3. tammikuuta 2018

Riesa se on pienempikin riesa

Viime päivinä elämäni on ollut aikamoista sompailua paikasta toiseen. Olen yrittänyt vierailla mahdollisimman usein sekä äitini luona vanhainkodissa että isäni luona sairaalassa. Olen vienyt tarpeellisia tavaroita molemmille, hoidellut pieniä hankintoja jne. Tietenkin kaikki tämä töiden ohella. Olen naulinnut katseeni maaliin, perjantaina illalla minulla alkaa loma. Kuormitus on ollut aikamoinen ja sen lisäksi on iskenyt huonon onnen putki.

Tiistaina suoritin itseni aamukoomassa kohti toimistoa. Autossa kiroilin, että unohdin ottaa lattetetran mukaani. Ostin sitten toimistolta kahvin ja työkavereiden kanssa vaihdeltiinkin pidempään ajatuksia ja kuulumisia kahvitilassa. Kun tulin takaisin paikalleni, ihmettelin pöydällä olevaa kahvitahraa. Se tuli repustani. Kääks! Repussani olikin yllättäen lattetetra ja se oli alkanut vuotamaan. Repussa oli työtietokoneeni. Kauhistuksekseni siihen oli valunut kahvia!

Kone onneksi käynnistyi vielä, mutta vaihtoonhan se menee. Kastuneen puolen usb-portit ovat rikki ja näyttö aika surkeassa kunnossa. Kyllä harmittaa.

Lattet näytön välissä

Seuraavaksi sitten teimme täilöydöksen perheessä. Ei ollut epäselvää lainkaan, että onko yhdellä lapsella täitä. Hirveä urakka oli pään putsauksssa ja uusinta tiedossa. Urakka jatkui sitten neljän muun pään tutkimisessa. Kolme puhdasta päätä ja yhdeltä saimme pienen saaliin. Samalla aloitimme järkyttävän pyykirumban, pakastuksen ja saunotuksen. Huomiselle on täysi jätesäkillinen pestävää vielä odottamassa. Huoh.

Sen verran on ajatukset harhailleet omilla teillään, että jännityksellä odotan poliisilta postia. Sairaala/vanhainkotireissujen yhteydessä on kahdesti välähtänyt peltipoliisi. Tietenkin sen jälkeen, kun kehällä on 80 vaihtunut juuri 60. Toisella kerralla vahvasti epäilen, että kameran oli pakko välähtää viereisen kaistan autolle. Mutta voi olla, että saan elämäni ensimmäisen ylinopeussakonkin tässä hässäkässä.

Perjantai-iltapäivänä odottaa lento lomalle. Jotain tavaroitakin pitäisi saada pakattua siihen mennessä. Töissä pitäisi ennen lomaa rykäistä joku projektisuunnitelman tynkä ja korjata yksi dokumentti. Nukkuminen on yliarvostettua ;) Onneksi Hra Kepponen on ollut hyvässä täitaisteluvedossa. My hero.

Että sellaista tänne *huoh*

32 kommenttia:

 1. Onpa kertynyt paljon ikävyyksiä samaan osoitteeseen. :-( Tietokoneongelmat ovat hirvittävän harmillisia, mutta täit kyllä vieläkin ikävämpiä. Minä pelkään suorastaan hysteerisesti täitä, luteita ja kaikkea muuta ihmisessä viihtyvää ylimääräistä elämää. Kun menin aikoinaan harjoittelemaan päiväkotiin, ainoa toiveeni oli, ettei vain päiväkotiin tulisi mitään täiongelmaa. Kuinka ollakaan, ensimmäisenä aamuna kun olin menossa harjoitteluun, kohtasin päiväkodin ovella kyltin, että "meillä on havaittu täitä". :-D

  Onneksi perjantaihin ei ole enää kovin pitkä matka. Yritähän kestää siihen asti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on oikein huonon onnen putki menossa. Kovasti toivon, että loppuu perjantaina ja pääsen onnellisesti lomailemaan ja siellä menisi kaikki mukavasti.

   Minä jo ehdin ajatella, että näinköhän selvisimme ilman täiepidemiaa, kun pojat ovat kuitenkin jo aika isoja. Mutta sieltähän se sitten tuli. On nuo täit tosi epämiellyttäviä ja hirveä urakka pyykkäämisessä :(

   Poista
 2. Teidän perheen vuodenvaihdetta ei voi millään mittapuulla kutsua rauhalliseksi. Turhan paljon kaikkea ei-mukavaa☹ Toivon sydämestäni tsemppiä täitaistoon! Omaa kokemusta siitä taistosta ei ole, mutta kihomatosotaa olen käynyt kahdesti. Isällesi pikaista toipumista, tai ainakin niin pikaista kuin se tilanteessa on mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!
   Luulin tosiaan jo, että saattaisimme jäädä kokonaan ilman täikokemusta, mutta sieltähän se pukkasi. Meillä on ollut kerran kihomatoja. Siinä oli onni matkassa, matoja oli vain yhdellä eivätkä ehtineet levitä muuhun perheeseen ja yhdellä lääkäkuurilla selvisimme siitä.

