21. joulukuuta 2018

Jouluisen esteradan väliraportti

Täällä rutistetaan "esterataa" eli piiitkää listaa lävitse asioita, jotka täytyy tehdä ennen joulua.  Suurimmat jutut on nyt hoidettu ja kohta voidaan keskittyä varsinaisiin jouluvalmisteluihin. Tai ainakin suurimmaksi osaksi omien seinien sisäpuolisiin asioihin.

Vaari on muuttanut uuteen kerrostaloasuntoonsa. Jee! Iso, lasitettu parveke tuli tarpeeseen, koska sinne sai mahdutettua suurimman osan laatikoista, jotta vaari pystyy liikkumaan ainakin sängyn, vessan ja jääkaapiin väliä. Hienoa oli se, että vaarin sairaalakaveri tuli auttamaan ja valvomaan muuttoa. Muuttoiltana myöhään hätätyhjennettiin vielä loput asunnosta minun autooni ja vaari jätti avaimet pöydälle. Siihen päättyi 30 vuoden asumishistoria. Vaari on ollut niin väsynyt projektista, ettei vielä osannut oikein sanoittaa fiiliksiään, että tuntuuko haikealta vai ei.

Heippa 30-vuotinen koti! Uudet asukkaat ehtivät vielä muuttopäivänä jo aloitella remonttia.

Kuopuksen 10v kaverisynttärit on vietetty. Kivaa oli ja juhlat menivät hyvin! Poikajoukko oli kyllä erittäin innokasta ja kovaäänistä, mutta pohjimmiltaan kilttejä ja ohjeita noudattavia. Tohotus oli vaan sellaista, että ohjeet meinasivat innostuksen keskellä unohtua. Hra Kepponen kuljetti metrolla ja kävellen onnistuneesti 9 poikaa Megazoneen. Lasersodan jälkeen juhlat jatkuivat ruokailulla Mäkkärissä. Olemme luvanneet isompia synttäreitä pojille ainoastaan 10 vuotiaaksi saakka. Joten: OHI ON! Parin vuoden päästä sitten muistelen haikeana lasten kaverisynttäreitä "oi niitä aikoja".

 Synttärit Megazonessa

Synttäriherkut Mäkkärissä

Työpaikalla tuli jouluisen yt-kierroksen sijasta iso organisaatiouudistus. Sain esimieheksi henkilön, joka ei ole suhtautunut myötämielisesti etätyöhön. Etätyö pitää meidän perheen nenän juuri ja juuri pinnalla. Ehdin jo huolestua asiasta. Työkaverini Ilona sanoi, että me pidetään kyllä etätyöstä kiinni kynsin hampain ja onnistuttiin ainakin näin aluksi saamaan uusi pomomme suopeammaksi etätyöhön. Toivon, että kaikki menee etätyön suhteen hyvin.

Koulutuspäivä osoittautui varsin ihanaksi. Ohjelma oli kevyt, lounas tukeva ja erittäin herkullinen, maisema harmaudesta huolimatta kaunis ja glögi hyvää :) Tästäkin kiitos kuuluu aktiiviselle työkaverilleni Ilonalle. Reippaimmat menivät paikalle jo ennen ohjelmaa, koska sauna oli lämpimänä. Kaikkein reippaimmat olivat käyneet meressä kastautumassa.


Merimaisemia kurssikeskukselta

Jotain huvitustakin on mahtunut viikkoon. Olin Lohjan joulumarkkinoilla Hra Kepposen serkun vaimon Elenan ja heidän puolivuotiaan vauvan kanssa. Elena tuli jo edeltä Suomeen ja mies tulee sitten vasta jouluaatoksi perästä. Lohjan joulumarkkinoille sattui kiva sää, maa oli valkoinen ja pakkasta oli muutama aste. Meillä oli kiva reissu kolmistaan. Puolivuotias vauveli on aivan mahtavan hyväntuulinen tyyppi, joka rakastaa kun häntä pussaillaan. Ja minä kyllä pussailin :)

 Pikku-hurmuri




Täipesukierroksella kaksi saalista löytyi edelleen niistä samasta kahdesta päästä. Joten pesu- ja pakastusurakka jatkuu :( Aivan hanurista. Voin nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että yksikään täishampoo ja -kampaus ei poista ongelmaa yhdellä hoitokerralla! Sen verran hyvin epidemia on kuitenkin eristetty, että taidamme tehdä kolmannen kierroksen vaan täitapauksiin.

