Illallispaikaksi valitsimme Masu Asian bistron. Oli mielenkiintoista vertailla, kuinka Masu pärjää Helsingin Farangille ja Gaijinille sekä suosikilleni Yumelle. Minulla oli aika kirkkaana mielessä, mitä tilaisin. Olisin valinnut Hirata bun -pikkuburgereita alkupalaksi, sitten nigiri sushia ja mikäli maha olisi vetänyt niin vielä ribsejä. Päädyimme kuitenkin valitsemaan Nagai-menun.
Ensimmäiseksi pöytään tuli NANOHANA RABE AND WAKAME SEAWEED SALAD. En ole marinoidun merilevän ystävä, mutta salaatti oli todella maukas. Lisäksi lämmin salaatti oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus.
Herkullinen ja lämmin salaatti broccolista, tomaatista, chilistä ja marinoidusta merilevästä.
Seuraana vuorossa oli SEA SCALLOP and LIGHT GREEN CURRY. Kampasimpukat ovat herkkuani ja vihreä curry oli todella hyvää. Täytyypäs pitkästä aikaa herkutella kotonakin kampasimpukoilla.
Paksoita, seesamiöljyä ja vihreää currya.
Seuraavaksi tarjoiltiin ne himoitsemanani HIRATA BUN. Ehkäpä aterian parhain annos. Olisi keveysti voinut syödä ainakin kaksi lisää. Törkeän hyvää! Annos on hyvin samanlainen kuin Gaijinissa ja aivan yhtä hyvä. Melkein pitäisi ottaa tavoitteeksi opetella tekemään jotain vastaavaa itse. Jos tiedät reseptin, niin vinkkaa ihmeessä!!
Masun klassikko. ”Pikku burger” rapeaksi ja meheväksi paahdetulla possulla,
korean majoneesia ja mausteista kurkkua.
Grillattua härän black angus-filettä "Hokkaido no miso tare".
Mureaa, todellista härkien härkää lisukkeenaan soijassa ja seesamiöljyssä wokattua metsäsientä ja pinaatia. Hot mustard spicy dashi with house raju!! Erilainen ja paahteinen.
Odotimme pöytään sushia menun mukaisesti, mutta ensin tarjoiltiinkin SYAKE SYAKE.
Se oli aterian laimein annos. Ei siinä mitään vikaa ollut, ihan ok.
Marinoitua lohitatakia japaninsinappikastikkeella, vesikrassia, gen-salaattia, piparjuurta, soijaa ja vesimelonia
Sitten se sushi. Halusin kokeilla paikan sushia, koska olin aivan varma, että Hans Välimäen resepteillä sushiriisissä on riittävästi viinietikkaa ja juuri sopiva ripaus makeutta. Useat sushipaikat kompastuvat mirin valmistuksessa ja käytössä. Mirin ei maistu tarpeeksi, ilmeisesti riisin jäähdytys on niin hidasta, että mirin haihtuu. Itse käytän kotioloissa hiustenkuivaajaa puhaltamaan kylmää ilmaa riisiin. Välimäki ei pettänyt - ihan täydellistä riisiä. Riisikriitikko kiittää :D
Ennen jälkiruokaa tuli vielä Hra Kepposen odottama annos KOKUHYO SURU SUTEKI. Oli hyvää, mutta dashi-sinappikastiketta olisi saanut olla selvästi enemmän. Koska tämä oli selvä pääruoka, annoskoko olisi voinut olla isompi.
Grillattua härän black angus-filettä "Hokkaido no miso tare".
Mureaa, todellista härkien härkää lisukkeenaan soijassa ja seesamiöljyssä wokattua metsäsientä ja pinaatia. Hot mustard spicy dashi with house raju!! Erilainen ja paahteinen.
Masu pärjäsi vertailussamme aivan tasavertaisesti Gaijinille ehkä jopa Farangille. Ehkä perusteetta väitän, että Yume olisi kuitenkin parempi. Sitten tuli pelin ratkaiseva annos eli jälkiruoka. Olen aina kritisoinut aasialaisten ravintoloiden jälkiruokia, ne eivät yllä muun aterian tasolle. Masu on tässä todella virkistävä poikkeus. Menuun kuuluva PEANUT BUTTER PUDDING AND CREAMY VANILLA ICE CREAM oli suussasulava herkku. Nam! Viereisen pöydän friteeratut banaanit näyttivät myös todella herkulliselta. Vielä jälkkärinkin jälkeen mietin, että olisi Yume sittenkin parempi ;) mutta Helsinkiin ei todellakaan tarvitse matkustaa erinomaisen aasialaisen ruuan perässä.
Lasku oli yhtä suuri kuin vertailupaikoissakin :( Ei tällaisissa paikoissa kovin usein raski syödä.
Kauniissa maisemissa tallustelimme mahat täynnä takaisin mummilaan. Ihana lomahetki aikuisten kesken.
