9. helmikuuta 2013

Mummomekko ja uudet korut

Vaikka olen yksinkertaisen ystävä olen aina tuntenut vetoa huivikauluksiin, rypytettyihin hihoihin ja jopa pieniin röyhelöihin. Eikä mitään aavistusta, että miksi ;)

Kuinka olisin siis voinut vastustaa munakoison väristä alemekkoa, jossa on huivikaulus, rypytetyt hihat ja pitkät mansetit. Kun tämä saapui Nansoshopin alesta, oli mielestäni yhdistelmä keltaisten korujen ja nilkkureiden kanssa hyvä. Nyt epäilyttää - onkohan se sittenkin liian mummomekko :(

Koska minulla omien vaatteideni osalta pyykkihuolto tekemättä parilta viime viikolta ja tänään, viikon ainoana vapaapäivänä, laiskottaa, niin näyttää siltä, että ensi viikon tapaamiseen menen mummomekossa.

Alla valitettavan hämäriä kuvia:

Tässä kuvassa väri on ehkä lähinnä oikeaa


Korut ovat Store of hopesta ja niiden tuotto menee nepalilaisten naisten turvakodille.



Mukavaa viikonloppua!

27 kommenttia:

  1. Ei se minun mielestä mikään mummomekko ole :) Ja korut sopivat hyvin. Mutta jotain se vielä kaipaisi... Hmmm... miten olisi vyö?

    VastaaPoista
  2. Oi, mummomekot on niin parhaita! Ihanan värinen :)

    VastaaPoista
  3. Kirppu:
    Minäkin mietin vyötä. Yritin kaapistani löytää sen yhden, jonka kuvittelisin sopivan mekon kanssa, mutta hukassa on mokoma :( Muistan kuinka se oli viimeksi kiinni capreissani.

    Minulla on tosi vähän vöitä, niistäkin suurin osa on jonkun vaatteen mukana tulleita. Vyö on tällaiselle omenavartalolle ollut yleensä täysin tarpeeton kapistus, mutta viime aikoina olen jopa ajatellut, että vyö olisi kiva :)


    Sanna-Mari:
    Kiitti :) Mummomekon voi voittaa ainoastaan kotimaassa valmistettu mummomekko :D

    VastaaPoista
  4. Mä mietin kanssa vyötä...katkasis vähän kokonaisuutta:-)
    Me muuten allekirjoitettiin kun todettiin että aivan sama,ei sillä paperilla ollut mitään virkaa-kyse oli 5-6-luokkalaisista...pärjäävät jo aika vakuuttavasti liikenteessä ja kulkevat porukalla. Kuopuksen koulusta ei sellaisia lappuja ole tullut,koska heillä on ollut aina apuope mukana...Ihanat korut muuten!

    VastaaPoista
  5. Niinu:
    Pitää jatkaa kaapin tonkimista, josko se vyö sieltä putkahtaisi esiin. Toisaalta olen pienen terapiashoppailun tarpeessa, löytyisköhän huomenna kentältä vyö mulle...

    5-6 luokkalaiset tosiaan pärjäävät jo liikenteessä. tse ainakin sen ikäisenä kävin kavereiden kanssa Helsingin keskustassa leffassa tai hampurilaisella keskenämme julkisilla.

    Tuo Store of Hope on ihana kauppa. Kauniita tuotteita ja humaani ideologia.

    VastaaPoista
  6. Minä olen taas sitä mieltä, että ei vyötä. Siinä on jo aika paljon elementtejä noinkin. Sen sijaan sanoisin, että korkeampaa korkoa ja/tai sirommat kengät! :-D

    Nuo korut tuovat kivaa raikkautta asuun!

    VastaaPoista
  7. -Jassu-
    Kiitos vinkistä. Täytyykin kokeilla, että kävisikö uusimmat korkeat ja sirommat nilkkurit paremmin. Normioloissa ottaisin vaihtokengät mukaan, mutta tällä kertaa joudun minimoimaan mukana raahaamani kamamäärän.

    VastaaPoista
  8. Tietkö mitä? :D Minulla oli maailman paras mummu, joka oli iältään aina vanha, mummu täytti 70vee, kun me olimme vuoden vanhoja. Mutta siitä huolimatta hän kävi aina paljon eri kerhoissa, touhusi vaikka mitä, hurautteli pyörällään ympäri kyliä ja tykkäsi käydä juhlissa kesään 2000 asti, jolloin hänen elämän kellonsa pysähtyi, vähän ennen 90vee syntymäpäiviä.

    Ja KYLLÄ, mummullani oli juurikin tuollainen juhlamekko!! :D Ja jos se ei ollut juuri tuo sama, niin ainakin hyvin hyvin samanlainen, huivikauluksineen, munakoison väreineen, pitkämansettisine puhvihihoineen :) Ja malli oli niin mummun mieleen, että hänelle teetettiin samanlainen laadukkaasta villakankaasta sukulaistytön häihin Lontooseen.

    Mäkin kyllä suosittelin vyötä tuon mekon kanssa, semmoinen ohut, tyylikäs, ehkäpä tummanruskea voisi olla kiva? Ja tummanruskeat balleriinat tai sirot avokkaat voisi sopia kaveriksi?

    Ja tuo korusetti on kyllä tosi kiva, edelleenkin yksi munkin suosikeista. Tykkään kyllä tosi paljon myös tuosta Juniper Berrystä http://www.storeofhope.fi/product/display/230 ja tuosta Lakeside Pinkistä http://www.storeofhope.fi/product/display/233, mikä ei kyllä livenä ole noin vaaleanpunainen... Mutta on ne vaan kyllä tosi kivoja.

    VastaaPoista
  9. Haltiakummi:
    I rest my case - todistettavasti mummomekko :)

    Paitsi, että mun ei ole nähnytkään mitään laadukasta villakangasta, koska tää on ihan Nanson tehtaan neulosta. Talveen sopivaa paksua neulosta.

    Se vyö on edelleen kateissa, joten en vieläkään tiedä, kuinka se sopisi mekkoon. Eiköhän se vyö vielä jostain esille putkahda. Toimistolla voisi pitää hyvinkin pikkukenkien kanssa, näin reissun päällä pitää pärjätä nilkkureilla tai saappailla. Onneksi mulla sentään on tällä hetkellä elämäni laajin talvikenkävalikoima :)

    Store of hope on täydellinen shoppailuterapiakauppa. Korut ovat kauniita, keskihintaisia ja niiden ostaminen on hyväntekeväisyyttä. Tuossahan ei voi mennä pieleen. Mä olen katsellut niitä uusia erittäin runsaita koruja hiukan himoiten. Kuten vaikka tämä
    http://www.storeofhope.fi/product/display/237

    VastaaPoista
  10. Eheheeeee, mä tiesin jo ennen ton linkin avaamista, että oon kattonut saletisti samaa korua :D Ja juu, niinhän se toki olikin. Tykkäsin noista muistakin wildflower-koruista, myös se ruskea näytti kivalta, mutta just tossa vihreessä oli sitä jotain. Ja kyllä mua niistä uusista kiehtoi se Colors of Nepal http://www.storeofhope.fi/product/display/241 siinä oli kivan erilainen väriyhdistelmä, mikä vois olla kiva kesäksi... Mutta kun siinä ei ollut rannekorua, niin jäi tilaamatta. Ainakin vielä ;)

    Ja siis tarkennuksena, Elli-mummullani oli juurikin tuommoinen Nanson neulosta oleva munakoison tai luumun värinen mekko, minkä malli oli niin mieluinen, että hän teetätti samanlaisen siitä juhlavasta villakankaasta niihin Lontoon häihin. Ja juu, mummuni oli silloin 83vee :D :D Mutta mun mummu oli kova jätkä, joten toi mekko on hiano!

    VastaaPoista
  11. Haltiakummi:
    Olen kyllä himoinnut myös sitä colors of Nepaliakin - ihan yllättäen :)

    Nyt sä kyllä lyöt lyötyä. Siis sun mummon mekko on uustuotannossa ja minä olen ostanut sen (40 vuotta liian aikaisin. Ja sitten vielä mietin, että onko se mummomekko). Tässä on nyt tasan kaksi vaihtoehtoa: pidän kiinni omasta linjastani sitkeästi ja siitä, että mekko on hyvä. Tai sitten poltan koko mekon.

    Ihan kun täällä haisis joku palaneelta...

    VastaaPoista
  12. Hei, mä haluan vielä painottaa, että korkeasta iästään huolimatta meidän mummu oli tosi kova jätkä, hyviksistä yksi parhaista, joten ei tuo mikään huono valinta ole :) Kuhan et kiinnitä tota huivin solmuketta came-rintaneulalla, etkä käytä Elnettin hiuskiinnettä, niin hyvin se menee... Joo, pane se sytytin pois :D

    VastaaPoista
  13. Haltiakummin siskona (se käski mut katsomaan mummon mekkoa ;) ) lyön myös lusikkani soppaan ja ehdotan, että kokeilet oikein rokkeja mustia korkeita saappaita ja vaikka miehen mustaa nahkavyötä sekä jotain sähäkkää mustaa laukkua. Tuolloin tosin korut voisivat olla liikaa. Mutta koita "rokkimimmi kumoaa nansomummon-lähestymistä :D

    VastaaPoista
  14. Stompe:
    Varmasti jatkan mekon asustuskokeiluja. Mulla on se tänään päällä ilman vyötä eikä ne nyt niin hassummalta näytä. Mulla on lisäasusteena hyvin sävyyn käyvää kiiltävää huulipunaa ja vähän raflaavampi pinnikampaus.

    Minä jo suosittelin siskollesi että teidän molempien pitäisi hankkia samanlaiset mekot :)

    VastaaPoista
  15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Ai jestas, mä putoon taas tuolilta kun naurattaa!!!

    Mä kokeilisin tuota Oikein Hienoa Mekkoa myös ilman koruja, vyön kera ja sellaiset rokkisaappaat jalassa (kuten Haltiakummin yhtä ihastuttava siskokin kehoitti). Nilkkurimittaiset kengät ei oo ehkä se paras juttu, koska mummoilla on sellaiset :D Balleriinat tai korkeet saappaat pitää olla.

    P.s. mulla onkin muuten camee-korvikset, jotka olin tyystin unohtanut. Menen kaivamaan ne esiin ja tuun seuraaviin Kätsyihin niissä.

    VastaaPoista
  17. No kylläpäs sua nyt on neuvottu, heh! Laitoitko korkeat saappaat? Mä olisin laittanut. Ihanan värinen ja tosi kivat hihat!

    VastaaPoista
  18. Mirka:
    Se, että näytänkö mummomaiselta vai en, ei ole naurun asia ystävä hyvä ;) Suhtaudun siihen hyvin, hyvin vakavasti.

    Mä olen aikaisemmin testaillut mekkoa mun pitkävartisten saappaiden kanssa ja näyttää kivalta, mutta saappaani ovat aivan liian lämpimät minulle pidettäväksi sisällä.

    Mä jatkan asustekokeilua kotiin palattuani. Ehkäpä tässä on hyvä syy ostaa jälleen yhdet kengät lisää. Mä nyt jouduin luottamaan siihen, että mummoilla ei ole viininpunaisia nilkkureita.


    Ciacy:
    Olen ollut sunnuntaista saakka reissussa. Jouduin lähtemään kuvassa näkyvillä varusteilla. Vyötä ei löytynyt. Epäilin etten jaksa seistä montaa tuntia niillä tosi korkeilla nilkkureillani ja saappat olivat liian kuumat. Ensi kerralla sitten.

    VastaaPoista
  19. Mummomekot on rock:) En laittais vyötä, korkeat korot tai sitten pitkät korolliset saappaat.

    VastaaPoista
  20. No sulla on kumminkin sellaiset lämminvuoriset hiekkalaatikollaseisoskelu saappaat. Nyt ostat nainen sellaiset rokit jutut, jotka on niin kylmät, ettei niitä oikein voi Suomen ulkona pitääkään. Se on sitten just nappi tuo mekko!

    Mä suhtaudun sun mummouteen yhtä vakavasti kuin omaanikin. Ajattele, miten suuri aika ja energia me joudutaan nykyään käyttämään siihen, ettei olla liian mummoja eikä toisaalta pukeuduta liian teinistikään!

    VastaaPoista
  21. Katri:
    Mulla on korkeavartisen (tosin matalakantaiset) talvisaappaat täsmälleen samaa väriä tuon käsilaukun kanssa, ne sopii aika kivasti. Mä olen selvästi vailla vielä korkeakorkoisia tosi ohuita saappaita :)


    Mirka:
    Mä olen matkalla kohti Imelda Marcosiutta :) Mulla on ihan uudet talvisaappaat (kuten jo sanoin, että matalakorkoiset). Mä en vaan kestä pitää mitään talvikenkiä sisällä, mulla nopeasti jalat tulessa. Täytyy siis ostaa vielä saappaat, joilla ei tarkene ulkona :) Mulla on kerrankin ihan kunnolla kenkiä tähän talveen nimittäin peräti kuudet (Se on varmaan tosi vähän kenkäihmisten mielestä, mutta viime talvena mulla oli vaan kolmet ja sitä edellisenä kahdet).

    Mä suhtaudun yleisesti ottaen vielä aika kevyesti ulkonäköasioihin ja pukeutumiseen. Mutta jos kerran näkee vaivaa johonkin, niin olishan se kiva, kun lopputulos mielyttäisi :)

    VastaaPoista
  22. Hirmuisesti nauratti tämä kommenttikeskustelu täällä, kiitos paljon! Mummomekko tai ei, tosi hyvä mekko!

    Mutta kyllä mäkin olen sillä linjalla, että parhaan ehkä saisit siitä irti korkeakorkoisilla (ohutvuorisilla tai vuorittomilla) rokkisaappailla. :)

    Tää mummouskysymys on kyllä sinänsä vakava. :o

    Toivottavasti reissu meni hyvin!

    VastaaPoista
  23. Leonida:
    Täytynee katsastella, että onko vielä minkälaisia saappaita kaupoissa jäljellä. Mekko on sen verran paksua neulosta, että kohta alkaa sesonki olla takana. Minä (ja pojat myös) nimittäin kuulun siihen joukkoon, joka tarkenee kevyellä vaatetuksella.

    Reissu meni muuten ihan mukavasti, mutta palasin sieltä hirvittävässä nuhassa. Lasku vetäisi korvat niin lukkoon, että toinen korva räpsähti auki vasta kahden päivän päästä.

    Muista osallistua arvontaan :)

    VastaaPoista
  24. Myyn tuollaista samanlaista mekko 20 eurolla (sisältää postikulut). Kerran käytetty. Vierastin kaulusta. Koko L ja uutta vastaava. Ostin Nanson alesta. Ovh oli yli 100 euroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tykännyt omastani, kaivoinkin sen taas esille syksyä varten. Toivottavasti sinun mekollesi löytyy uusi koti.

      Poista