tag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post8911255020960941936..comments2024-03-28T00:33:35.709+02:00Comments on Pikku Kepponen: Kevään herkkujaRva Kepponenhttp://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-60098857951425311412012-05-26T22:00:54.680+03:002012-05-26T22:00:54.680+03:00Jenni: Kiitos ohjeestasi! Se kuulostaa todella her...Jenni: Kiitos ohjeestasi! Se kuulostaa todella herkulliselta, aion ehdottomasti kokeilla sitä. Juuri jo mietin, että mahtaisikohan keitto kestää pakastusta? Voisin nimittäin tehdä kerralla vähän isomman satsin ja laittaa osan pakkaseen.<br /><br />Leonida: Jotenkin arvelin, että sinä saattaisit olla myös parsaihmisiä :)Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-63250209815506071682012-05-26T21:34:42.296+03:002012-05-26T21:34:42.296+03:00Jostain syystä sain vasta viime keväänä päähäni ko...Jostain syystä sain vasta viime keväänä päähäni koittaa parsaa ja siitä tuli kyllä herkkuruoka samantien. Yleensä vaan keitetään parsat ja syödään sitruunalla maustetun voisulan kanssa mutta äiti vinkkasi myös keitosta. Ihanan paksua ja hauskaa vaihtelua. Töissä olen kohta syönyt parsarisottoöverit. Ne on kyllä vedetty ihan Vian eineksistä mutta itse tekemällä saisi varmasti parempaa.<br /><br />Kermainen parsakeitto<br /> <br />500 g vihreää parsaa<br />1 pieni sipuli<br />1 rkl voita tai margariinia<br />5 dl kasvislientä<br />1 dl valkoviiniä<br />2 dl kermaa<br />100g sulatejuustoa<br />1 rkl maissitärkkelysjauhoja<br />1 dl hienonnettua persiljaa<br /> ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria<br /> <br /> <br />Huuhtele parsat,poista kovat tyviosat ja kuori varret.Paloittele,mutta jätä nuppuosat pidemmiksi paloiksi.Kuori ja hienonna sipuli.Kuullota sipuli rasvassa kattilassa.Lisää joukkoon parsojen varsipalat ja kääntele hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja valkoviini.Keitä noin 10 minuuttia kunnes parsat ovat pehmeitä. Lisää nuppupalat loppuvaiheessa ja keitä muutama minuutti.lusikoi joukkoon sulatejuusto ja persilja. Soseuta keitto sauvasekoittimella.Sekoita maissitärkkelysjauhot kerman joukkoon ja lisää ohuena nauhana joukkoon.Anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.Jennihttps://www.blogger.com/profile/03843704029374275283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-56206993448032631142012-05-26T08:29:37.086+03:002012-05-26T08:29:37.086+03:00Mulle tuli tästä postauksesta jotenkin kumma olo. ...Mulle tuli tästä postauksesta jotenkin kumma olo. Ihan hirveä nälkä! :D<br /><br />Mä rakastan vihreää parsaa, mutten ole sitä kotiin tänä keväänä ostanut. Hollandaise ja vihreä parsa ja vaikka kylmäsavulohi - ihanaa...Leonidahttps://www.blogger.com/profile/01125441527506927815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-32171053843317523552012-05-25T19:52:56.247+03:002012-05-25T19:52:56.247+03:00Haltiakummi: Mä kävin ostamassa testinipun :) Ja ...Haltiakummi: Mä kävin ostamassa testinipun :) Ja kaveriksi kylmäsavulohta. Täytyykin muistaa kytätä, että minkä väristä tulee ulos ;)Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-59836048391213419922012-05-25T11:53:49.566+03:002012-05-25T11:53:49.566+03:00Joo, kyllä se pissa menee vihreäksi ja haisee ihan...Joo, kyllä se pissa menee vihreäksi ja haisee ihan parsalle, meidän perheessä tämä jaksaa naurattaa edelleenkin joka kevät :))Haltiakummihttps://www.blogger.com/profile/10299053525312751993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-89312683823524699552012-05-24T21:31:24.360+03:002012-05-24T21:31:24.360+03:00Haltiakummi: Mun on vissiin pakko kokeilla parsaa ...Haltiakummi: Mun on vissiin pakko kokeilla parsaa ja kylmäsavulohta, kun tuli jo toinen suositus perään. Usein ostan kylmäsavulohen vakuumipakkauksessa ja se on ollut välillä aika kumimaista kamaa. Lienee syytä suunnata oikealle kalatiskille. <br /><br />Jos Hra Kepponen kuorii parsat, niin meilläkin riittää lyhyempi keittoaika. Mun piti oikein googlata, että miten parsa vaikuttaa munuaisiin. Voin sanoa, että en ole ikinä mitään huomannut, mutta enpä ole tutkinutkaan ;)Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-61960232551556702742012-05-24T17:17:22.839+03:002012-05-24T17:17:22.839+03:00Hep! Minäkin tunnustan avoimesti olevani parsahull...Hep! Minäkin tunnustan avoimesti olevani parsahullu. Valkoista parsaa syön kyllä sesongin ulkopuolella, mutta näin keväällä/alku kesästä parasta on vihreä parsa. Itse keitän sen nipuissa suolavedessä. Tänä vuonna olen suosinut kaupan hyllyllä luomuparsaa, se kun ei ole meidän huudeilla niin paksun puista kuin "tavallinen parsa", ja sen keittoajaksi riittää kylläkin 3-4min. Minun suosikki on parsa kera voisulan tai sitten kylmäsavulohen kanssa. Grillausta en itseasiassa ole koskaan kokeillutkaan, se kuulemma maistuu ihan eriltä kuin keitetty parsa... Täytyypi kokeilla.<br /><br />Ja täytyy kyllä sanoa, että parsan vaikutus munuaisiin on kyllä villi reaktio :)Haltiakummihttps://www.blogger.com/profile/10299053525312751993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-58639950980996666252012-05-24T16:13:34.066+03:002012-05-24T16:13:34.066+03:00Hyvältä näyttää! Ja kakku oli todistetusti herkull...Hyvältä näyttää! Ja kakku oli todistetusti herkullista.Linneahttps://www.blogger.com/profile/14435337566128031813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-76440314100167375702012-05-24T13:22:49.887+03:002012-05-24T13:22:49.887+03:00Zirk: herkulisia parsahetkiä :)
Sanna-Mari: Suosi...Zirk: herkulisia parsahetkiä :)<br /><br />Sanna-Mari: Suosittelen maistamaan. Parsakaalikin on minusta hyvää, etenkin keittona. Mutta enemmän pidän kukkakaalista, sitä meillä kuluu sesonkiaikana reilusti.<br /><br />Anonyymi: Kylmäsavulohi sopinee parsan kaveriksi hyvin. Nyt alkoi mielessä muhimaan kylmäsavulohi-parsa-pasta.Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-80326271423806138372012-05-24T09:39:54.429+03:002012-05-24T09:39:54.429+03:00Herkullisen näköisiä annoksia. Oma suosikkini on p...Herkullisen näköisiä annoksia. Oma suosikkini on parsaa, voita ja kylmäsavulohta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-48361415708386711872012-05-24T08:51:32.264+03:002012-05-24T08:51:32.264+03:00Pakko myöntää, etten oo tainnu ikuna parsaa maista...Pakko myöntää, etten oo tainnu ikuna parsaa maistaa edes...:P Parsakaalia kyllä senkin edestä ;DSanna-Marihttps://www.blogger.com/profile/14399862575635103560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-74013765053259086232012-05-23T23:04:17.526+03:002012-05-23T23:04:17.526+03:00Nytpä tiedän, mitä ostasn vaihteeksi huomenna ruok...Nytpä tiedän, mitä ostasn vaihteeksi huomenna ruokakaupasta! Kiitos siitä :)Hupulaiset/Sirkkuhttps://www.blogger.com/profile/14669827894596615258noreply@blogger.com