tag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post4542458697747097967..comments2024-03-28T00:33:35.709+02:00Comments on Pikku Kepponen: Reseptikokeiluja Rva Kepponenhttp://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-2971224482068883232022-06-27T01:06:03.059+03:002022-06-27T01:06:03.059+03:00Kiitos paljon kivoista reseptivinkeistä Minna!
Kai...Kiitos paljon kivoista reseptivinkeistä Minna!<br />Kaikenlaista "päällystettä" olen kokeillut uunilohelle, mutta en juuri tuollaista kuin sinun vinkissäsi. Sitä sitten seuraavaksi.<br /><br />Karjalanpaisti on kiinnostanut jo pidempään. Se ei kuulu lempiruokiini, mutta olen ajatellut, että siitä voisi tulla lempiruokia, jos keksisin kuinka tuunata kastikkeeseen enemmän makua.Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-33524132595971347202022-06-27T01:01:48.567+03:002022-06-27T01:01:48.567+03:00Kevätkääryleet olivat herkullisia,kannattaa kokeil...Kevätkääryleet olivat herkullisia,kannattaa kokeilla.Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-3405468672143777202022-06-16T03:37:37.937+03:002022-06-16T03:37:37.937+03:00Helppoja reseptejä arkeen ainakin meillä käytössä....Helppoja reseptejä arkeen ainakin meillä käytössä.<br />-lihaperunasoselaatikko: Mummon perusosejauhoista saa nopeasti muussin. Paista jauheliha ja sipuli,mausteita mielen mukaan, sekoita muussiin ja laita uunivuokaan.. Muussi saa jäädä vähän löysäksi. Päälle mozzarellla juustoa, kun mozzarella on ruskistunut, ruoka valmista. Kylkeen vihersalaattia.<br /><br />-Helppo uunilohi: Lohifilettä, aurinkokuivattua tomaattia öljyssä 3-4 kpl, <br />valkosipulia 2-3 kyntä tai maun mukaan, philadelpia tuorejuustoa. Pilko <br />pieneksi valkosipuli, tomaatit, sekoita juuston joukkoon. Mausteeksi suolaa ja pippuria vähän. Sekoita ja levitä lohen päälle. Uuniin n 30 min. Kylkeen perunaa ja salaattia. Erillistä kastiketta ei tarvita.<br />-Kanakeitto Tuure Kilpeläisen tapaan (resepti löytyy netistä, on hyvää)<br />-Pinaattiletut eli lettutaikinaan pakastepinaattia. Lisukkeeksi puolukkahilloa<br />-Kanakastike ja riisi: (resepti kotikokista) Paista 2 paprikaa ja iso sipuli, mausta<br /> suola ja rouhutulla mustapippurilla. Ostan itse fileita, jotka maustan suola,<br /> pippuri, parika, curry. Kypsennä kanat pannulla, ei tarvitse ihan kypsiksi. <br />Sekoita kananpalat, paprikat, sipulit pannulla, laita sekaan creme fraichea <br />purkillinen, ohenna vedellä. Mausteeksi kanaliemikuutio. Kiehauta kasaan n 10 min. Riisi kiehuu samaan aikaan kun kastikekkin<br /><br />-kanakastike ja pasta (kotikokista muistaakseni resepti) Ruskista kanansuikaleet, 2 paprikaa ja sipulit valkosipulia hieman. Kun kanansuikaleet lähes kypsiä, sekaan tuorejuustoa. Mausteeksi aromisuolaa ja pizzamaustetta. Lisukkeeksi rummon kierrepastaa.