19. lokakuuta 2018

Syyslomahupia: Lintsin Valokarnevaalit

Meidän pojat ovat tänä vuonna viettäneet syyslomaa lähinnä kotosalla. Kundit eivät pistäneet yhtään pahakseen ohjelmattomia päiviä, jolloin kukaan ei rajoita nettiaikaa :D Pojilla on käynyt kavereita kylässä ja ovatpa nuo välillä käyneet ulkoilemassa ihan oma-aloitteisesti.

Varsinainen lomaohjelmanumero on lauantain eli huomisen reissu Tampereelle, mutta halusin ilahduttaa lapsia jollakin kivalla ja helpolla ohjelmalla jo arki-iltana. Esikoinen skannasi leffavalikoimat lävitse, mutta ei löytänyt mieluistaan (siis sellaista jonka väkivaltamäärän minä olisin voinut hyväksyä). Syyslomahuviksi valikoitui sitten Linnanmäen Valokarnevaalit.

Hattaralla herkuttelua, kuvassa keskimmäinen ja kuopus
Hattaratikuksi sai lisämaksusta välkkyvän valotikun


Me yleensä käymme vain kerran vuodessa huvipuistossa, koska hinnat ovat niin järkyttävät. Rannekkeet koko perheelle maksaa 200€ ja siihen päälle sitten kallista ja kehnoa hampparia, limsaa, jäätelöä ja parit hattarat. Toki tällä perhekoolla jopa leffassa käyminen tulee kalliiksi.

Meidän Valokarnevaalireissu meinasi tyssätä parkkiongelmaan. Linnanmäen viereinen mäen päällä oleva parkkipaikka oli suljettu kokonaan! Siellä oli jonkun laitteen kehikot purettuna osiin. Kun alueen suurin parkkipaikka otetaan pois käytöstä, parkkikatastrofi on valmis. Päädyimme ajamaan kaikki alueen pikkukadut lävitse ja yhdeltä sitten löytyi vapaa paikka. Jos olet menossa viikonloppuna Linnanmäelle, niin torstain perusteella suosittelen julkista liikennettä.


Valokarnevaali on siitä kiva tapahtuma, että jo pelkästään Linnanmäellä kävely ja valojen katselu on elämys. Elämyksellisyyttä toi lisää kiva live-musiikki ja näimme myös kivan valotanssiesityksen. Paikalla oli paljon iäkkäämpiä ihmisiä kameroiden ja jalustojen kanssa ikuistamassa valojen kauneutta.

Ostimme pojille kuuden kertalipun paketin ja se riitti heille hyvin. Jonotilanne oli yllättävä. Esimerkiksi Linnunrataan, johon viime kesänä oli aivan hirvittävä jono, pääsi hyvinkin nopeasti. Puolestaan Rinkeliin eli maailmapyörään, johon yleensä ei tarvitse jonottaa, oli lähes yhtä pitkä jono kuin vuoristorataan.

Meillä oli kiva ilta Lintsillä. Reilu pari tuntia hurahti hetkessä, emmekä ehtineet edes syömään perinteisiä Lintsivohveleita.

Onko teillä syyslomailtu? Miten on loma mennyt?

Kivaa viikonloppua!



6 kommenttia:

  1. Kivat kuvat olet saanut otettua <3 Me kävimme viime vuonna samaisessa valoilottelussa. Se iso parkkipaikan täyttävä on uutuuslaite ensi kesälle tuleva hurjimus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mekin ajattelimme, että onko kyseessä uuden laitteen osat vai onko joku vanhoista lähdössä kiertoon. Kun vielä joskus uskaltaisin noihin uutuuslaitteisiin :D Kesällähän ylitin itse käymällä Kingissä

      Poista
  2. Syysloma meni kuopuksen sairastellessa. Lintsin valokarnevaali on jostain syystä jäänyt aina näkemättä, josko ensi vuonna.

    Jään innolla odottamaan georgialaista ruokapostausta, ihan parasta ruokaa, nam.

    Mukavaa viikkoa Rva Kepponen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomalla sairastelu on kyllä niin harmillista :(

      Mekin olimme Valokarnevaaleissa ensimmäistä kertaa. Hyvin ovat keksineet valokarnevaalit ja sen talvitempauksen huvittelukauden pidentämiseksi.

      Georgialainen ruoka on herkullista! Yllätykseksemme reissun paras ateria olikin armenialaista kotiruokaa. Ruuasta ja viinistä kirjoitan varmasti.

      Kiitos samoin - mukavaa viikkoa!!!

      Poista
  3. Oi, niin kaunista! Joka vuosi haikailen sekä tuonne, että Luxiin, mutta vieläkin on vain suunnitteluasteella..... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokarnevaali oli kiva. Minun mielestäni Lux on vielä hienompi. Tosin minulla on jäänyt kaksi viimeistä vuotta väliin, mutta ensi tammikuussa on tarkoituksenani mennä Luxiin.

      Poista