16. toukokuuta 2024

Kukkabongausta - upeat magnoliat

Nyt alkaa olla aivan viimeiset hetken nautiskella Helsingissä magnolioiden kauneudesta ja tuoksusta!

Eilen keskiviikkona kävin ystäväni Tiinan kanssa Torkkelinmäellä ihailemassa magnolioita. Tiina ei ollut käynyt siellä aikaisemmin ja hän toisteli monesti, että hän ei mitenkään osannut arvata, että Helsingissä on näin upea magnoliapaikka. Tiina on käynyt bongaamassa Alppipuiston magnolian, mutta Torkkelinmäen magnoliapuut ovat varmasti nelin-viisinkertaiset kooltaan Alppipuistoon verrattuna. Paikka on kukkabongarin unelma.





Tästä näkee hyvin, kuinka suuria magnoliapuut ovat




Tämän kevään tavoitteena on käydä myös Malminkartanon omenatarhassa bongaamassa omenapuiden kukintaa. Se olisi minulle uusi kohde. Jos vaan jaksan ja ehdin niin viimeisenä listalla on Haagan upea alppiruusupuisto, joka ihastuttaa vuodesta toiseen.

Harrastatko sinä kukkabongausta? Mikä on lempikohteesi?

13. toukokuuta 2024

Kukkaterapiaa ja juhlia

En tiedä mihin nämä päivät oikein katoavat. Mutta vihdoin olen blogini äärellä ja toivottavasti pian myös muitten blogien äärellä.

Huhtikuun lopussa olin ihan kevätterapian tarpeessa ja pirautin ystävälleni Tiinalle ja pyysin häntä kanssani Viherpajaan. Onneksini Tiina oli vapaana ja innostui ajatuksesta. Viherpaja on vantaalainen erittäin iso kukkakauppa, jossa on katetussa tilassa japanilainen puutarha. Mahtava paikka, iso valikoima ja myöskin aika kohtuulliset hinnat. 

Kevään ensimmäiset kirsikankukat bongattu siis jo 27.4



Japanilaisessa puutarhassa on karppilampi, muotoon leikattuja havupuita, teehuone ja bambuja.



Ihania käkkyröitä kasvaa tuosta puusta

Bambu on suosikkikasvejani

Japanilaisen puutarhan ulkopuolella näimme supersuloisia pikkukukkia puuntaimessa. Jäimme ihailemaan niitä pitkäksi aikaa. Kyseessä oli ruusumanteli.

Pikkuinen, mutta niin suloinen ruusumantelin kukka


Jatkoimme kierrostamme myyntiosastoiden puolella ja siellä ruusumanteli kukki suorastaan jumalaisesti. Melkein täytin auton takakontin ruusumantelin taimilla. Ystäväni Tiina kertoi, että hänen pihalleen niitä oli puutarha-ammattilainen ehdottanut. Tiinan piha on kuivaa hiekkakangasta ja minun savimaata. Toistaiseksi ruusumantelit ovat edelleen kaupassa, ensin pitää selvittää, että olisiko niillä mahdollisuutta menestyä pihallamme. Kukkiva ruusumanteli on sellainen näky, jonka edessä moni varmasti pohtii ostopäätöstä.

Ruusumanteli



Vappua vietimme perinteisesti syöden. Tilasin vappuviikolle Ruokaboxin, koska siinä oli houkuttelevan kuuloinen vappuateria perunasalatteineen ja nakkeineen. Minä olen suuri perunasalaatin rakastaja ja teen itse sitä perinteistä perunasalaattia, jonka kastikeeksi tulee majoneesin ja kermaviilin sekoitusta. Ruokaboxissa oli ihan erilainen perunasalaatti ja halusin päästä kokeilemaan sitä.

Tässä on perunalaattiin tulevat omenat palasteltuna, lisänä on kevätsipulia ja lehtipersiljaa. Kastikkeen perustana on valkoviinietikka

Perunat viipaloitiin, maustettiin ja paistettiin uunipelillä ja sekoitettiin lämpöisinä omenoiden sekaan. Perunasalaatti oli niin hyvää, että lopusta hieman kilpailtiin.

