8. heinäkuuta 2019

Mitä teit kesäkuussa? Söin vähän kakkua

Heinäkuu on vyörynyt päälleni arvaamattomana ja kaaosmaisena. Ehkäpä siksi haluankin palata blogissani vielä kesäkuuhun ja kakkuihin.

Viikko sitten lauantaina ystäväni Tiinan poika pääsi ripille. Oli kiva päästä rippijuhliin todella pitkästä aikaa, viimeksi olen ollut 90-luvun alussa. Meidän perheen omia rippijuhlia saadaan vielä odotella muutama vuosi, koska näyttää siltä, että esikoisemme aikoo jättää väliin rippikoulun aivan kokonaan. Tiina ja hänen miehensä oli järjestänyt hienot juhlat ruokineen, viineineen ja todella näyttävine kakkuineen. Kakut olivat supercoolit! Rippipoika harrastaa kitaran ja rumpujen soittoa sekä kisaa Rubikin kuution ratkaisemisessa sekä SM- että MM-kisoissa. Kakut oli koristeltu harrastusten mukaisesti. Harrastukset olivat läsnä konfirmaatiossakin, rippipoika säesti kirkossa nuorten esitystä sähkökitaralla.Kakut oli valmistanut http://www.kakkuhelmi.fi/

Herkut eivät rajoittuneet pelkästään kakkuihin vaan tarjolla oli myös macaronseja ja minimuffinseja. Ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan vaahtokarkkineliöitä. Ne olivat todella hyviä, etenkin salmiakkivaahtis! Sää oli todella hyvä ja vieraat pystyivät istuskelemaan suurimmaksi osaksi ulkona. Ihanat juhlat hienolle nuorelle miehelle!

Sunnuntaina oli vuorossa tarjoilujen puolesta samanlainen setti eli lounas ja sen päälle kakkuöverit. Sunnuntain juhla oli kevättalvella kuolleen anoppini muistoksi hänen syntymäpäivänään. Anoppini olisi täyttänyt 70 vuotta. Englanniksi juhlia kuvaisi osuvasti adjektiivi bitter sweet. Meillä kaikilla on ikävä anoppia, etenkin tietysti apella. Anopilla oli hieno elämä: rakastava ja vaimoaan jumaloiva aviomies ja 49 yhteistä vuotta hänen kanssaan, raskas mutta hieno ura merkityksellisessä tehtävässä, kaksi lasta, neljä lastenlasta, läheisiä ystäviä kolmessa eri maassa ja koti maaseudun rauhassa. Ainoa mitä puuttui olisi ollut vähän lisää aikaa ja terveyttä.


Hedelmätuulihattukakku ja suklaakakku

Anopin juhlissa käytimme oman pihan ja pientareen kukkia

Anopin synttärijuhlien kakut oli hankittu St. Honore leipomosta Lohjalta. Minusta sieltä saa Suomen parhaimmat kakut. Anopilta on jäänyt selvästi elämään juhlajärjestelyihin liittyen "ruoka loppuu"-paniikki. Tällä kertaa överiksi oli mennyt kakkujen hankinta. Meillä oli maalaismummolasta poistuessamme mukana 2/3 siitä toisesta hedelmätuulihattukakusta ja melkein puolikas suklaakakku. Piti jo ulkoistaa kakkujen syömistä. Tiistaina toimistolla työkaverit popsivat pois hedelmätuulihattukakun anopin kunniaksi. 

Lomaan olisi neljä työpäivää. Innokas ja pitkä odotus onkin vaihtunut tunteeseen, että saatankin haluta siirtää lomani syksyyn. Vielä on muutama päivä aikaa miettiä asiaa.

16 kommenttia:

 1. Voi mitkä tarjoilut. Ihan täällä kuola valuu. Suklaakakku varsinkin näyttää valtavan houkuttelevalta. Kiitos muuten tuosta leipomovinkistä. Täytyykin laittaa Lohjan paikka muistiin siltä varalta, jos vaikka tarvitsisi tilata kakkuja. Vaikka eipä tässä ole mitään suuria juhlia lähiaikoina tiedossa.

