Punajuurisalaatin kaverina oli lohta. Tuhottiin miehen kanssa kahteen pekkaan kilo punajuuria - aika saavutus! Sunnuntain kunniaksi oli jälkiruokaakin.
Punajuuresta tuli mieleen vuohenjuustoleipä-alkupala, jonka söin Tallinnassa. Etsin Tallinnan reissullemme ravintolaa ja törmäsin arvosteluun 50 Viron parhaasta ravintolasta. Etsin mahdollisuutta aikaiseen illalliseen ja ensimmäisenä listalta tärppäsi Ribe.
Riben sisustus on tyylikäs ja palvelu ainakin kiireettömänä aikana hyvin ystävällistä ja nopeaa. Hintatasoltaan Ribe vastaa suomalaista keskitason ketjuravintolan hinnoittelua.
Annos oli hyvä, vaikka omaan mieleeni ehkä kuitenkin liikaa makeita osia. Punajuuri on makeaa, saksanpähkinät olivat vielä makeampia ja hunajakastikekin oli makeaa. Voisin kokeilla kotioloissakin vaikka vuohenjuustoleipää ja punajuurilohkoja. Annos oli kyllä kaunis.
Pääruuakseni valitsin "Lammas - munakoisoa, paahdettuja vihanneksia, jogurttigeeliä, yrttikastiketta"
Komponentteja annoksessa oli vaikka muille jakaa ja ulkonäkö oli kaunis. Itse olen selvästi ronskimman ja rouheamman keittiön ystävä. Siis mausteita, voita, kermaa ja kunnon kastikkeita. Mielestäni tämä oli aika pliisu :( Hra Kepposen pihvi oli parempi valinta ja sen annoksen ulkonäkö oli upea.
Nauta - sellerisosetta, peruna-sipulimuusia, peruna-sellerimuruja, brandykastiketta
Vaatimattoman pääruuan jälkeen Ribe keräsi täydet pisteet jälkiruuallani. Todella hyvää.
Karamelli - Kinuskikakkua, suolakaramellijäätelöä, toffeekastiketta, karamellimarenkia
Hra Kepposen valitsema suklaa fondant ei ollut yhtä hyvä kuin minun annokseni
Suklaa - suklaafondant, suklaamoussea, suklaamaltoa, mustan luumun ja Vana Tallinnan jäätelöä
Leivät ja niiden päällysteet olivat erinomaiset
Näitä komponenttikimaroita eli piperrysruokia on kiva välillä maistella, mutta täytyy tunnustaa, että tällaiset fine dining tyyliset annokset eivät ole minun juttuni. Omasta mielestäni meidän sunnuntain kotiruoka lohi ja punajuurisalaatti oli Riben pääruokaa parempaa. Mitään Riben jälkiruokaa edes etäisesti muistuttavaa ei meidän keittiöstämme oli ikinä tullut eikä riitä rahkeet edes yrittää.
PS. En tiedä mikä nuo oudot varjot kuviin teki :(
Onpa herkullisen näköinen salaatti
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaEiks oo muutes jännä, että kun salaatin tekee laakealle vadille, niin se maistuu heti jotenkin jo erilaiselta :) Ja vitsi mun tulee ikävä kesää ja punajuurisalaattia ja kalaa ja kaikkea...
VastaaPoistaAivan ihana tuo Tallinnan ravintola, voihkin jälkiruokien kohdalla - olisin kyllä kallistunut tilauksessani Hra Kepposen valintaan, koska suklaafondat, mutta siis tuo tekän valinta on ihan mahtava!! Tuo jätskikin kuulostaa juomalaiselta, oih :p
Kopioin sinulta reseptin lisäksi tuon tarjoilutyylin. On paljon mukavampaa, kun voi levittää fetamurut tasaisesti :)
PoistaTallinnan ravintolan jälkiruoka oli kyllä erinomainen. Itse en tykkään lämpimästä suklaasta, joten harvoin valitsen suklaafondantin. Tulevaisuudessa valitsen vielä harvemmin mitään suklaista, koska lääkäri langetti pitkäaikaisen kiellon sitrushedelmille, hiilihappojuomille, rasvalle, alkoholille ja suklaalle :(
WHAT, suklaa ja rasvakin, eiiiiiii! Tuo on huutava vääryys, olen ihan täällä räyhänä puolestasi!
PoistaT: mekä lankomiähen koneelta, ja siksi anonyyminä.
On se aika ikävää, että suklaa, tuoremehut ja hiilihappojuomat on kiellettyjä herkkuja vain harvoin nautittavaksi. Onneksi jäljelle jäi sentään jäätelö :)
Poista