Tylsiin juttuihin kuuluu se, että flunssani on pitkittynyt ja kehittynyt keuhkoputkentulehdukseksi. Kauhea yskä vaivaa enimmäkseen öisin. Työpaikkalääkäri tuijotti minua tuimasti, kun selvisi, että tauti on vaivannut minua jo pari viikkoa ja nielurisojen poiston jälkeen minulla on ollut taipumusta keuhkoputkentulehdukseen. Lupasin seuraavan kerran tulla jo viikon päästä ;)

Koti vaatii vielä raivausta, jouluruuat pitää hankkia ja edessä on vielä hoivakotireissut lähelle ja kauemmas, mutta olemme voitonpuolella! Kyllä tämä tästä jouluksi muuttuu.

16 kommenttia:

  1. Aina vähintään kolme pesua! Aina.
    Älä turhaan pakastele, ihan tavallinen pyykinpesu riittää. Mutta päihin 3x. Ja vähintään kahdella eri aineella. Siis 2xaine nro1 ja kerran jollain toisella myrkyllä.

    Mä perustan tämän empiriaan ja kälyyni, joka oli uteliaisuudesta seurannut kauanko ne iljetykset elävät poissa päästä, oli ottanut lemmikkejä purkkiin. Eivät elä kauaa.
    Hän sanoi vaihtavansa vain tyynyliinat ja pesevänsä pipot ym. Tärkeintä on kampaaminen ja päiden pesu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, että saastuneet päät vaatii tuon 3 pesua. Viimeksi pahinta päätä pestiin ainakin 4 kertaa. Tällä hetkellä ajattelen, että saatumattomat päät vedetään vaan kahdesti. Hra Kepposella halkeisee jo kädet kuivuudesta, kun on käsitellyt poikien päitä.

      Minäkin olen ottanut purkkiin pari täitä ja ne mokomat elivät ainakin pari päivää purkissa. Yök!

      Tieto tarvittavan pesun lämpötilasta ei ole selkeää. Me olemme nyt tehneet sellaisen päätelmän, että 60 astetta. Esimerkiksi hupparit menee pakastukseen, koska eivät kestä 60-pesua.

      Poista
  2. Jännityksellä klikkasin itseni tänne, että miten täällä menee. Nyt meidän pahalainen uuni episodi ei tunnu miltään, kun tätä lukee. Huh miten haipakkaa ja täit saavat jo järjiltään, meillä on niistä kärsitty kaikkiaan ehkä viisi kuusi kertaa ja niin hanurista. Kerran ei jotkut superydinpommiversiotäit millään meinanneet kuolla ja vasta kolmannella täipesulla niistä päästiin. Eli hengessä mukana olen ja toivottavasti pian saatte hengähtää, sillä täissä jo itsessään on hirveä homma, saatikka muutto, keuhkoputkentulehdus, synskäjuhlat ja kaikki!

    Oot terästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän kaikki ylimääräiset esteet, kuten vaikka uuni, on ihan kypsiä tässä joulun alla. Jouluna pitäisi ihmisten saada keskittyä vaan ihaniin joulujuttuihin. Sellainen laki pitäisi saada ;)

      Olen aivan vakuuttunut siitä, että täit vaativat sen kolme pesua. Ensimmäisestä jää vielä jotain muhimaan, toinen pesu uuden kasvuston ja kolmannella viimeistellään homma. Mutta onhan se ihan hanurista :(

      Ihanaa joulua!

