkireissu talvipakkasilla toi kaivatun irtioton korona-arkeen.

      Tiedän tuon koronaolotilan hyvin. Minullehan on käynyt jo kahdesti niin, että olen poteroitunut aika pahasti kotiin. Olen istunut n. 10t joka päivä keittiön ruokapöydän ääressä, joka on siis etätyöpisteeni ja tietokonepaikkani. Sellainen poteroituminen käy yllättävän helposti. Minulla tilannetta helpotti tänä keväänä se, että sain hyvissä ajoin toisen rokotuksen ja sen avulla olen uskaltanut toistaiseksi elää paljon vapaammin.

      Toivottavasti olet kotioloissakin pystynyt nauttimaan tästä huumaavan aurinkoisesta kesästä. Sitähän on onneksi vielä jäljellä! Kivaa loppukesää :)

      Poista
  3. Minä myös tykkään näistä Kepposkan kirjoituksista. Osaat kertoa niin mielenkiintoisesti olipa kyse matkoista, juhlista tai arkipäivän tapahtumista. Mukavaa loppukesää! Sari

    VastaaPoista
  4. Kiitos - lisään tämän omalle listalleni - en ole tälläisesta ennen kuullutkaan. Kiitos kun otit mukaan matkalle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tykkäsimme paikasta todella paljon. Näkymät ovat mahtavat ja hyvän ulkoilureitit lähtevät pihasta.

      Poista
  5. Upea paikka ja tosiaan kannatti lompakon nyörejä vähän höllentää 😃
    Tämä olikin ihan uusi paikka itselle,tuolla voisi itsekin käydä kyllä 🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koin saavani koko rahalle vastinetta Jättiläisenmaassa, se oli juuri oikean kohta höllätä kukkaron nyörejä. Kaltaiselleni maisemanpalvojalle todella herkullinen kohde. Todellakin suositeltava kohde, jos upea luonto riittää viihteeksi. Mitään muutahan siellä ei ollut.

      Poista
  6. Nuo maisemat! En yleensä ole mikään maisemahuokailija, mutta silti - nuo maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen pahemmanlaatuinen maisemahuokailija :D Kainuun maisemat osui ja upposi. Valtavan kaunista!

      Poista
  7. Upea postaus! Olit hienosti esitellyt majoitusta ja palveluita. Paikka voi olla monelle tuntematon matkailukohdeaarre. Ja mieti, minä asun näissä ihanissa kainuulaisissa maisemissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Jättiläisenmaa on hieno paikka. Mieluummin minä maksan kotimaiselle yrittäjälle sen 300€ yöstä kuin ulkomaiselle ketjuhotellille lähinnä brändistä. Toistaiseksi hienon suomalainen yöpymiskokemus ja menee ehkä top-5 tai ainakin top-10 kaikista elämäni hotelliyöpymisistä.

      Kainuun valtti on ehdottomasti koskematon luonto, komeat maisemat ja tietenkin ne karhut.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Oli todellista Suomiluksusta: edessä kilometreittäin koskematonta luontoa, johon mahtavat näkymät. Moottorisängyt, joista pystyi ihailemaan maisemaa. Erinomainen aamupala. Sain rahoilleni vastinetta.

      Poista
  9. Vau ja kiitos vinkistä! Tämä kyllä saa olla ensi kesän pohjoisen reissun meno tai paluumatkan etappi. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ja ystäväni tykkäsimme todella paljon! Maisemat olivat upeat ja kaikki oli viimeisen päälle muutenkin.

      Poista
  10. Upean näköistä! Meilläki olisi jokin mukava majoitus etsinnässä meidän tulevalle kesälomareissulle. Todennäköisesti menemme Jyväskylän suuntaan. Kiitos jakamisesta, täytyy ottaa vinkki talteen. https://www.ranssinkievari.fi/majoituspalvelu

    VastaaPoista