Olemme kokeneet varsinaisen pastarakastumisen. Uuden rakkauden kohteen löysimme Ruokaboksin kautta. Ruokaboksissa oli sinänsä ihan keskinkertainen pastaohje, mutta pastana
käytettiin linguinepastaa. Linguinepastan rakenne löi täysin laudalta käyttämämme täysjyvä spagetin. Linguinen rakenne on keitettynäkin mukavan napakka ja tuntuu kuin linguinessa olisi enemmän makuakin. Pojat totesivat heti, että nyt on hyvää pastaa! Ravintoarvojen vuoksi lienee kuitenkin syytä pysytellä enimmäkseen täysjyväspagetin kuluttajina.
Lähi-Prismamme myy Rummon linguinea hintaan 3,98€ per kg. Onhan se tuplasti kalliimpaa kuin normaalisti käyttämmä Barilla ja toki vielä kalliimpaa kuin olisi kaupan oma merkki. Suosittelen joka tapauksessa kokeilemaan sitä. Meillä linguinen käyttö on tehnyt sen, että pastaa ei jää yhtään hukkaan. Aterialta yli jääneet linguinet pakataan rasiaan jääkaappiin ja joku pojilta syö ne sieltä varmasti. Hyvä linguinepasta ei sinänsä kaipaa edes mitään ihmeellistä kastiketta. Vähän pestoa seuraksi tai pikakastike paseeratusta tomaatista ja yrteistä ja ei muut kuin syömään.
Toisaalta taas moni vaivalla tehty kastike on parhaimillaan juurikin linguinen kanssa :)
Vatsavaivojen vuoksi käytämme sipulia ruuanlaitossa rajoitetusta. Olen huomannut, että sopivin on salottisipuli. Valkosipuli yllättäen sopii vatsoillemme paremmin. Laiskuus on iskenyt valkosipulin käytössä ja käytän lähestulkoon pelkästään valkosipulipakastetta. Dorot rasiassa yksi kuutio vastaa yhtä murskattua valkosipulin kynttä. Helppo ja vaivatonta eikä haise jatkuvasti sormet valkosipulille. Näitäkin saa ainakin meidän lähi-Prismasta.
Siirrytäänpäs uudesta suosikkipastasta perheellemme uuteen pastaruokaan. Edellisen ruokaviikkopostauksen tein syyskuussa ja postauksen lopuksi kyselin uusia pastareseptejä pojille. Sain muutaman kivan vinkin ja nyt onkin aika raportoida ensimmäisen vinkin kokeilut. Kiitos vinkistä Palermon pastaan lukijalleni! Resepti löytyy K-ruokakauppojen reseptipankista täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/palermon-pasta
Terveiset Israelista valkosipulipakasteen kotimaasta! Heillä on paljon muitakon maustepakasteita joita käytän. Onkohan Suomessa saatavana esim tilliä, pestoa ym??
VastaaPoistaKävin katsomassa pakettia tarkemmin ja toden totta sehän on israelilainen tuote :) Hyvä tuote! Mutta jännä, että sitä tuodaa Israelista saakka.
PoistaMuut Dorotin maustepakasteet olisivat erittäin tervetulleita suomeen. Findus myy ainakin pakasteena hienonnettua chiliä, tilliä sekä basilikaa. Chilin suhteen minusta on sellainen ongelma, että maku on niin paljon tuoretta miedompi ja sitten on vielä vaikea arvioida, että paljon chiliä pitäisi laittaa. Yksi chili hakkeluksena samanlaisena nappina kuin valkosipuli olisi erinomainen. Tuo Finduksen pahvirasia kerää itseensä kosteutta ja yrtit muuttuvat yhdeksi pakasteklöntiksi.
Kivaa viikkoa Israeliin!
Täytyypä tutkia onko niillä myös chiliä tuommoisina pakastekuutioina. Katsopa pakkauksesta kuka on maahantuoja ja ota yhteyttä jotta toisivat myös muita tuotteita. Tilli on tosi näppärä kun se ei tuoreena jääkaapissa pitkään säily ja joskus sitä tarvii ihan heti ja nyt mutta pienen määrän.
PoistaKokkikoulua minäkin jo melkein ehdottelisin. Osoittaa makua ja luovuutta :)
VastaaPoistaLinguine ja fettuccine ovat lempipastojani. Spagetit ohuimmasta vahvempiin ovat itselleni liian heppoisia. Carbonarahan se on se ikisuosikki, jota aina laittelen, kun mielikuvitus loppuu. Loppuu yllättävän usein, ikävä kyllä.
Eihän sitä tiedä, vaikka pojan tie vielä veisi ruuan pariin :)
PoistaAloin oikein miettimään, että miksi meillä ei syödä juuri koskaan fettuccinea. No siksi, että fettuccinea on suomalaisissa ruokakaupoissa aika vähäisesti saatavilla muuten kuin tuorepastana. Tagliatelle on se yleisempi levä nauhapasta täällä. Tagliatelle jää helposti klimppii keittäessä, joten sen käyttöä ollaan hieman vähennetty, vaikka tagtiatelle on tosi hyvä esimerkiksi sienikastikkeen kaveriksi :)
Oi, mitä pasta herkkuja! Nyt minä tiedän, mitä meillä tänään syödään - se on pastaa :)
VastaaPoistaMeilläkin syödään tänään pastaa :)
PoistaMeillä suositaan eniten tagliatellea ja myös gnocchia,joka kerää kivasti mukaansa soosia. Tosin silloin,kun lapset oli vielä kotona,oli se nopeus miltei ykkösasia, mutta jos mielipiteen halusi,niin spagetti se silloin oli♥️ Ilolla olen seurannut blogisi kautta lastesi kiinnostusta ruoka-asioita kohtaan 😍 Tsemppiä jatkoon🤗
VastaaPoistaMeilläkin on syöty paljon tagliatelleä ja syödään välillä vieläkin. Näillä meidän pastamäärillä meinaa tagliatelle keittyä aina jostain klimppiin. Ilmeisesti pitäisi olla joku jättikattila sen keittämiseen.
PoistaMe olemme syöneet aika vähäisesti gnocchia. Sitähän voisi kehitellä jonkun gnocchi ruuan. Yritän siirtää keittiötaitoja ainakin sen verran poikiin, että ei sitten tarvitse omillaan ollessaan tarvitse elää pelkillä eineksillä tai aloittaa kokkausta ihan nollasta.
Ja suosikkiruoka pastasta on meillä kylmäsavulohi"carbonara".🍝 Lämminsavukin käy tietty😋
VastaaPoistaMeilläkin syödään aika paljon sellaista vähäkastikkeista lohipastaa, tehdään aika samalla lailla muuten kuin carbonara, mutta lohi tulee annoksen päälle :)
PoistaTuota pitää kokeilla. Tykkään kaikenlaisista makaroneista ja pastoista. Meillä on kyllä tosi harvoin mitään kastiketta, eli täysin ohjeistusten ulkopuolella mennään ;D Ostan yleensä täysjyvämakaronia eri muodoissa, tykkään erityisesti Cappelleista.
VastaaPoistaMeidän pojat on varsinaisia pastan rakastajia. Ilmeisesti kasvuikäinen tarvitsee paljon hiilareitakin :)
PoistaMinä tunnen tuon pastan nimellä Angel's hair. Joskus ollaan syöty sitäkin tuorepastana, mutta kuivapastana en ole tainnut ikinä kokeilla.