<br />- Pippurikana (Peggyn punainen keittiö)<br />-Jauhelihapihvit kermakastikkeessa (Peggyn punainen keittiö)<br />-Karjalanpaisti, tämä on hyvää kun teet esivalmistelut ja unohdat uuniin 3h, eli ostan 2 pkt karjalanpaistilihoja, n 1,5 kg. Pilko 2 sipulia, 3 valkosipulin kynttä., kuori n 5 porkkanaa ja pilko pieniksi. Ruskista huoneenlämpöiset lihat ja siirrä ne kannelliseen vuokaan, sekoita sekaan porkkanat ja sipulit. Mausteeksi soijaa, Hb kastiketta, worshirekastiketa, merisuolaa, kokonaisia pippureita, 2 laakerinlehteä. Kaada vettä vuokaan että lihat peittyvät, kansi kiinni ja 200 asteiseen uuniin n 3h. <br /><br />-MinnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-88072253575541049692022-06-15T19:01:42.407+03:002022-06-15T19:01:42.407+03:00Kevätkääryleet ehdottomasti kokeiluun, kiitos insp...Kevätkääryleet ehdottomasti kokeiluun, kiitos inspiksestä <3 Meillä on kala harmillisen vähän käytössä, oikeastaan vain lohi ja seitifileet. Pitänee ryhdistäytyä! Iloa kesäviikkoon! Taruhttps://www.blogger.com/profile/02452520603970422989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-45526050984682268672022-06-15T17:46:04.601+03:002022-06-15T17:46:04.601+03:00Varsin tuore kalalautanen Albaniassa. Iso peukku s...Varsin tuore kalalautanen Albaniassa. Iso peukku sille :)<br />Tuollaista ei ole minulle sattunut vastaan.<br />Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-2098846129778735952022-06-15T17:07:55.721+03:002022-06-15T17:07:55.721+03:00Minä olen parisit kokeillut lähikaupan palvelutisk...Minä olen parisit kokeillut lähikaupan palvelutiskin silakkapihvejä ja ne ovat olleet vähän mauttomia ja kuivakuita. Pitänee kokeilla seuraavaksi toisen marketin tarjontaa.Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-2943552365159484692022-06-15T05:44:49.985+03:002022-06-15T05:44:49.985+03:00Korvapuustin "kopauttaisin" moiselle kot...Korvapuustin "kopauttaisin" moiselle kotitalousopelle - murr!!<br />Kaikenkokoiset muikut on kyllä herkkua... muikkuvesiltä kun kotoisin olen, Puruveden ja Pihlajaveden välistä! Oikeastaan kaikki pannulla "tanssivat" kalat on niin-niin suunmukaisia... isäni oli tarkka, hän ei syönyt kuin elävänä tapettua kalaa.... jäänyt pikkutytön mieleen tuo sanonta. Albaniassa olen tainnut saada elämäni tuoreimman kalalautasen...<br />Katukeittiössä ohi kulkiessa nähtiin kahden miehen syövän varsin monipuolista kalalautasta (ja se tuoksu) - oli pakko pysähtyä kysymään mitä kaikkea siinä oli ja kauanko kestäisi moinen.... yhteisen kielen puuttuminen teki sen, ettei fisujen nimitiedot koskaan selvinneet. Sen sijaan pieni paatti prutkulla käynnistyi ja vanha herra nouti Shkodërin lahden toiselta puolelta "potkivan muovipussillisen" grilliin.... se perkaus, fileeraus ja grillaus.... ja se maku, voi jestas!! Nämä on niitä makumuistoja jotka ei unohdu.... ja herran hymy kehuistamme (tai ehkäpä tipeistä, jotka oli pakko olla suuremmat kuin pyytämänsä annoshinta). Katukeittiön "jääkaappi" oli siis aidattu alue järvessä. Sittemmin nähty tätä muuallakin, mutta tuo kokemus mielessä ja konkretisoi ravinnon säilyttämistä elävänä ja syömäkelpoisena paremmin kuin hyvin! <br />Repolainenhttps://www.blogger.com/profile/11500494962851218721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-49923636980308762662022-06-14T20:05:05.665+03:002022-06-14T20:05:05.665+03:00Meillä vain minä syön silakkapihvejä - kauppojen l...Meillä vain minä syön silakkapihvejä - kauppojen