  Eiväthän nämä säät varsinaisesti lomailijoita suosi. Suomen kesät ovat kyllä arvaamattomia. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kakkuisia kesäkuu, näitä kakkuja edelsi juhannuskakut :D

   St. Honoren kakut ovat erinomaisia. Lohjalla on muitakin kivoja ja herkullisia kahviloita.

   Säät ovat lomailuun aika kehnot :( Pahasti pelkäsin, että hyvän sään kiintiö tuli jo kesäkuussa täyteen ja nyt on tarjolla enää kehnoa säätä ja kylmää järvivettä. Niinhän tässä taisi käydä. Meillä on perhepiirissä muutakin lomailun estettä, joten ajattelin vielä ensi viikolla olla ainakin jonkin aikaa töissä.

   Poista
 2. Oi oi miten ihanat tarjoilut❤🌼❤ Mukavaa viikkoa sinulle...kyllä tämä sää tästä vielä paranee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikon jatkoa Kristiina! Olisipa kiva, jos kesäsää ja aurinko tulisivat takaisin :)

   Poista
 3. Nythän on just ihan paras kesäsää. Viime kesän helteet oli vaikea kestää.

  Suklaakakku näyttää hyvältä. Harmi, ettei siitä voi valita isompaa palasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli tosi kuuma, välillä jopa liian kuuma, mutta ei tämä 13 astetta ole yhtään minun mieleeni. Jos voisi valita, niin ottaisin parin viikon helteen ;)

   Yleensä St. Honore konditorian kakut eivät ole valmiiksi leikattuja. Meillä voi ottaa vaikka puolitoista palasta tai sitten syödä reippaasti kaksi palaa. Kakku on tosin niin tuhtia tavaraa, että harva pystyy kahta palaa syömään.

   Poista
 4. Hyvää päivää mitä kakkuja, heti kurahti massussa. Toivottavasti siellä kaikki hyvin kuitenkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on perhepiirissä jälleen surua. Mutta elämä jatkuu ja toivottavasti päästään jossain vaiheessa lomailemaan ja toivottavasti aurinkokin palaisi.

   Poista
 5. On kyllä upeat tarjoilut! Waude!
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 6. En ihmettele kakkuövereitä kun puitteet ovat noin mahtavat! Kyllä ei pitäisi ilmoja moittia, mutta kyllä harmitta kun kaksi viikkoa lomasta on kulunut villasukkia jaloissa pitäen :( Toivon todella että ilmat lämpiäisivät nyt eikä vasta elokuussa, kun pitää jo itse raataa töissä. Tsemppiä viimeisiin työpäiviin ennen lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että nämä säät harmittavat lomailijaa. Meidän poikia harmittaa, että järvivesi on muuttunut viileäksi eikä pojat enää tarenneet uida kuin saunasta. Toivottavasti saat vielä lämmintä säätä loppulomaksi.

   Minä aion jatkaa vielä ainakin osan ensiviikosta töissä ja sitten katselen, että pääsisinkö lomalle saakka.

   Poista
 7. Voi mitä kakku ihanuuksia! Niiden kanssa menee usein överiksi, mutta mä olen kanssa huomannut, että kakut voi aina viedän työkavereita ilahduttamaan ;) Oikein mukavaa viikonloppua ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli erittäin makea kakkuviikonloppu :)
   Minä olen myös havainnut sen, että sellaista määrää ylimääräistä kakkua ei ole, jota työporukka ei saisi tuhottua pois ;)

   Meillä on myös karkkikippo töissä. Osa porukasta toi loppiaisen jälkeen loput joulusuklaat töihin ja varastoitiin ne yhteen kaappiin. Aikamoiset määrät ylijäämäsuklaata kertyi, mutta ei nekään varastot pitkään kestäneet :D

   Poista
 8. Kesäkuu ja kakut kuuluvat yhteen sillä ne alkavat molemmat K-kirjaimella :) Aivan ihania herkkuja. Hyvää viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, että kesäkuu ja kakut suorastaan kuuluvat yhteen. Saisi vielä tulla heinäkuu ja helle, koska nekin kuuluisivat yhteen :)

   Kivaa sunnuntaita!

   Poista