12. maaliskuuta 2020

Etätöissä Esplanadilla

Elämäni on tällä hetkellä todella arkista. Töissä on töitä jo vähän liikaakin. Flunssa vaivaa edelleen ja siitä johtuen voimani eivät oikein riitä muuhun kuin töihin. Onneksi arjen sankarini Hra Kepponen on jälleen mallikkaasti pitänyt perheen ruuassa ja puhtaissa vaatteissa.

Jotain pientä piristystä pitää yrittää keksiä arkeen, jotta siitä ei muodostuisi pelkkää työpäivien katkeamantonta massaa, jossa mikään päivä ei eroa toisesta. Näin FB:ssä mielenkiintoisen mainoksen konseptista, jossa voi ostaa pääsyn työtilaan päiväksi, kuukaudeksi, vuokrata neuvotteluhuoneen "tai vaikka vuokrata itselleen minitoimiston. Samalla mainostettiin mahdollisuutta saada ilmainen päiväpassi. Palvelua myy UMA. (UMAn sivuilla voit rekisteröidä itsellesi ilmaisen päiväpassin).

Chattailin saman tien asiasta työkavereilleni. Päätimme lähteä neljän naisen porukalla kokeilemaan etäpäivää aivan Helsingin keskustassa Akateemisen kirjakaupan yläpuolella. Kun tarkaan valittu etäpäivämme koitti, niin porukasta yksi oli korona altistuskaranteenissa ja toisella olikin koko päivä puhelinpalavereja. Niinpä lähdimme työkaverini Sirpan kanssa UMAa kahdestaan.

Helsingin keskustassa kulkeminen on melkein kuin elämys kaltaiselle pientalolähiöstä kehä I pitkin toimistolähiöön ja takaisin jonottajalle. Elämykselliseltä tuntui myös kirkas auringonpaiste.


UMAn sijainti on mitä mahtavin, enempää keskustassa ei voisi olla. Alvar Aallon suunnittelema Kirjatalo on tyylikäs ja pidän erityisesti sen avarasta keskitilasta, johon valoa tulvii isoista prismanmuotoisista kattoikkunoista. Akateemisen kirjakaupan ja kahvilan valaistuksessa on käytetty Aallon suunnittelmia valaisimia ja sama linja jatkuu myös UMAssa.

UMAn on vaaleasti ja neutraalisti sisustettu. Saatavilla on sekä tavallisia pöytäpaikkoja että säädettäviä sähköpöytiä, muutamilla pöydillä on näyttöjä, jotain työpisteitä on rajattu enemmän sermeillä, on yhden hengen seisomapuhelinkoppeja, kahden hengen puhelinkoppi jossa pöytä ja tuolit, helpposäätöiset työtuolit, erilaisia lihaksia aktivoivia tasapainoilu seisonta-alustoja ja tulostin.

Akateemisesta kantautuu vaimeaa taustaääntä UMAn tiloihin. Siihen nähden millainen pulina omalla toimistollani käy, UMA on hiljainen. Jos taustakalina häiritsee, UMAssa on myös hiljainen alue, jonka muutamalle työpisteelle Akateemisen äänet eivät kanna.


Vuokrattava neuvotteluhuone

Oikealla puoleisen seinämän ylitse kurkatessa näkyy alas Akateemiseen kirjakauppaan

Hieno näkymä!

Valitsimme paikaksi kolmen hengen pitkän pöydän, jossa istuimme kahdestaan.
Wi-Fi toimi moitteettomasti.

Yksi UMAn valttikorteista on varsin miellyttävä kahvila. Kahvi ja tee kuuluvat hintaan. Jääkaapissa voi säilyttää omia eväitään, jos ei halua nautiskella keskustan hyvästä lounasvalikoimasta.


Kahvi oli hyvää ja tilat hienot, vaikka näytänkin synkältä ja väsyneeltä

Jos muuttuu työ, niin muuttuu työolosuhteetkin. Enpä muutama vuosi sitten osannut arvata, että Suomeen rantautuu tälläinen konsepti. Jos olisin yksityisyrittäjä ostaisin varmastikin kuukausi accessin UMAan. Siellä printterit toimii, sijainti mitä keskeisin, asiakkaan voisi tuoda tuohon kahvitilaan vaikka pikku palaveriin, omia tavaroita voisi säilyttää UMAn lukittavissa kaapeissa. Ei tarvitsisi miettiä toimitilan vuokrausta, kalustusta, siivousta, kahvin ostoa, vessan pesua, sen kuin vain pölähtäisi paikalle valmiiseen ympäristöön. Saa nähdä, että millaisia palveluita tulevaisuudessa on tarjolla. 

