17. marraskuuta 2020

Ilta linnanrouvana

Koronan takia olen vältellyt menoja. En ole käynyt leffassa tai teatterissa ja ravintoloissakaan en ole käynyt kuin kahdesti syksyn aikana. Niistä kahdesta ravintolasta kirjoitin tässä kuussa arvostelun. Haaveilen toistuvasti matkoista, menoista ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Siksi oli niin kivaa, kun pystyimme vihdoin toteuttumaan kuuden naisen saunaillan. Ystäväni Ilona osti meille joulukuussa 2019 saunailtapaketin. Koronarajoitukset iskivät päälle ennenkuin ehdimme saunomaan ja hotelli johon ostimme lahjakortin sulki ovensa yli puoleksi vuodeksi.

Lokakuussa pääsimme vihdoin viettämään saunaillan Hotel Glo Artiin. Minä yllätyin, kun katsoin netistä kuvan Hotel Glo Artista. Olen syntyperäinen helsinkiläinen, mutta en muista ikinä nähneeni tuota tyylikästä, jyhkeää graniittilinnaa. Siitä tulee hieman mieleen Kansallismuseo. Ilmeisesti en ole kävellyt aikaisemmin niin pitkälle Lönnrotinkatua, että olisin osunut linnan kohdalle. Autonratista en ole ehtinyt sitä huomaamaan.

Ilona odottelee muita saunojia hotellin sisäänkäynnin edessä

 
Linna on rakennettu vuonna 1903 teknillisen yliopiston oppilaskunnan taloksi eli teekkareiden kotipesäksi ja sitä kutsuttiin Poliksi. Teekkarit ehtivät viettää kuutisenkymmentä vuotta iloista teekkarielämää ennenkuin lisääntyneeseen tilantarpeeseen rakennettu uusi Poli valmistui Espoon Otaniemeen. Kivilinna on varmasti ehtinyt näkemään yhtä sun toista teekkarijuhlaa ja -jäynää. Viereiselle tontille rakennettiin 1931 Suomen ensimmäinen ylioppilasasuntola eli Teekkarila. Teekkareiden jälkeen ja ennen Glo Hotels ketjua rakennuksessa on toiminut hotelli aikaisemminkin nimellä Hotel Linna.

Linna on restauroitu hienoon kuntoon ja majoitustilat sijaitsevat uudessa rakennuksessa sisäpihan puolella. Kivilinnassa on erilaisia kokous- ravintola- ja juhlatiloja.

Alla kuvia upeasta sisääntuloaulasta. Minä olisin voinut linnoittua sinne! Aulassa meitä odotti melkoinen yllätys. Hotelli oli avattu vain meidän saunailtaamme varten. Paikalla oli yksi henkilökunnan edustaja, kokki oli käynyt tekemässä alkuvalmistelut ja oli jo lähtenyt pois. Olimme siis ihan linnanrouvina paikalla keskenämme. Olipa jännittävää hiippailla linnan portaikossa ja käydä rauhassa kokeilemassa jokainen laiskanlinna.

Upea portaikko 

Suloinen levähdypaikka porrastasanteella. Istahdin penkille hetkeksi ja jotenkin tulikin mieleeni, että minkäköhän laista menoa levähdypaikka on vuosikymmenten aikana mahtanut todistaa.

Miten muhkea takka ja valaisin
 

Saunatilat sijaitsevat kivilinnan ylimmässä kerroksessa. Tilaan kuuluu myös pieni torni, jossa kuulemma kummittelee. Oleskelutila oli varsin viihtyisä ja tilava. Saunassa oli kuumat löylyt, kuusi suihkua ja iso pukuhuone. Paikanpäällä oli pyyhkeet ja tossut saunojille. Me otimme Ilonan kanssa kaksi saunakierrosta ja välissä yhden alkupalakierroksen.

Oleskelutilat kuvattuna ylhäältä tornista

Minulle oli iskenyt jokin selfiebuumi, sorry siitä. Buumin syynä todennäköisimmin se, että olin kerrankin vähän meikannut. Kyllä nauratti, kun puolet porukasta meikkasi saunaan tullessaan :D

Ruokailutila

Tarjouspakettiin kuului buffetruokailu ja puoli pulloa viiniä per naama. Varsin positiivinen yllätys oli alkupalojen laatu ja määräkin! Tykkäsin todella paljon.



Ylävasen: paahtopaistia ja piparjuuritahnaa. Törkeän hyvää!
Yläoikea: leipäjuustosalaatti, hyvä mutta yllättäen joukon heikoin.
Alavasen: parsakaali-papusalaatti. Varsinainen yllättäjä, nam!
Alaoikea: pähkinäinen juuressalaatti. Hyvää.

Paahdettua lohta ja rapukastiketta. Ihan itse annostelin ruuan pitkin lautasen reunoja ;)

Jälkiruoka oli aterian heikoin lenkki, mutta ei meihin olisi enää jälkiruokaa mahtunutkaan
 
Vielä lopuksi kuva saunatilojen yhteyteen kuuluvasta tornista. Sitä oli hyvin vaikea kuvata. Torniin kiivetään metallisia kierreportaita pitkin. Tilassa on pyöreä pöytä ja jälleen yksi hyvin muhkea valaisin ja sisääntulon vieressä takka. Kummitus käy öisin napsuttelemassa valoja tornissa ja kuristava tunnelmakin vaivaa usein tornihuoneessa olevia. Pokeriakin on pelattu salaa hotellissa ja siihenkin liittyy kummittelua. Meistä torni oli viihtyiva ja mukavan erikoinen paikka istuskeluun. Vanhan polin kummitukset saattoivat pelästyä (tai ihastua) alan naisistumiseen ja eivätkä näyttäytyneet lainkaan. Meitä oli paikalla 4 diplomi-insinööriä, 1 insinööri ja 1 tietotekniikan maisteri.