Näyttääpä herkulliselta, vaikken sushia tai äyriäisiä edes syö... Ihana tuollainen pieni kahdenkeskinen hetki <3
VastaaPoistaPienikin irtautuminen arjesta kahdestaan tekee aina hyvää. Meillä on nykyisin mahdollista jopa käydä kahdestaan kävelyllä tai jopa syömässä. Ei ole varmaan enää montaa vuotta siihen, että voisi käydä teatterissa tai konsertissa jossain päivänäytöksessä. Ja ihan hetki sitten vasta mietin, että voinko viedä haisevan roskiksen ulos ja jättää lapset siksi kahdeksi minuutiksi ilman valvontaa :)
PoistaOih mitä herkkuja, erityisesti toi grillattu härkä olis varmasti mun mieleen!!
VastaaPoistaTampere on kaupunkina ihana, kiva kuulla, että se alkaa olla myös elämyskaupunki mitä tulee ruokailuun!
Tampere on kiva kaupunki ja siellä on monipuolisesti tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Tykkään :)
PoistaKauniita annoskuvia ja kauniita kuvia kotikaupungistani :) Ihana hetki aikuisten kesken, itsellä olisi moinen toivomuksissa hiihtolomalla, saas nähdä :)
VastaaPoistaFacebookissa tamperelaiset ovat peukuttaneet ahkerasti talvilomakohdevalintaamme. Ja olihan se oiva: neljän päivän lomalla olemme lasketelleet koko päivän, pulikoineet lämpimässä vedessä koko päivän, käyneet jääkaudella ja aikuiset ovat syöneet kahdesti ravintolassa. Harva kaupunki pystyy tähän samaan ;)
PoistaIhanaa, pääsitte Masuun. Vieläkin aivan herkistyn, kun muistelen viime kesäistä Menuta siellä. :)
VastaaPoistaLoistava pieni kaupunkilomanen järjestyi teille helposti. Tampere on kiva kaupunki. Minulle ehkä liian tuttu lomamielessä, mutta treffipaikkana ja yksittäisille vapaapäiville oikein hyvä. Minä suuntaan lomalle sitten sinne teidän nurkille Helsinkiin. Kiitos vaan mielenkiintoisista lounastusvinkeistä seuraavalle pääkaupunkivisiitilleni :). Kivaa hiihtoloman jatkoa teille!
Ps. Kukkaron tilanteeseen tuo helpotusta se, että perheessä on myös makaroniveljeksiä. Olen miettinyt jo, pitäisikö lopettaa makujen opettaminen. Alkavat pian tykätä liian hyvästä koko sakki :D
Masu oli hyvä. Viimeistään ensi vuonna aion ottaa uusiksi.
PoistaKotimaan kaupunkilomat ovat mukavia. Tampere on siitä hyvä, että tarjontaa sekä lapsille ja aikuisille on runsaasti ja ajomatka joko Sappeelle tai Himokselle laskettelemaan on kohtuullinen ja oli kesä tai talvi, niin aina käydään uimassa Nokian Edenissä. Tampereen suosiota lisää se, että voimme majoittua mummilaan. Jos tulemme pidemmälle vierailulle, isovanhemmat kyllä yleensä pakenevat mökille :D Mökki on ihan talviasuttava ;)
Voisin väittää, että Tampere on minulle tuttu paikka. Kävin siellä noin puolentoista vuoden ajan töissä 1-3 päivänä viikossa. Juuri mitään kaupungista en ole kuitenkaan kokenut. Museot näkemättä, uimarannat uimatta, teatterissa olen käynyt ehkä kahdesti ja ainoa kauppa, jossa olen Siwan lisäksi käynyt on Anttila :D
Heh, minä olen miehelle sanonut, että meidän perheessämme loppuu pihvin syönti sinä päivänä, kun niitä pitää ostaa viidelle - ja nälkäisimmälle vielä kaksi. Makaronikansassa on kyllä hyvätkin puolet :)
Oi luin mielenkiinnolla sushianalyysiä, eli olen sushin suhteen vielä maallikko ja kovin alussa. Erotan jo hieman paikkojen makueroja ja koostumuksia, mutta muutoin en osaisi vielä sushia noin makustella, mutta opin matkan varrella. :)
VastaaPoistaNam mitä herkkuja, peukut. <3
Opin sushihifistelijäksi entisessä kotikaupungissani Tokiossa. Siellä sushia tuli syötyä useana päivänä viikossa. Välillä söin myös töistä kotiin lähtiessäni, niin vältin ruuanlaiton :) Olin toimiston viereisessä sushipaikassa arvostettu kanta-asiakas :) Arvostivat siis hyvää ruokahaluani ja sen tuomaa tulovirtaa :D :D Koska länsimaalaiset elintarvikkeet olivat melkein samanhintaisia kuin ulkona japanilaisen ruuan syöminen, niin paljon tuli syötyä ulkona, ennenkuin opin laittelemaan paikallisempaa ruokaa. Kävin muutaman kuukauden kerran viikossa koko illan yksityistä japanilaista keittokoulua, olen oppinut mm. keittämään riisiä ja kuorimaan perunoita pieteetillä :)
Poista