Toinen vappuaterian salaatti oli coleslaw, jossa oli porkkanan sijasta paprikaa. Tämäkin oli hyvää.

Ruokaboksin mukana tulleet Wotkinsin Sörkän nakit olivat yllättävän maukkaat

Vappuna herkuttelimme vohveleilla

Tänä vuonna Hra Kepponen osti vappupallon vain minulle :)

Meidän keskimmäisellä on toukokuun alussa synttärit ja niitä juhlittiin pienesti heti vapun jälkeen. Synttärisankari sai isomman ja kalliimman synttärilahjan jo maaliskuussa ennakkoon ja se oli ostettu jo syksyllä. Keskimmäinen lähti naispuolisen ystävänsä kanssa Tukholmaan katsomaan The 1975 bändin keikkaa. Siitä riitti järjestelyä vanhemmillekin, kun piti selvitellä, että mihin hotelliin voi alaikäiset majoittua. Reissu meni hyvin ja oli kuulemma hieno kokemus. Pisteet nuorelle miehelle ja hänen tyttöystävälleen siitä, että he pystyivät keskustelemaan asian halki siitä, että ystävän kanssa voi tehdä tuollaisen reissun vaikka hän onkin toista sukupuolta. Itse en olisi varmaankaan vajaa 17-vuotiaana osannut hanskata tuollaista lainkaan.

Synttärisankarin toiveesta tein hänelle Maisemakahvilan raparperipiirakan ohjeella pellillisen mustikkapiirakkaa.



Toukokuun alkuun mahtui vielä yhdet juhlat lisää. Setäni täytti 80 vuotta. Hänenkin kuntonsa on vaihdellut ja oli niin mukavaa nähdä hänet pirteänä. Kiva oli nähdä muukin suku samalla <3

Matkalla sedän synttäreille. Saimme mukaamme keskimmäisen ja hänen tyttöystävänsä

Etualalla isäni, taaempana synttärisankari

Serkkuni vaimo oli tehnyt tarjoilut juhliin ja pöydät notkuivat herkuista. Nam!



Serkkupoika taitaa kuulua top-5 joukkoon ihmisistä, jotka ovat olleet elämässäni mukana pisimpään


Kivaa uutta viikkoa!

25. huhtikuuta 2024

Yökylässä ystävän luona

Pari viikkoa sitten olin yökyläilemässä ystäväni Leenan luona Pirkanmaalla. Leenan kauniissa kodissa on aina ihana viettää aikaa maailmaan parantaen ja kokaten. Yleensä tavoitteena on askarrella jotain, mutta tälläkin kertaa se jäi kokkausten jalkoihin.

Saapuessani minua odotti niin herkullinen parsarisotto. Leena on tunnettu risoton tekotaidoistaan.

Mielettömän maukas brunssi

Leena keitti minulle superversion lempipuurostani Sadonkorjuupuurosta. Seassa oli rusinoita ja kuivattuja mangopaloja. Jestas oli hyvää!

Leenan erinomaista uunimunakasta leivän päällä


Täydellä mahalla ei paljoa jaksanut, vietin sentään hellittelyhetkeä Riku Krokomatiilin kanssa. Leenan lähipiirin nuorisolaiset ovat kunnostautuneet painimaan Rikun kanssa. Toisen silmänsä raasu on menettänyt tamppauksessa

Leenan ihana olohuone


Iltapäiväkaffet

Kävimme shoppailemassa minulle uuden kesämekon sekä kesähousutkin

Reissun pääaktiviteetti oli toiveuusintakokkaus hummeripastasta. Tällä kertaa pakastehummerien ostaminen olikin paljon vaikeampaa kuin viimeksi, ne olivat suorastaan piilotettuna kaupassa.

Tästä se homma lähtee

Leena keittelee hummerin kuoria kastikepohjassa

Siinä sitä herkkua on lautasella. Voi NAM!