lihatiskeiltä saa ihan hyviä valmiita, ei tarvitse haisuttaa kotona 👍Susanna Hietanenhttps://www.blogger.com/profile/10617269305053528243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-17006473110019881112022-06-14T00:48:09.206+03:002022-06-14T00:48:09.206+03:00Tosi kivasti syntyi noi kevätkääryleet ilman mitää...Tosi kivasti syntyi noi kevätkääryleet ilman mitään upporasvassa paistamista. Epäilen että liesituulettimen hormi on sen verran rasvainen, että pelkään että nuoriso saa lieskat sinne saakka ja hormiin humahtaa rasvapalo.<br /><br />Meidän esikoinen on ollut pienestä pitäen kiinnostunut ruuasta, etsii netistä reseptejä ja kokkailee niitä. Ei ole mitenkään poissuljettua, että poika päätyisi lopulta kuitenkin työskentelemään ruuan parissa. Harmi vaan, että yläasteen kotitalousopettajan kanssa kemiat eivät kohdanneet lainkaan, mistä jäi muistoksi arvosana 6. Siis tyypille joka osaa oikeasti tehdä ruokaa, jälkkäreitä ja leipoa monenlaista, sekä pestä pyykkinsä ja kokeesta tuli paljon kutosta parempi.<br /><br />Meillä ei satu olemaan kalamiehiä lähipiirissä oikeastaan lainkaan. Tai sitten jos on ne, niin on niitä kiireisiä kalastajia, jotka tekevät kerran kesään kalastusreissun jonnekin kauemmas ja syövät saaliinsa paikan päällä. Meillä on mökillä kehnot kalavedet, joten siellä ei riitä perheen miesväellä motivaatiota niin pikkusärkien kanssa puljaamiseen. Onneksi vaari välillä jaksaa paistella muikkuja pojille, mutta sekin on sellaisen kyttäämisen tulos, että milloin on kaupassa sopivat muikut. Minä tykkään neulamuikuistakin, mutta vielä enemmän sellaisista isommista muikuista. Ihan parhaat muikut on äitini serkun mökillä, jossa isäntä kalastaa muikkuja verkoilla Puulalta ja niitä vähän leivitetään ja paistetaan voissa. Nam!Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-82539167383559319072022-06-14T00:29:28.514+03:002022-06-14T00:29:28.514+03:00Onhan noissa kevätrullissa näperreltävää, mutta ai...Onhan noissa kevätrullissa näperreltävää, mutta aika nopeasti ne syntyivät pojalta. Ei paha rasti laisinkaan. Niistä friteeraushommista en lainkaan innostu, en haluaisi tehdä niitä itse saatikka sitten että huoleton nuoriso tekisi niitä. Mutta pojan tekemät kääryleet paistui ihan vaan pannulla ja kohtuullisen pienessä öljymäärässäkin.<br /><br />Olen sitä hämmästellyt, että nuoriso napsii koko ajan itsestään kuvia snappiin ja ties vaikka minne muualla, mutta sitten kunhan minä ottaisin kuvia, niin heti alkaa vastustelu. Siitäkin huolimatta, että aina saa kuvat katsoa ja valkata, että mikä on julkaisukelpoinen. Mutta kukin taaplatkoon tyylillään ja vielä olen kuitenkin saanut jotain kuvia julkaistakin. Välillähän joudun maksamaan julkaisupalkkion. Onneksi on vielä edullista, kun palkkio on tölkki cocista :DRva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-4158196610270999172022-06-14T00:23:06.137+03:002022-06-14T00:23:06.137+03:00Erinomainen kalaruokapalvelu teillä! Vähän käy kat...Erinomainen kalaruokapalvelu teillä! Vähän käy kateeksi, kun minä olen kaupan kalatiskien ja omien kokkailujen armoilla :)<br /><br />Minä voisin jättää mielelläni