Tornihuone
 
Me olimme Ilonan kanssa ensimmäiset paikalla ja meillä meni melkein viisi tuntia saunailtaan. Osalla meni vain neljä tuntia. Aika meni kuin siivillä. Saunottiin, juteltiin syötiin ja juotiin vähän viiniä. Kaikki tuntui aivan luksukselta: minulle aivan uusi paikka, komeat puitteet, ystäviä, iloisia juttuja,  hyvää ruokaa ja juomaa. Rentoa, iloista ja herkullista. Hetkeksi unohtui kaikki stressinaiheet. Haaveena on pienen pienet pikkujoulut, mutta niiden kohtalon ratkaisee tartuntaluvut ellei jopa valtionjohto.

Saunaillan kustansimme itse. Ilonan bongaamalla etukäteen ostetulla lahjakortilla hintaa tuli 55€ per osallistuja, mikä näin jälkikäteen tuntuu oikein hyvältä diililtä. Ilona on luvannut pitää silmät auki, mikäli tulee uusia tarjouksia eri hotelleihin.

Kiitos Ilona, Kati, Satu, Otilia ja Mirja.

13 kommenttia:

  1. Ah mitkä herkut ja ystävyys. Täällä sellainen hämärä mielikuva, että tuota ovesta mentiin noin 13-vuotiaana rullaluisteludiscoon, voi olla että mieli tekee jo tepposia. Mutta sellainen hytinä on.

    Kivaa viikkoa sinne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ikinä aikaisemmin kuullutkaan, että Helsingissä on ollut rullaluisteludisco! Ensimmäisen kerran kokeilin rullaluistelua vasta 90-luvulla kun rullaluistin malli oli jo muuttunut. Sellaisia vanhanmallisia en ole ikinä edes kokeillut.

      Kiitos samoin - kivaa viikkoa!

      Poista
    2. Muistikuvasi aivan oikea. Itsekin olen aikoinaan ollut samassa talossa rullistelemassa musiikin tahdissa. Discoa piti henkilö, joka itse luisteli Utsjoelta Hkiin vai oliko peräti Hankoon.

      Poista
    3. Mielikuvasi ihan oikea. Itsekin olen aikoinaan ollut samassa talossa rullistelemassa musiikin tahdissa. Discoa piti henkilö, joka itse luisteli Utsjoelta Hkiin vai oliko peräti Hankoon...

      Poista
  2. Olipahan huikea saunailta! <3 Katselen oikein mieluusti selfieitä, että lisää vaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kerrankin rahalle vastinetta ja näinä aikoina sitä osaa arvostaa ystävien tapaamista uudella tavalla! Kivaa viikkoa!

      Poista
  3. Mieletön naisenergiailta teillä ja MIKÄ PAIKKA. En ollut minäkään koskaan kuullutkaan! Ilao viikkoon <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli kyllä hieno ja tosiaan aivan uusi tuttavuus minulle. Vähän kuin olisi ollut matkoilla :)

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  4. Juuri tuollaista nyt kyllä kaipaisin. Ihanat puitteet 😍 ja ei kyllä ollut mitenkään pahan hintainen. 🙃
    Sais mennä K nyt jo hiivattiin. Alkaa tämä eristäytyminen tökkimään ja kun kaikki kiva peruuntuu. Harmittaa etenkin, kun yleensä lapsiperheille on vaikka ja mitä kivaa ja nyt kun minulla olisi tuo lapsi, jonka varjolla pääsisin näihin tapahtumiin niin nyt ei ole mitään.. Aikaakin olisi. En kyllä ihan tällaista hoitovapaata suunnitellut. Nooh, keksitään me kyllä onneksi kotonakin tekemistä. 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun pääkaupunkiseudulla uhataan sulkea aivan kaikki, niin tuntuu hyvältä, että sentään tuon illan saimme viettää yhdessä. Minustakin hinta oli puitteisiin ja tarjoiluun nähden kohtuullinen.

      Harmillista kun hoitovapaaseen sattuu tälläinen eristysaika :(

      Poista
  5. Siis vau, olipas upea paikka ja kuulostaapa ihanalta ilta ystävysten kanssa! Se tulisi kyllä tarpeeseen. Ihanaa, kun teillä onnistui koronan keskellä yhteinen tapaaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana ilta. Tuota nyt muistelen, kun hallitus määrää linnoittautumaan kotiin ja toki näillä nykyisillä tartuntaluvuilla se tuntuukin ainoalta oikealta ratkaisulta.

      Poista
  6. Himskatti, olen ihan unohtanut käydä sivuillasi. Voi miten ihania kuvia olet laittanut näkyville, täytyy tulla paremmalla ajalla katsastamaan kaikki kiva!!
    Mukavaa joulun odotusta:-))

    VastaaPoista