   Poista
 3. *huoks*
  olet totisesti ansainnut loman!

  Älä turhaan saunota tai pakasta; vanhanaikaisia ohjeita ovat ne. Mutta pese päät kolme (3!) kertaa kahden sijaan, yksi kerta eri myrkyllä (viikko on sitten liian lyhyt pesuväli ja kaksi viikkoa liian pitkä, siksi kolme kertaa! Laskenut humanisti ihan itse ;))
  Muuten riittää kun peset pipot ja pistät vaikka muutamaksi päiväksi ne karanteeniin, ja vaihdokit tilalle. Sama petivaatteiden kanssa, pese lakanat ja tyynyliinat ja imuroi muu setti. Ei tarvitse saunottaa tai pakastaa.
  Pipojen, tyynyliinojen ja lakanoiden pesu ja vaihto kakkos- ja kolmospesujen jälkeen tietysti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänhän tässä jo hirvittää, että mitäs riesaa sitä sitten lomalla iskee, kun tapahtumaputki on taas näin hyvin auennut. Voi, kun kaikki menisi hyvin ja onnellisesti.

   Kiitos vinkeistä! Ehdin jo eilen saunottamaan kahden täipään patjat. Ehdin jo tuskailla, että miten hoitelen talvitakit, kun ne eivät mitään 60 asteen pesua kestä. Eli normipesu riittäisi niille? Meillä oli sellainen hoitoöljy joka tukehduttaa täit. Todellakin se tukehdutti niitä, koska niskahiuksissa olleet täit yrittävät päästä mönjää pakoon niskaa pitkin.

   Poista
  2. ihan normaalit pesut vaan vaatteille, ja imuroinnit - jos siitä tulee parempi mieli :)
   Mä kiinnittäisin enemmän huomiota niiden päiden pesuun: kaikki kasvusto pitää sieltä saada pois. Siksi useampia pesukertoja, varsinkin noilla tukahduttavilla.

   Poista
 4. Voi huoh, mitä vastoinkäymisiä :( Saat täydet sympatiat noista kaikista! Varsinkin tuohon täi-angstiin voin samaistua... Meillä oli syksyllä 3 (!!!) kertaa tartunta esikoisella. Sai sen ilmeisesti aina yhdeltä ja samalta kaverilta - turha sanoakaan, että hänelle on ikuinen vierailukielto!

  Oon samaa mieltä Marikan kanssa, että saunottaminen ja pakastaminen sinänsä on turhaa. Ne mitä ei voi/jaksa pestä, kannattaa vaan pistää puoleksi viikoksi karanteeniin jätesäkkeihin. Tsemppiä!! Olet kyllä lomasi ansainnut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme täitartuntaa on jo todella hermostuttavaa :( Onhan tuo lapsellekin aika karmeaa, kun aina vaan uusii. Ja hirveä duuni pestä täishampoolla ja etenkin kammata täikammalla hiuksia. Minun hiukseni olivat niin takussa täishampookäsittelyn jälkeen, että kampaamiseen meni tunti ja saman verran meni vähintään sen pahiten tarttuneen tukan putsaamiseen.

   Poista
  2. Joo, ärsyttävää ja työlästä kaikki se peseminen ja kampaaminen. Meillä meni silloin tuhottoman paljon aikaa, kun yritin tihrustaa, että löytyykö täiden munia (ei?), kun en edes tiennyt mitä etsin... Mulla paloi ne täit silmien verkkokalvoille siihen malliin, että näen vieläkin joskus hirveitä unia siitä, että MUN päässäni asustelee jättiläistäitä, jotka munivat kananmunan kokoisia munia. Taidan olla terapian tarpeessa tätä menoa :D
   Tsemppiä sinne!!

   Poista
  3. Kyllähän nämä tällaiset tapahtumat kyllä tulevat helposti uniin. En tiedä olinko minäkin allerginen täishampoolle vai oliko ihab psykosomaattista, mutta ikinä ei ole pää kutissut niin paljoa kuin täishampoopesun jälkeen 😂😂😂

   Poista
 5. Voi ei, mä niin lähetän sulle voimia ja positiivista energiaa!

  Sutkautuksia Taru

  VastaaPoista
 6. Oi apua. Mä niin empatiseeraan sua. Nyt sulla alkaa hyvä kausi ja loma ja kaikki ikävä jää taa.
  Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Hoen täällä mantraa, että tästä eteenpäin kaikki menee putkeen ja kohta on loma ja loma onnistuu :D

   Poista
 7. Aargghhh sanonko ihan hanurista!!!! Täällä eilen tytär on tiputtanut luurinsa kanakastikkeeseen, juu kyllä ja nyt sitten ei kaiuttimesta kuulu enää juuri mitään. Taisi olla eilen surkeiden sattumusten päivä tekniikan suhteen.

  Mutta nyt on pakko sanoa, että uskallanko sanoa edes mitään, sillä kohta täillä meitä päähän, mutta täirumba on jotain niin pirullista, että oksat pois, aargghhh.. Sanonpa vaan, että nyt kuulostaa jo aikamoiselta, että kaikki sattuu yhtäaikaa, voi huh! Monet kerrat on meillä täitä ollut ja aina kaikilla muilla, paitsi miehellä, kappas, no kun ei käytä kampaa.

  Muistisairaissa vanhuksissa on jo oma tekemisensä. Nyt peukot pystyyn kohtalolle, että peltipoliisi antaisi vaan huomautuksen ja sitten jos näin käy, niin ostat jonkun hyvän skumppapullon ja poksautat sen.

  Zemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut surkea päivä, kun kännykän tuhosi kanakastike ja läppärin latte :( Kirotut nesteet.

   Me olemme päässeet vähällä täiden suhteen, mutta nyt tuli sitten yhdelle lapselle ihan reipas tartunta. Toivottavasti saadaan hoideltua epidemia kuntoon, eikä jää kenenkään päähän saivareet odottamaan uutta kansanousua ;)

   Kovasti toivon, että tässä hötäkässä säästyisin sakoilta, mutta saas nähdä kuinka käy.

   Kiitos tsempeistä Tiia!

   Poista
 8. No voi ei! Onpa vuosi alkanut ikävissä merkeissä. Onneksi pääset lomalle, olet sen takuulla ansainnut. Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Loma tulee tarpeeseen, vaikka harmi onkin jättää vanhemmat ja perhe pärjäämään ilman minua :(

   Poista
 9. Oi voi, onpw ikävyyksiä. Toivottavasti loma rentouttaa!

  VastaaPoista
 10. Jaiks..eiköhän olisi jo riittänyt vastukset, voi harmi:( Olet kyllä niin lomasi ansainnut, toivon totisesti että se on oikein ihana, rentouttava ja antoisa!♥ Tsemppiä kovasti ja voimahalauksia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja hyvän loman toivotuksista Päde 🌹
   Mukavaa sunnuntaita

   Poista
 11. No voi ei. Miten se onkin niin, että harmit monesti kasaantuvat. Meilläkin on löytynyt kihomatoja juuri sellaisessa tilanteessa, kun koko pakka oli muutenkin levällään ja miljoona rautaa tulessa joka suuntaan. Muistan, kun olin juuri maininnut, että täit tai kihomadot tästä vielä puuttuvat ja lauseesta ei mennyt kuin pari päivää, kun kihomadot sitten esikoisella todettiin.

  Tsemppiä ja rauhoittavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ennen täiepisodia mietin, että näinkö pästään ilman niitä. Mutta sieltähän se tuli. Tässä tulee kohta taikauskoiseksi 😉
   Mukavaa sunnuntaita

   Poista
 12. Siis eikä!! Mitä vastoinkäymisten suma teillä onkaan! Itse olen tähän ikään mennessä välttynyt täi-showlta. Ei kateeksi käynyt kesällä työkaveria, jonka kahdeksan henkisessä uusperheessä jylläsi täiepidemia, jopa kahteen kertaan.

  Tsemppiä ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tuskaa kun 8 päätä putsaat ja sitten se kaikki pyykki. Täytyy nyt toivoa että meillä päästäisiin kerralla niistä eroon.

   Poista
 13. Mekin tehtiin täishow. Ensimmäinen täishampoo viikko sitten ei tehonnut! Ja kuulin että on olemassa parempi, joka tappaa sekä täit että saivareet. Samoin oli käynyt tuttavaperheelle, ettei se tietty eka shampoo toiminut. Miksi sellaista shampoota ees heti apteekista tarjosivat, ihmettelin. Teimme täysin ohjeen mukaan. No, kai hiuslaatuja on erilaisia. Meillä tuli koko perheelle ja saunotin, pesin ja pakastin. Pesin jopa sohvan päälliset. Ja nyt siis sama uusiksi eilen. Olen aivan poikki ja tuli tunne, ettei niille voi mitään. Tänään jo parempi asenne, vähän :) . Kyllä kai täit ovat silti suhteellisen pieni ongelma tässä maailmassa.  Mä niin siis tunnen nämä vanhushoitotuskatkin. Onneksi teillä on se reissu ja kyllä se hyvin menee, vastoinkäymisiä on ollut jo riittävästi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teillä ollut täiden suhteen huonoa tuuria. Voi harmi! Putkeen ei mennyt meilläkään, yksi lapsista sai täishampoosta pahan allergisen reaktion. Ensi viikko näyttää, että mikä on tilanne meidän täipäillä.

   Tsemppiä!

   Poista
 14. Kaikenlaista. Nyt voin vain toivoa täydestä sydämestäni, että vuosi jatkuu paremmissa merkeissä. Olen tullut siihen tulokseen, että murheet päättävät marssia aina pareittain tai isommallakin porukalla. Toivotaan, että ilotkin päättävät oikein rynnistää tänä vuonna :)

  VastaaPoista