28. maaliskuuta 2018

Nopeat ja helpot pääsiäisvinkit

Minä tykkään, että jokaiseen juhlaan liittyisi joku pieni juhlistaminen. Joku hyvä ruoka tai vähän koristeita tai joku tapa. Mutta töissäkäyvä perheenäiti ei aina ehdi (eikä viitsikään) tehdä mitään suuritöisiä valmisteluja.

Tänä vuonna yritämme suoriutua pääsiäisenä reissuun. Harmillisesti yksi pojista on juuri sairaana ja taudeilla on taipumuksena kiertää perheessä. Koska vietämme pääsiäisen suurimmaksi osaksi poissa kotoa, ovat pääsiäisvalmisteluni olleet minimaaliset. Mutta pienilläkin jutuilla saa kivasti kotiin juhlatunnelmaa.

Pääsiäisjälkkäri
valmisteluaika vajaa vartti


Tämä pääsiäisjälkkäri on siis vanha kunnon köyhä ritari, joka on saanut uuden kananmunamaisen ulkomuodon.

1. Osta kaupan pullapitko ja siivuta se
2. Leikkaa siivu munan muotoiseksi
3. Kasta pullaviipaleet maitoseoksessa (1 muna rakenne rikottuna, 2dl maitoa, 1tl vaniljasokeria, ripaus kaardemummaa)
4. Paista pullaviipaleet pannulla kauniin ruskeiksi
5. Anna jäähtyä sen verran, että kermavaahto ei "sula" päälle
6. Sivele pullan päälle lempihilloasi. Laita hillon päälle kermavaahtoa ja tasoita se veitsellä tasaiseksi. Tee kuoppa "keltuaista" varten. Keltuaiseksi sopii vaikka aprikoosi- tai appelsiinimarmeladi.


"Kukka-asetelma"
valmistelu noin minuutti


Hanki kaupasta ruukkunarsissi tai pari. Laita ne jollekkin kivalla lautaselle, kastele hieman ja odota että vesi on imeytynyt pois. Sen jälkeen ripottele lautaselle näytille pääsiäisnamit.

Mignonmunatuunaus
Valmistusaika 1-2min per muna


Osta kaupasta ohuita serviettejä tai irrota tavallisesta kuviollinen kerros. Laita Mignon sisään ja solmi nyytti langalla tai nauhalla. Munat käyvät kivasti myös koristeiksi.

Lammasateria
Valmistelutyöt ja lihan paistaminen 20min


Helpoin pääsiäisateria syntyy lampaan fileestä. Monissa kaupoissa on erilaisia tarjousfileitä sekä karitsasta että lampaasta, usein pakasteena. Meillä käytetään yleensä pakastetta ja lammasta. Liha pitää sulattaa hyvissä ajoin. Minä marinoin filettä yleensä yön ylitse jääkaapissa. Marinaadiin tulee rutkasti oliiviöljyä, reilu loraus soijaa, pari sipuli pilkottuna, pari valkosipulin kynttä viipaloituna ja kuivattua rosmariinia. Muista ottaa liha ajoissa lämpimään ennen paistamista. Filee paistuu nopeasti. Pari minuutti per puoli, paksuudesta riippuen. Laiskana valmistan usein valkosipuliperunat kaupan valmiista perunaviipaleista. Aterian kaveriksi salaattia ja lasi punaviiniä niin juhla-ateria on valmis.

Rentoa ja maukasta pääsiäistä!

12 kommenttia:

  1. Rennonoloiset vinkit pääsiäisen viettoon! Meillä meni uusiksi pääsiäisen suunitelmat, mutta yksi on varma. Pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti karitsanlihasta valmistettu ateria ja ehkä muuta lasi hyvää punaviiniä. Leppoisaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teille tulee muka pääsiäinen, vaikka alkuperäiset suunnitelmat eivät toteutuneetkaan. Meillä pelätään, että koko pääsiäisreissu menee myttyyn, kun kuopus on kuumeessa ja vaikuttaa siltä, että keskimmäinenkin on tulossa kipeäksi. Mutta lammasta syön varmasti ja juon kyllä lasin tai kaksi viiniäkin ;)

      Poista
  2. No nämä olivat pikaisia. :-) Muna oli suosikkini. On niin aidon näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä täytyy olla nopea eikä ehdi hifistelemään :)
      Leppoisaa pääsiäistä :)

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä, jotka sopivat juuri minunlaiselleni kädettömälle.

    Ihanaa ja lempeää pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :)
      Ja kiitos samoin - oikein leppoisaa pääsiäistä!

      Poista
  4. Ihan loistavia vinkkejä:) Kiitos niistä♥ Tuollaiset Mignon munat löytyykin tänä pääsiäisenä meidän pöydästä, kivat:) Leppoisaa päivää♥

    VastaaPoista
  5. Aiva loistavia vinkkejä <3
    Ihanaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
  6. Onpas hauska tuo pääsiäisjälkkäri. Ja kukka-asetelma, erityisesti "valmistelu noin minuutti" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelina 🌹
      Minun pitää välillä muistutella itselleni, että nopeatkin valmistelut ovat kivoja eikä aina tarvitse ryhtyä tuntien hommiin. Vähän sama kuin liikunnassa, jos ei ehdi salille tai uimaan niin on se vartin kävely parempi kuin ei mitään 😊😊😊

      Poista