UMAlla on vastaanvanlaiset toimistot Esplanadin lisäksi myös Keilaniemessä sekä Kalasataman kupeessa sijaitsevassa Teurastamossa. Minua kiinnostaisi kokeilla myös Teurastamoa.

Tykkäsimme Sirpan kanssa päivästä. Se oli kivaa vaihtelua! Päivän tietysti kruunasi hyvä lounas. Intialaisen ravintola Samratin butter chicken oli paras versio vuosiin. Ihan törkeän hyvää.


10 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä tosi hyviltä nuo tilat! Kyllähän tuolla töitä tekisi. :-)

  Etelä-Amerikassa erilaiset coworking-konseptit ovat muuten tosi tavallisia. On vuokrattavia tiloja, ja sitten on ilmaisia co-working tiloja esimerkiksi ostoskeskuksissa. Ovat minusta tosi näppäriä ja monesti vielä tosi viihtyisiä, vaikka kauppakeskuksissa ovatkin.

  Parempaa vointia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilat olivat kivat, valoisat ja viihtyisät.

   Minä en ole aikaisemmin käyttänyt tuollaisia coworking tiloja, en maksullisia enkä maksuttomia. Olen kuullut, että esimerkiksi Thaimaasta löytyy paljon tuollaisia tiloja, joita etätyöläiset hyödyntävät.

   Poista
 2. Näyttäää kivalta ja ihan viihtyisältäkin. Mukavaa vaihtelua ja varmasti monelle yrittäjälle(kin) nykyään ihan tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjälle tuollainen tila on varmastikin toimiva, jos ei aina voi olla kotona tai täytyy paljon liikkua asiakkaalta toiselle.

   Nähtäväksi jää, että miten korona moukaroi taloutta ja kuinka tälläinen uudehko konsepti selviää tilanteesta.

   Poista
 3. UMAn tiloja on moni kehunut. Valoisat, uudet ja hyvällä paikalla ihan ydinkeskustassa. Coworking on hyvä konsepti mutta ei ehkä juuri nyt "corona aikana". Olen jäänyt itse kotikonttorille eli töihin en mene nyt ainakaan pariin viikkoon. Kotoa käsin sitten vaan työskennellään ja toivotaan ettei sairastuta.
  Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta ja hoidahan itsesi kuntoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilat ovat kiva ja todellakin hyvällä paikalla. Korona kurittaa Suomen taloutta vielä rajusti ja saa nähdä, miten tälläinen uudehko coworking konsepti selviää tilanteesta ja löytävätkö asiakkaat takaisin UMAan.

   Minäkin olen ollut jo viime viikon puolivälistä etätöissä ja meillä on konttori melkein kiinni. Pomoni oli käynyt tällä viikolla tarkastamassa, että miten ohjeistusta on noudatettu. Isossa toimistossa oli 3 henkilöä töissä. Yksi neuvotteluhuoneessa ja kaksi muuta ison avokonttorin vastakkaisissa päissä.

   Pysy terveenä!

   Poista
 4. Työt muuttuvat samalla kuin maailmakin, kiva että niihin liittyviä uusia hyviä ideoita on saatu toteutettua. Enpä ole tuossa kirjakaupassa asioidessani huomannut että siellä ylhäällä olisi tuollaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakaupasta käsin ei näe, että mitä yläkerrassa on mutta. UMAsta käsin voi kuikuilla kaiteen ylitse, että mitä Akateemisessa tapahtuu :)

   Poista
 5. Onpa aivan ihanan näköiset tilat! Viihtyisä ja rauhallinen työtila on mielestäni tosi tärkeä keskittymisen kannalta. Meidät on miehen kanssa molemmat määrätty etätöihin koronan takia, mutta se ei ole meille suuri muutos, koska muutenkin teemme aika paljon etätöitä. Hyvää uutta viikkoa ja toivottavasti pysytte terveenä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen alkanut arvostamaan myös hiljaisuutta. Meillä käy töissä aikamoinen pulina ja kotona vielä pahempi pulina. Istun suurimmaksi osaksi kuulokkeet korvilla ja soitan musiikkia.

   Minä olen kohta ollut jo melkein viikon etätöissä juurikin koronan takia. Nyt vaan keskittymisen vaikeutta lisää se, että pojatkin ovat kotona. Heiltä ei vielä suju itsenäisesti etäopiskelu.

   Kivaa viikkoa karanteenista huolimatta ja pysykää tekin terveinä!

   Poista