Hummeripasta onnistui hyvin tälläkin kertaa. Oli kiva ja herkullinen vierailu Leenalle. Askartelu jäi tälläkin kertaa väliin, mutta olen tyytyväinen siihen, että minulla on uusia kesävaatteita. Olen laiska ja vähän pihi hankkimaan vaatteita, joten uudet ostokset ovat pieni saavutus.

Minusta on niin kivaa, kun olen löytänyt tämän kavereiden kanssa yökyläilyn. Ihana keski-iän juttu!


21. huhtikuuta 2024

Viikon kohokohdat

Viime viikko oli poikkeuksellisen vilkas. Maanantaina ystäväni Ilona tuli hakemaan yhden tietokoneen lainaan ja ehdimme käydä hänen kanssaan ulkoilemassa suosikkipaikassani. Maanantai-ilta oli mukavan aurinkoinen eikä kovin kylmäkään. Se suorastaan enteili kevättä - ei lainkaa takatalvea.

Ihailimme kaunista iltaruskoa ja joutsenia ja kuuntelimme vesilintujen ääniä. Hieno ulkoilureissu!




Viikolla oli lounastreffit entisten ja nykyisten työkavereitten kanssa. Tapasimme Fortezza lounasravintolassa Espoon Säterissä. Fortezzassa oli todella erinomainen salaattipöytä!

Hiukseni ovat kasvaneet niin paljon, että saan ne sotkunutturalle ja huomaan että siitä on tulossa vakiokampaukseni. Pian on aika pätkäistä tämä oikotie :)

Viikon kohokohta oli teatterireissu ystäväni Tiinan kanssa. Jäin Tiinalle muutama vuosi sitten teatterilipun velkaa ja sovimme, että velka maksetaan viemällä Tiina teatteriin. Vihdoin sain sen toteutettua. Kävimme Kansallisteatterissa katsomassa Juhlat - ja elämä siinä sivussa. Se on kertomus elämän ruuhkavuosista, parisuhteista, vanhemmuudesta, ystävyydestä ja kaaoksesta. 

"Kehdosta hautaan oravanpyörän kautta
Kaiken alla kummittelee yhä työ- ja tuloskeskeisemmäksi muuttunut yhteiskunta: oravanpyörässä reuhtovien ihmisten pitäisi oman toimensa ohella kantaa vastuuta koko maapallon tulevaisuudesta ‒ ja nauttia vielä siinä sivussa elämästä, joka kaikista hyvistä aikomuksista huolimatta ei aina mene toivotulla tavalla. "

Lainaus teosesittelystä https://www.kansallisteatteri.fi/ 

Luin etukäteen muutamia arvioita näytelmästä. Niiden mukaan näytelmä oli hieman lattea, mutta saattaisi toimia paremmin, jos katsojan on helppo samaistua näytelmän henkilöihin. Minun elämäni on ollut jo pidempään eräänlaista oravanpyörää, joten moneen pystyin samaistumaan ja nauramaan sille. Tykkäsin.

Tässä kohtauksessa juhlitaan vappua, kuva https://www.kansallisteatteri.fi/

Leena Outilan esittämä hahmo oli niin herkullinen

Teatterireissulla, kävimme ennen esitystä salaateilla Rautatieaseman Olivia ravintolassa 

Viikon työvoitto on se, että saimme hankittua esikoiselle uudet silmälasit. Hänellä on ollut vaikeuksia löytää mieluista kehysmallia, mutta vihdoin onnistuimme! 


Silmälasien ostoreissulla

Sunnuntai menee ihan vaan lepäillessä. Ensi viikolla yritän ottaa mahdollisimman rennosti. Toukokuussa on edessä vapun juhlintaa, mitä ilmeisemmin myös yhdet 80v juhlatkin ja keskimmäisellä on synttärit. Hän on onneksi lahjottu jo reilusti etukäteen, mutta kyllä sitä varmaan synttärikahvit pitää tarjota.

Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!