kalaruokien ja kaikkien muittenkin ruokien tekemisen perheen miesväelle ja tulla aina vaan valmiiseen pöytään. Heillä olisi kyllä ihan edellytyksiä ruokkia itsensä ja minut ;) Motivaatiota ainoastaan miehelläni ;)Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-2240367179632654552022-06-13T19:54:37.536+03:002022-06-13T19:54:37.536+03:00Tervehdys nyt ajan kanssa... sillä aamulla vilkais...Tervehdys nyt ajan kanssa... sillä aamulla vilkaistessani kuvat... tiesin, en ennätä keskittyä ja säästin postauksesi aikaan, kun on aikaa ja kyllä kannatti!! Todellakin syytä ylpeyteen - ihan huikeaa... söin silmillä kuviakin!! En ole koskaan tehnyt itsenäisesti kevätkääryleitä, mutta "apukokkina" ollut muutaman kerran, tyttäremme anopin opissa (Vietnamilainen), mutta en vaan opi, tai ehkei motivaatio riitä - olen enemmän itsenäinen innovaatiokokki, joka ei osaa omista resepteistäänkään tehdä kahta kertaa samanlaista. Pankojauhot kyllä kruunaa mielestäni ihan sein ja turskankin.... muissa käytän mieluummin täysjyväruisjauhoja aikamoisin sitruunapippuri-tilli-ja ties mitä maustesekoitusta muovipussissa, jossa kalat käytän ennen uunipeltiä... <br />Voih... täällä olisi kyllä ahventa (hih, särkiäkin) haukea ja joskus harvoin kuhaa... ystävämme ja nyt jo naapurinpoikakin kantaa niitä meille yhtenään - kun tietää, että täällä kala on ykkösjuttumme! Haku päälle; virvelöijiä ja pilkkijöitä siis ystäväpiiriin... silakat on myös namia... juuri tuolla ruisjutulla ja täytettyinä mm.fetakasvismössöllä (karseita nämä mun ruokavinkit). Mut arvaas mikä on meillä parasta???? Paistetut neulamuikut ja niin tuoreet, että menevät kippuralle pannulla.... pakko tehdä iltapalaksikin nyt kalaa... muuta ei kyllä kotoa löydy, kuin kala-auton tonnikalaa pakasteena, mut tykätään siitäkin kovasti!!<br />Mut kehaise nyt huippukokkianne - onneksi antoi äidin ottaa kuvat!!Repolainenhttps://www.blogger.com/profile/11500494962851218721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-74390317587057302222022-06-13T17:13:07.054+03:002022-06-13T17:13:07.054+03:00Wow kevätrullia olen pitänyt työläinä, mutta toine...Wow kevätrullia olen pitänyt työläinä, mutta toinen onnistui ja näyttääpä hyvältä ihan kaikki sapuskat siellä. Ja kyllä äidin pitää saada olla ylpeä, täällä aina samat jorinat, miksi kuvat, älä van kuvaa mua. Mutta ehkä lapset ajattelee meistä taas ihan omalla tavallaan, hih. <br /><br />Ihanaa uutta viikkoa. <3Tiia Koivusalohttps://www.blogger.com/profile/11882174606320798739noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3381774215521968176.post-40100307766449252872022-06-13T12:21:51.727+03:002022-06-13T12:21:51.727+03:00Silakan hajusta (ja kalan hajusta yleensäkin) olen...Silakan hajusta (ja kalan hajusta yleensäkin) olen samaa mieltä. Minä olen luopunut kokonaan kalaruokien tekemisestä ja jättänyt sen mieshenkilölle :) Hän käy kalassa ja laittaa siis kalaruuatkin. Ihan mielellään laittaa ja nyppii vielä ruodatkin pois. Silti niitä kyllä joskus löytyy.. <br />Kääryleet näyttää hyviltä! Niitä voisin kyllä syödä :) Sartsahttps://www.blogger.com/profile/00142232491128671788noreply@blogger.com