4. huhtikuuta 2011

(Kaverin) jämistä paitoja

Kierrätysteema jatkuu. Tällä kertaa kierrätyksessä on uutta materiaalia, eli kankaiden jämiä. Mikäköhän siinäkin on, että kaverin kankaiden jämät ovat aina paljon houkuttelevammat kuin omat. Noh, Hannalla onkin kivoja kankaita (ja minulla tarjota vaihdossa iänikuista raitaa ja polkadotsia).

Sain Hannalta hankalan mallisen jämän turkoosiruskeaa norsukangasta. Pikaisella mittauksella luulin sen riittävän kuopukselle etu- ja takakappaleeksi, mutta tarkalla leikkuusuunnitelmalla siitä tulikin kokonainen paita. Ja paita mahtuu vielä hetken ajan keskimmäiselle. Ihanat reisitaskufarkut ovat kummitytön äidin kirpparilöytö.

Kaavana Imke 98 johon laitoin pituutta niin paljon kuin oli kangasta.
Hihoissa ja helmassa kokeellinen "EKG-käyrä" ommel.

 Kuvaan piti saada Ninjago lego ja paperikassi

Hannan jämistä löytyi myös ihan pieni pala mustavalkonorsua. Halusin ehdottomasti käyttää sen. Norsukankaan kaveriksi valitsemani punavalkoraidallinen trikoo on peräisin omasta jämävarastosta. Paita on 128 Ottobren Sulo (pitkillä hihoilla), jota on vähän jatkettu hihoista ja helmasta. Tarkoituksena on, että paita tulisi käyttöön ensi syksynä, mutta valitettavan sopivalta se näyttää jo nyt.



Mihin tiikeri raidoistaan pääsisi? Kävin pikaisesti kääntymässä Eurokankaassa. Myyjä näytti minulle parit uutuudet ja niinhän siinä kävi, että poistuin kaupasta metrin pätkä raitakangasta mukanani. En voinut vastustaa turkoosia. Näin jo paidat mielessäni harmaiden velour-housujen kanssa. Tästä alkaa raitakankaiden ostoskielto.


Kierrätyskevät jatkunee vielä myöhemmin välikausivaatteilla. Nyt toivottelen hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

4 kommenttia:

  1. Norsut on aina jees :D

    Oiskillakin on tuota samaa ruskea-sinisestä norsusta paita, aika kiva!

    Mä vierastan sinistä väriä jostain syystä (kaikissa sävyissä), mutta viime aikoina oon siinäkin ruennut kyllä lipsumaan.. ;)

    VastaaPoista
  2. Norsu kangas on jäänyt minulta kokonaan ostamatta vaikkakin tuota turkoosia norsua olen monta kertaa ihastellut. turkoosin ja ruskean liitto on mahtis! Ihana paita! Kaverin kangaskaappi on muuten yleensä aina kiinnostavampi. Minäkin tein vähän aikaa sitten kaverin kanssa kangasvaihtareita.

    VastaaPoista
  3. Kaverin kankaat on aina hienompia, niin kuin kaverin askartelutarvikkeetkin :) Nuo turkoosit norsut ruskealla pohjalla ovat kyllä ihan mahtavia, taisi tulla taas lempparipaita? Esikoisen paidassa on kosolti kiva malli, tuommoinen isojen poikien paita.

    VastaaPoista
  4. Tuo turkoosi-ruskea norsu on kaunis kangas, mutta en pidä noista "päällepainetuista" kankaista, joista vilkkuu valkoista aina kun vähän venyttää.

    Annika: Kun teidän Oiva kasvaa, niin sitäpä ei tiedä, että päätyykö teillä kaappeihin mitään muuta kuin sinistä :) Meillä keskimmäinen haluaisi aina vain turkoosia ja sinistä. Isoveljen punaiselle takille jätkä totesi, että hän ei aina päiväkotiin lähde tyttöjen takissa.

    PikkuHoo ja Haltiakummi: kyllä se niin on, että ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella :) Pitäisikin päästä pian kokeilemaan jonkun muun leimasimia

    VastaaPoista