      Poista
  3. Ihan hengästyttää tapahtumien virta teillä. Toivotaan että joulu tuo odotetun hengähdystauon kiireiden keskelle! Mukavaa viikonloppua ja joulua, sitten kun se vihdoin koittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin odotan hengähdystaukoa, hyvää ruokaa ja mahdollisuutta lueskella ja pötkötellä aivan rauhassa. Olen antanut ymmärtää, että jouluaattoillallisen jälkeen meikäläiset palvelut lakkaavat juhlapäiviksi :)

      Ihanaa joulua!

      Poista
  4. Meinasin kommentoida samaa kuin AnniK tuossa edellä, että oikein rupesi hengästyttämään kun luin tätä. Olen muuten joskus miettinyt, että mahtaisivatkohan täit kuolla hiusväriin. Kun onhan se väri melkoista myrkkyä.

    Tsemppiä edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisiköhän tässä kokeilla pojille uutta hiusväriä :D Jos vedettäisiin kundeille goottityylillä mustat hiukset :D

      Uskoisin, että hiusväri saattaisi tappaa täit, mutta tuskin vaikuttaa niiden muniin. Näyttää siltä, että nuo täishampootkaan eivät lupauksistaan huolimatta tuhoa munia.

      Kiitos tsempeistä ja mukavaa joulua sinne kauas!

      Poista
  5. Eli nyt testaamaan miltä pojat näyttäis erivärisillä hiuksilla :D
    Hengästyttävää tosiaan lukeakin, mutta ilmeisesti valoa on, koska ehdit vauvanpussailuretkellekin.

    Rauhallista mutta toimeliasta viikonloppua ja RAUHALLISTA joulua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Goottityyliin musta tukkaa täipäille :D :D

      Vauvan pussailu oli aivan ihanaa :) Puolivuotias oli just sellainen, että koko maailma rakastaa häntä ja hän koko maailmaa ja kaikki on mielenkiintoista. Olisin voinut ottaa vauvelin vaikka päiväksi mukaani.

      Tänä vuonna todellakin odotan joululta rauhaa! Ihanaa joulua!

      Poista
  6. Huh mikä esterata. Toivottavasti etätyöt onnistuu.

    Rauhallista joulua!

    VastaaPoista
  7. Onpas siellä ollut touhua! Huh!
    No onneksi on jo voiton puolella.
    Meilläkin oli pojalla 10 synttärit Megazonessa ja silloin oli myös monella kaverilla siellä synttärit. Pojat pääsivät monta kertaa sinne.😀
    Toivoin teidän perheelle hyvää ja rauhallista joulua!🎄❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä viime hetken rutistus ja kohta laskeutuu joulurauha meillekin. Ihanaa joulua Sari!

      Megazone synttärit ovat poikien mieleen :) Moni kaverikin on pitänyt siellä synttärit. Nyt on tullut enemmän hajontaa, kun lapsille suunnattuna huonepakopelejä on tullut valikoimaan ja myös joku virtuaalilasipelipaikka.

      Poista
  8. Etätyö toimii ja onpa harmi,jos jollakin on siihen eri mielipide.Itse olen tehnyt 11 vuotta etätöitä osaksi,koska toimin koulutuspuolella.Seinillä kun ei ole merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä saatan välillä istua suurimman osan päivästä puhelinpalavereissa, joten toimistolla vaan varaisin pikkuneukkarin tai häiritsisin muita pölisemällä avokonttorissa. Tuollaisina päivinä kannattaa jäädä kotiin, säästää ajomatkat ja olla rennosti vaikka yöpaidassa. Kuitenkin käyn joka viikko toimistolla 2-3 päivää ja jos on vaikka palavereja oman toimiston väen kanssa, niin silloin pyrin aina olemaan fyysisesti paikalla. Toivottavasti asiat menee uuden pomon kanssa ok.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista