3. tammikuuta 2017

Työteliäs uudenvuodenaatto ja -päivä

Kävimme uudenvuodenaattona vaarin luona auttamassa häntä uuden älykännykän käyttöönotossa. Nostan hattua humanisti-isälleni, joka vielä 79-vuotiaana pystyy itse ylläpitämään tietokoneensa. Vaari on asennellut tarvitsemansa ohjelmat, palomuurit ja virustorjunnat. Vaari osti jouluna elämänsä ensimmäisen kosketusnäyttökännykän ja tarvitsi hiukan apua sen kanssa. Odotan, että milloin vaarilta alkaa tulla kuvia instaan ja videoita snappiin (tämä on haaste!). Mutta takaisin asiaan. Vaarille mennessä pitää aina tsekata Pokémon maastot, lähistöllä on hyvä pokepaikka. Mitä ihmettä?? Siellä oli kauan kaivattuja Charmandereita ja Bulbasaureja. Uuden vuoden pokespesiaali oli alkanut. Iski pieni pokemon-kuume sillä hetkellä.

Osa Töölönlahden upeaa ympäristövaloteosta

Uudenvuodenaaton illallisen jälkeen lähdin vielä innokkaimman lapsen kanssa uudelle pokemon-reissulle. Poika meinasi, että voitaisiin huntata koko aatto ja ampua raketit vasta aamulla :D Ehdimme tehdä ison kierroksen ja silti ampua raketit puolilta öin.

Uudenvuodenpäivänä olikin vuorossa The Grande Metsästys. Varustauduimme matkalaturilla, autopiuhalla ja matkalla hankituilla eväillä. Aloitimme kiertämällä Itä-Helsingin vakiopaikat ja saimme samalla mukavasti kävelykilometrejä. Seuraavana kohteena oli Töölönlahti. Siellä saimme nauttia upeasta ympäristövaloteoksesta. Valoteos korvasi kevyesti sen, että Töölönlahti oli odotettua huonompi. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Töölönlahden sininen satumetsä.

Seuraavaksi kävelimme Sonera Stadiumin ja Jäähallin ympäristössä. Sieltä autoilimme Etu-Töölöön, mutta houkuttelevaa kävelypaikkaa ei enää löytynyt. Niinpä siirryimme Tikkurilaan, sieltä Puistolaan ja lopulta kotiin.

Teoksen on Kari Kolan käsialaa

Sininen satumetsä on kuin tehty pokehunttaukseen

Minä olisin voinut lopettaa jo paljon aikaisemmin, mutta pojalla oli loistava tuuri koko illan. Hän sai napsittua pokeja hyvin autostakin ja olemattoman liikenteen seassa oli helpohko pysähtyä kadunreunaan. Huippuhetkenään poika totesi "Äiti, kohta minulta saattaa valua onnen kyyneleet". Aikuinen nainen ei ihan yhtä tunteelliseksi heittäytynyt katsellessaan uutta Venosauriaan, ehkä minäkin olisin, jos olisin saanut sen ikuisesti kaipaamani Lapraksen. Siis pakkohan meidän oli urakoida.

Ehkä tämä(kin) homma on lähtenyt lapasesta, mutta hurjan kiva reissu minulla ja pojalla oli. Melkein 6 tuntia hurahti nopeasti. Saimme hyvin liikuntaa, raitista ilmaa ja taidetta yhdellä iskulla. Ja varmasti muistoissa tämä uusi vuosi erottuu niistä muista tavanomaisemmista ;)

Tänään on hyvä päivä, koska LOMA. Lähden ystäväni kanssa reissuun ja suurin osa lomastani mennee aikalailla nettipimennossa, instaan yritän päivittää viikon aikana pari lomakuvaa.

Mukavaa viikkoa!

Hunttausretken parhaat saalit

18 kommenttia:

 1. Mahtava vaari, arvostan asennetta, että on valmis aina oppimaan uutta. <3 Huippua reissua ja lomaa ja instassa stalkkaan sitten. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minäkin arvostan sitä, että vaari on pysynyt teknologian kelkassa mukana. Instankin päivitys osoittautui reissussa aika hankalaksi.

   Poista
 2. Mikä sen mukavampaa yhdessäoloa lapsen kanssa kun tuo, ihan huippua! Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kivaa, kun tulee liikuntaa ja happea jännittävän yhteisen tekemisen oheistuotteena :D

   Poista
 3. Mä ihailen sua, kun teette niin paljon yhdessä juttuja. Oot mahtava!
  Ja pojan onnenkyyneleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täytyy yrittää ottaa kaikki irti näistä ajoista, kun pojat vielä suostuvat ja haluavat tehdä kanssani jotain ;)

   Poista
 4. Minäkin ihailen teidän uudenvuoden retkiä, meillä uudenvuodenretki oli koirapuisto ;D

  Ihanaa lomaa teille ihanille!

  VastaaPoista
 5. Välipäivinä kyselinkin lapsilta, että onkos Pokemonien metsästys lopahtanut kokonaan, kun kukaan ei enää puhu siitä mitään :)
  Mahtavaa, että vaari uskaltaa ottaa tekniikan haltuun. Minunkin mummini, joka täyttää 84-vuotta, on tietokoneen kanssa sujut, mutta älyluuria ei hänellä ole kuitenkaan. Kirpakkaa loppiaista teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noilla poketusretkillä on vielä näkynyt runsaastikin pokemonien metsästäjiä, joten emme ole ainoita :) Uuden vuoden spesiaali aiheutti piikin metsästyksessä.

   Poista
 6. Ihanaa liikuntaa teillä, olen luullut että koko Pokemon on jo taakse jäänyttä aikaa. Minun pojanpoikani pienempi, kohta9v, vähän yritti syksyllä mutta isompi 11v ei ollut kiinnostunut tippakaan.
  Vaarille hattua nostelen, ihanaa kun pysyy nykyajassa mukana.
  Rentouttavaa lomaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilkka :)
   Pokemon metsästäjien määrä on selvästi vähentynyt, kyllästymisen lisäksi pimeys ja huonot säät ovat ajaneet lapset ja lapsenmieliset sisätiloihin. Mutta emme ole ainoita joilla innostus kestää. Minäkin olen kävellyt jo yli 300km :)

   Poista
 7. On teillä ihanan toimelias vaari <3 Minäkin luulin, että pomeon jahti on jo hiipunut, meillä nimittäin on :D
  Mutta ihanaa, että siellä vielä jaksetaa!
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki keinot kävelyseuran hankkimiseen pitää käyttää ja Pokemon on ollut ylivoimaisesti paras :)

   Poista
 8. Hienoja kuvia. Minäkin luulin, että Pokemoneja ei enää jahdata, kun ei siitä ole ollut mitään juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se into selvästi laantunut, mutta kyllä aina tulee edelleen vastaan muitakin pokemetsästäjiä. Minullahan into on kestänyt poikia paremmin, mutta kyllä niistä yleensä aina joku innostuu kaveriksi ;)

   Poista
 9. Kuulostaapa kivalta tuo teidän yhteinen pokeinnostus! Taidanpa siirtyä instaan tutkailemaan kuviasi. :)

  VastaaPoista
 10. Kuulostaapa kivalta tuo teidän yhteinen pokeinnostus! Taidanpa siirtyä instaan tutkailemaan kuviasi. :)

  VastaaPoista